Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 02 октября 2022, вопрос №73841

Призначення аліментів для дитини

Доброго дня!
Я подала на аліменти та є ухвала суду, що чоловік має виплачувати 25% від свого доходу, але офіційна зарплата в нього набагато менша, ніж він отримує, тобто іншу частину зарплати він отримує через бухгалтерію (чорну касу). Питання ось в чому: коли я віднесу ухвалу про аліменти в виконавчу службу, то вони будуть перевіряти через податкову на роботі колишнього чоловіка, чи будуть нараховуватись аліменти лише з його офіційної зарплати?


Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Ірина!

    На жаль аліменти нараховуються лише з "видимої" частини зарплатні.

    Проте існує таке юридичне поняття як "мінімально гарантований розмір аліментів" на дитину. Кожного року ця сума змінюється.

    Відповідно з липня 2022 року мінімальний гарантований розмір аліментів для дітей до 6 років становить 1100,50 грн., а для дітей від 6 до 18 років - 1372,00 грн”, - ідеться в повідомленні.

    Будуть питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого профілю. Охоче на них відповім!

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Ірино.

    Довести факт отримання чоловіком "чорної" зарплати дуже складно. Якщо у Вас це вийде, то це буде успіх.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України