Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 03 жовтня 2022, питання №73908

Акт встановлення факту догляду за особою

Відповідно до правил перетину кордону зі змінами 1044, пункт 2 абзац 3 мені потрібен "Акт встановлення факту догляду за особою". Звертався до районної адміністрації за довідкою - вони вперше про таке чують. Який відділ районної ради повинен видавати такі акти?Чи потрібна мені така довідка, якщо я, як супроводжуюча особа, вивожу свого батька інваліда 2 групи за кордон? Будь-які соц виплати від держави на догляд за моїм батьком мені не потрібні, тільки акт. А отже, я не повинен оформлювати соц допомогу на догляд за батьком, якщо я сам за власний кошт його доглядаю?

Відповіді юристів (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Андріє!

    Не всім вдається отримати державну компенсацію на постійний догляд, бо для її оформлення є досить жорсткі умови: наприклад доходи на кожного члена сім'ї не повинні перевищувати 2600 гривен!

    Але того і не потрібно! Кабмін передбачив в такому випадку альтернативу - довідку ЛКК, в якій передбачена необхідність догляду, та акт підтвердження самого факту догляду. Що стосується останнього, то, дійсно, обов'язок оформлювати цей акт повинні працівники місцевих держадміністрацій, і не Ваша задача пояснювати їм це!

    Зверніться до мене персонально, натиснувши кнопку "звернутись" біля мого фото. Я поясню, що Вам треба зробити!

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Вказана Вами постанова зовсім "свіжа", тому владні органи ще не напрацювали порядок дій щодо зазначеного акту.

    Але, дійсно, це не Ваша проблема. Вам необхідно звернутися з письмовою заявою на ім'я керівника адміністрації і адміністрація ЗОБОВ'ЯЗНА не пізніше п'яти робочих днів скласти такий акт.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Промський Євгеній Сергійович
    Промський Євгеній Сергійович рік тому

    Адвокат, м. Київ, 4 роки досвіду

    Добрий день!

    Вам потрібно звернутись з письмовою заявою про видачу Акту встановлення факту догляду до Виконавчого комітету Київської міської ради, якщо ви з батьком проживаєте у Києві. На усні звернення завжди така реакція, як у Вас.

    Для більш детальної консультації натискайте кнопку "Звернутися". Буду радий допомогти.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Андрію.

    Який відділ районної ради повинен видавати такі акти? - Звертатись потрібно не до районної ради, а до райдержадміністрації або виконкому ОМС.

    Чи потрібна мені така довідка, якщо я, як супроводжуюча особа, вивожу свого батька інваліда 2 групи за кордон? - Ні, така довідка зовсім не потрібно. Але має бути спільне місце реєстрації.

    Будь-які соц виплати від держави на догляд за моїм батьком мені не потрібні, тільки акт. А отже, я не повинен оформлювати соц допомогу на догляд за батьком, якщо я сам за власний кошт його доглядаю? - У даному випадку постійний догляд взагалі не варіант.

    Всього доброго! Якщо Вам потрібна детальна консультація або алгоритм дій, натискайте зелену кнопку "Звернутися".


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України