Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Хозяйственное право, 16 октября 2022, вопрос №74472

Проблеми Магнитние пломби

Здравствуйте. Подскажите частний сектор счетчик води на улице в колодце. Пришол контролер распломбировать на проверку счетчика и как оказалось магнитная пломба розпалась из за сирости. Била наклеена сбоку счетчика. Составил акт сказал штраф будет 100 000 ето правомерно вообше? У меня в квартире етих магнитних пломб даже нету.

Ответы юристов (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго Вам вечора!

    Відповідно до Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» (п. 4 ст. 17) періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) засобів вимірювальної техніки (результати вимірювань яких використовуються для здійснення розрахунків за спожиті для побутових потреб електричну і теплову енергію, газ і воду), що є власністю фізичних осіб, здійснюються за рахунок суб’єктів господарювання, що надають послуги з електро-, тепло-, газо- і водопостачання.

    Відповідальність за своєчасність проведення періодичної повірки, обслуговування та ремонту (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) засобів вимірювальної техніки (результати вимірювань яких використовуються для здійснення розрахунків за спожиті електричну і теплову енергію, газ і воду), що є власністю фізичних осіб, покладається на суб’єктів господарювання, що надають послуги з електро-, тепло-, газо- і водопостачання.

    Періодична повірка проводиться за рахунок тарифів на електро-, тепло-, газо- і водопостачання.

    Порядок подання таких засобів на періодичну повірку, обслуговування та ремонт, а також порядок оплати за періодичну повірку, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) встановлюються Кабінетом Міністрів України.

    Так, постановою Кабінету міністрів України від 8 липня 2015 р. № 474 «Про затвердження Порядку подання засобів вимірювальної техніки на періодичну повірку, обслуговування та ремонт» визначено, що обслуговування засобу вимірювальної техніки здійснюється під час його періодичної повірки, якщо інше не передбачено нормативною документацією. Періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) засобів вимірювальної техніки здійснюються за рахунок виконавців.

    Виконавець не пізніше, ніж за місяць до настання строку проведення періодичної повірки засобу вимірювальної техніки, або протягом трьох робочих днів з дня отримання відомостей про необхідність його ремонту інформує про це споживача шляхом надсилання повідомлення за встановлено формою рекомендованим листом з повідомленням про вручення або в інший спосіб, що підтверджуватиме отримання його споживачем.

    Споживач забезпечує у зазначений в повідомленні строк доступ представника виконавця до засобу вимірювальної техніки.

    У разі неможливості споживача у зазначений строк забезпечити доступ представника виконавця до засобу вимірювальної техніки для проведення його періодичної повірки споживач не пізніше ніж за 10 календарних днів до настання такого строку інформує про це виконавця шляхом надсилання рекомендованого листа з повідомленням про вручення або в інший спосіб, що підтверджуватиме отримання виконавцем відповідної інформації.

    Інший строк доступу до засобу вимірювальної техніки споживач та виконавець узгоджують, зокрема, шляхом обміну листами.

    «Водоканал» надає послуги власникам виключно на умовах договору.

    Виконавець зобов'язаний розглядати у визначений законодавством строк претензії та скарги споживача і проводити відповідний перерахунок розміру плати за послуги в разі їх ненадання, надання не в повному обсязі, зниження кількісних і якісних показників.

    А тому Ви можете письмово звернутися до них з проханням обґрунтувати нараховану заборгованість, а також оскаржити нарахований штраф чи будь-які додаткові нарахування, пов’язані з перевіркою лічильника.

    Також Цивільним кодексом України визначено, що кожна особа має право звернутися до суду за захистом свого особистого немайнового або майнового права та інтересу.

    Будуть питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого профілю. Охоче на них відповім!

    Андрей Клиент год назад
    И причем здесь магнитние пломби?
    • Айвазян Юрий Климентьевич
      Айвазян Юрий Климентьевич год назад

      Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

      Общаться в чате

      Читайте уважніше відповідь: там все чітко написано. А ще радив би Вам бути більш чемним, коли звертаєтесь за безоплатною допомогою. Тут Вам ніхто насправді не зобов'язаний давати такі відповіді, і юристи роблять це виключно через гуманістичні міркування.

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня. Не зрозуміло чому стоїть счётчик колодязьну воду?

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України