Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Нотариат, 07 ноября 2022, вопрос №75469

Оформление документов если не работает основная рука

Добрый день. Такой вопрос. Мама хочет оформить дарственную на недвижимость в Киевской области на сына, но из-за болезни у нее не работает правая рука (основная). Можно ли как-то решить этот вопрос нотариально? Если да, то что для этого нужно?
Заранее спасибо.

Ответы юристов (3)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Олексію.

    Оскільки договір дарування нерухомості посвідчується нотаріально, то нотаріус Вас проконсультує щодо того, що і як треба робити.

    Успіхів!

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Якщо фізична особа внаслідок фізичної вади, хвороби або іншої причини (наприклад, неписьменна) не може власноручно підписати документ, то за її дорученням у її присутності та в присутності нотаріуса цей документ може підписати інша особа, яка визначається зазначеною фізичною особою.

    При цьому ця особа не повинна бути стороною по договору

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня!

    Засвідчити підпис на документі має право:

    1. нотаріус;
    2. посадова особа органу місцевого самоврядування;
    3. посадова особа консульської установи України;
    4. начальник установи виконання покарань.

    При засвідченні справжності підпису особа, яка це робить, не підтверджує інформацію, викладену в документі, а лише підтверджує, що підпис було зроблено певною людиною.У випадку, коли, особа має фізичні вади, хворобу або внаслідок інших поважних причин не може самостійно підписати документ, замість неї підписується інша людина. У цьому випадку необхідно встановити особу як того, хто підписався, так і того, за кого ця особа підписалася. При чому про причини, з яких людина, заінтересована у вчиненні нотаріальної дії, не могла підписати документ, зазначається в посвідчувальному написі.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України