Задайте вопрос юристу

827 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, строительство, 22 ноября 2022, вопрос №76137

Незаконно підвищують плату за обслуговування будинку до 20,65 грн за 1 кв.м.

Вітаю шановні юристи! Сподіваюсь на вашу допомогу! Я живу у с.Мила (Житомирська трасса) біля Києва у ЖК Милі Квартири. Під час окупації наш будинок постраждав від снаряду, та через пожар сгоріли 2а верхніх поверха з 6ти. Завдяки зусилям мешканців дома вдалося відновити каналізацію, світло, воду, та газ своїми зусилями. Зараз керівництво нашого ЖБК дивлячись на те що, люди продовжують жити в аварійному будинку поставило мешканців перед фактом, що с 1 числа плата за обслуговування будинку буде складати 20,65 грн за 1 кв.м. (Ціна взагалі якась космічна навіть для елітних ЖК в центрі Києва, не кажучи вже про наше убоге житло у передмісті..)

Підкажіть будь-ласка, я розумію, що всі ці дії керівництва ЖБК незаконні, але не знаю як проти них протидіяти у правовому полі. Керівник ЖБК Рябіхін Михайло Дмитрич погрожує відключити будинок від обслуговування за несплату.. Як боротися з цими злочинцями в такий суворий воєнний час?

З повагою Наталія.

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Общаться в чате Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня, Наталля!

    Керівник ЖБК Рябіхін Михайло Дмитрич не має жодного права підвищувати плату за комунальні послуги без належних причин! Якщо це кооператив, то Ви повинні скликати загальні збори та зняти його з посади. Причимо негайно! Можу Вам в цьому допомогти!

    Виникнуть додаткові питання, тисніть кнопку "зщвернутись" біля мого фото. Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку на знак подяки та залиште відгук.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України