Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 26 ноября 2022, вопрос №76287

Не выплачивает алименты 8 месяцев.

Добрый вечер, отец моего ребёнка не выплачивает алименты 8 месяцев. При разводе судом было назначено 2000 тысячи гривен. Он находиться в Польше уже 2 или 3 года. Всегда присылал на карту. В связи с обстоятельствами на родине,мы выехали тоже с ребёнком в Польшу,живем в одном городе он он не платит алименты уходит всячески от вопроса, не берет трубку просто игнорирует. Я могу куда то обратиться? Если я сейчас нахожусь в Польше, может онлайн. На этом номере что я оставила, это вайбер.

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Юлія₴

    Раджу негайно звернутись до суду!

    Або ми могли поговорити, натисніть кнопку "звернутись" біля мого профілю. Інакше я не подачу Ваші координати, які Ви писали для сайту.

    Нарбут Тетяна  Миколаївна

    АЛГОРИТМ ДІЙ СТЯГУВАЧА В РОБОТІ З ЗАБОРГОВАНІСТЮ ПО СПЛАТІ АЛІМЕНТІВ.

    Дистанційна консультація та допомога 0660424443.

    1. Отримуєте у виконавчій службі по Вашій заяві дві довідки виконавця: про заборгованість та про помісячну заборгованість, а також повну інформацію про хід виконавчого провадження (також взагалі важливо мати ідентифікатор доступу до матеріалів виконавчого провадження, якщо він буде, Ви зможете дистанційно через мережу отримувати інформацію про виконавче провадження).

    2. На основі довідки про борг - готуєте та подаєте заяву до поліції про злісне ухилення від сплати аліментів, тобто притягнення і до адміністративної відповідальності та і кримінальної відповідальності.

    3. На підставі довідки про помісячну заборгованість розраховується пеня та готується і подається позовна заява до суду про стягнення пені (це 1 відсоток в день за весь період боргу), по рішенню суду ця сума додасться до загального боргу.

    4. На основі інформації про хід виконавчого провадження проводите аналіз матеріалів та у разі виявлення недоліків (можливо ненакладені штрафи, відсутність заборони виїзду за кордон, відсутність обмежень у праві керування транспортними засобами,...) і виконавець не захоче самостійно усувати недоліки, варто оскаржити його бездіяльність у позасудовому або і в судовому порядку.

    5. Самостійно, через спільних знайомих, інші можливості, отримати інформацію про неофіційне працевлаштування боржника, відповідно здійснювати тиск на роботодавця.

    6. Також самостійно з'ясовувати інформацію про наявність у боржника майна та інших активів. Далі, звичайно, стягувати через виконавця. Виконавці не завжди в повному обсязі роблять цю перевірки, та і регулярність їх проведення теж страждає.

    Тобто це комплексна та системна робота.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України