Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 27 ноября 2022, вопрос №76316

Виїзд за кордон самостійно чоловіка як супровід особи з інвалідністю

Доброго вечора. Підкажіть будь ласка чи може чоловік самостійно виїхати за кордон як супровід особи з інвалідністю 2 групи. Є документи МСЕК про інвалідність пенсійне по інвалідності, висновок лкк що особа з інвалідністю потребує постійного стороннього догляду на непрофесійній основні, акт від депутата про спільне проживання (бо прописка різна) документи що підтверджують степінь родини (теща). Сама особа з інвалідністю знаходиться в Німеччині, нажаль тут не можна взяти справу про консульській облік, але є документи які підтверджують її легальне перебування в Німеччині (сірий паспорт чи як правильно кажуть фікціон). Цього достатньо щоб він самостійно перетнув кордон?

Ответы юристов (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Юлія!

    Якщо чоловік виїздить вперше, то на жаль без супроводу особи інваліда виїхати не зможе ні в який спосіб!

    Документи (принайні ті, що Ви перерахували) ніби то в порядку, тобто є всі. Тільки одна заувага - з приводу акту підтвердження факту здійснення постійного догляду. Він повинен бути складений не депутатом, а відповідальним підрозділомом місцевого органу самоврядування.

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого профілю. Постараюсь Вам допомогти. Якщо ж консультація Вас задовільнила, активуйте сіру галочку та залиште відгук.

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, тільки разом ви зможете виїхати. Документів достатньо для успішного перетину кордону, але ще раз зауважую, що у вас все вийде тільки коли ви разом будете перетинати кордон.

    Якщо ваше питання вирішино ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    БУДУ ВДЯЧНИЙ ЯКЩО ВИ ПІДТРИМАЄТЕ КОНСУЛЬТАЦІЮ ФІНАНСОВО НАТИСНУВШИ КНОПКУ ВІДДЯЧИТИ В КІНЦІ КОНСУЛЬТАЦІЇ.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Юлія.

    У даному випадку виїзд можливий тільки разом, ніяк інакше. Тому потрібно аби теща поверталась до України, і Ви разом перетинали кордон.

    В чому логіка, якщо Акт встановлення факту здійснення догляду є, а та людина, щодо якої відбувається догляд, не в Україні..

    У випадках необхідності детальної консультації, тисніть зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Адвокат Евгений Александрович

    Доброго дня!

    Треба наявність самої особи для здійснення супроводу.

    У разі наявності запитань звертайтеся через кнопку зеленого кольору Звернутися.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України