Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Адміністративне право, 29 листопада 2022, питання №76364

Полиция приехала не знаю на каком основании

Здравствуйте!
Ко мне в 4 утра Непонятно по каким причинам приехала полиция, выносили мне двери, я позвонила на 102 рассказала, что какие-то неизвестные ломятся в квартиру и представляются сотрудниками полиции.
Потом мне звонил патрульный местный наш.

Двери я никому не открываю, не разговаривала с ними.
Сделала видеозапись как полиция выносит двери и говорят "откройте полиция".
У меня в квартире было тихо и возле квартиры было тихо.
Я не понимаю на каком основании.
Они потом поднялись к соседу..
Сидели у него.
У нас с соседом давний конфликт. Полиции он платит деньги.

Что делать и куда мне обращаться дальше?

Відповіді юристів (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня!

    Якщо у Вас є докази незаконних спроб проникнення у Вашу квартиру або корупційних дій з боку поліції, раджу негайно звернутись до Державного бюро розслідувань із заявою про злочин. Вони повинні протягом 24 годин внести Вашу заяву в ЄРДР, а після 48 годин надати Вам витяг з того реєстру.

    Виникнуть питання, тисніть кнопку "звернутись" біля мого профілю. Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Світлано.

    Ви правильно зробили, що викликали поліцію. Зараз Вам потрібно оскаржувати дії поліцейських, якщо це дійсно були вони.

    Раджу Вам звернутись до Державного бюро розслідувань. Також до останнього працюйте із Вашою заявою до поліції.

    У випадках необхідності детальної консультації, тисніть зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович рік тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго вечора. На мою думку, не можна значно обмежувати недоторканість житла. У випадку обмеження недоторканості житла до жител громадян могли б часто проникати не тільки сумнівні правоохоронці через малозначну причину, а і не правоохоронці. Після проникнення до житла сторонніми вони можуть наробити шкоди. Просто житло є приватною власністю, на територію якої не мають проникати без дозволу власника сторонні.

    В Кримінальному кодексі України є на рахунок цього питання стаття наступного змісту.

    Стаття 162. Порушення недоторканності житла

    1. Незаконне проникнення до житла чи до іншого володіння особи, незаконне проведення в них огляду чи обшуку, а так само незаконне виселення чи інші дії, що порушують недоторканність житла громадян, -

    караються штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

    2. Ті самі дії, вчинені службовою особою або із застосуванням насильства чи з погрозою його застосування, -

    караються позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.

    Вам дуже потрібно звернутись до правоохоронних органів зі скаргами на такі дії поліцейських.

    Ви можете звертатись до мене для надання різних додаткових юридичних послуг з цього чи інших питань. Я можу надати Вам детальну правову консультацію з цілим рядом різних юридичних послуг, написати тексти правничих документів чи надати різні інші юридичні послуги.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України