Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 29 ноября 2022, вопрос №76404 250₴

3-е детей и выезд за границу

Доброго времени суток, нужна отсрочка от мобилизации и выезд за границу.
Ситуация в следующем

1) нахожусь в официальном браке 2-е детей (не успели развестись, началась война дети и жена за границей)
2) гражданская жена на 7 месяце беременность

Рассматриваем любые варианты, развод , бракосочетание и прочие
Какие есть выходу из этой ситуации ?

Ответы юристов (11)

    Кирда Вячеслав Володимирович
    20%

    Вітаю, Кирило.

    Ще раз повторю відповідь, яку я надав на Ваше безкоштовне питання.

    Наразі є велика кількість підстав для виїзду за кордон. Ознайомитись із всіма можливо за посиланням: https://dpsu.gov.ua/ua/Peretinannya-derzhavnogo-ko...

    Однак, виходячи із Вашої інформації, Ви претендуєте, у першу чергу, на виїзд за кордон за підставою наявності 3 і більше дітей віком до 18 років.

    Але за цією підставою, Ви це повинні розуміти, до народження третьої дитини виїхати Ви точно ніяким чином не зможете. Лише після народження 3 дитини Ви будете претендувати на виїзд, та і то за наявності документів про утримання 2 дітей від наразі офіційного шлюбу.

    Тому особливих варіантів законного виїзду я не вбачаю. Але можливо у Вас є інші підстави для виїзду за кордон. Все потрібно аналізувати. І навіть коли на перший погляд нічого такого не підходить, все одно певна підстава може бути знайдена або отримана внаслідок кропіткої роботи.

    Всього доброго! Якщо Ви хочете поспілкуватись індивідуально і випрацювати алгоритм дій, натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, підстави для відстрочки від мобілізації та перетин кордону лише за наявності троїх неповнолітніх дітей. Вагітність до уваги не берет ся.

    Якщо є питання Задавайте.

    Якщо ваше питання вирішино ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович
    16%

    Доброго дня.

    Після народження дитини Ви отримаєте право на відстрочку від мобілізації та виїзд за кордон.

    Потрібно враховувати, що підставою для звільнення від мобілізації та права виїхати за кордон є утримання дітей, а не сам факт наявності. Тому можливий алгоритм наступний - розірвання існуючого шлюбу зі стягненням аліментів, реєстрація шлюбу та реєстрація дитини. В такому випадку факт сплати аліментів, що буде підтверджено довідкою виконавчої служби та рішенням суду разом з свідоцтвами про народження дітей та укладання шлюбу є достатніми документами для відстрочки та виїзду.

    Або збереження існуючого шлюбу, подання заяви про визнання батьківства новонародженої дитини та стягнення аліментів на її утримання, кейс документів той же самий.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    • Кирило Клиент год назад

      Какой из вариантов будет быстрей осуществить в наших реалиях ? официальная "жена" за границей , развод же только через суд если есть дети ? соответственно будет быстрей второй вариант ?

      • Гіммельфарб Станіслав  Олегович

        З урахуванням того, що по другому варіанту на аліменти можливо буде подати тільки після народження дитини, то по часу десь однаково. Знаходження дружини за кордоном не є перешкодою і не затягує процес розлучення, якщо з цим не зволікати.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    28%
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Кириле!

    На жаль право на виїзд Ви можете отримати лише за умови народження третьої дитини.

    В останніх роз'ясненнях ДПСУ від 7 листопада 2022 року з приводу цієї підстави взазначене наступне:

    "За змістом п. 2-6 Правил перетинанн кордону громадянами України категорії осіб, яким дозволяється виїзд за межі України, визначено частиною першою статті 23 Закон України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

    Зокрема, абзацом четвертим ст. 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» визначено таку категорію, як жінки та чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років.

    Таким чином, визначальним фактором є не батьківство, а саме утримання трьох і більше дітей.

    Отже, для перетину кордону на даній підставі необхідно надати підтверджуючі документи на утримання трьох і більше дітей віком до 18 років.

    Такими документами, що підтверджує самостійне виховання дитини згідно з приписами Сімейного кодексу України можуть бути:

    1)свідоцтва про народження дітей (трьох і більше);

    або

    2) посвідчення батька багатодітної сім’ї;

    або

    3) рішення суду про позбавлення одного з батьків батьківських прав;

    або

    4) свідоцтво про смерть матері дитини;

    або

    5) рішення суду про відібрання дитини у матері без позбавлення її батьківських прав;

    або

    6) рішення суду про визнання матері безвісти відсутньою;

    або

    7) рішення суду про оголошення матері померлою.

    Для чоловіка, який є батьком трьох і більше дітей, можна перетинати кордон без дітей, за наявності зазначених документів або їх нотаріально завірених копії.

    Також слід врахувати, що якщо чоловік не проживає однією сім’єю зі своєю дитиною ( дітьми), необхідно надати докази утримання такої дитини (дітей).

    Підтверджуючими документами можуть бути:

    рішення суду про призначення аліментів на утримання дитини (дітей) та довідка з виконавчої служби про відсутність заборгованості по сплаті аліментів, розміру сплати таких аліментів, тощо".

    Також Вам треба мати на увазі, що крім народження дитини Вам також бажано одружитись на своїй другій дружині, або у ДПСУ не виникло багато питань. Хоча формально того і непотрібно, оскільки Ви записані у свідоцтві як батько. В такому випадку було б добре, аби Ви мали одну і ту саму прописку...

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Охоче на них відповім.

    Мамай Ірина Євгеніївна
    12%

    Вітаю,

    Якщо вам потрібно виїхати за кордон, то підстави виїзду визначено Постановою КМУ від 27.01.1995 роу № 57 "Про затвердження Правил перетинання державного кордону громадянами України".

    Якщо ви бажаєте виїхати у зв'язку з утриманням дітей, то їх має бути троє.

    Питання щодо розлучення абсолютно нормально вирішується в судовому порядку навіть, якщо дружина за кордоном.

    Гончаренко Константин

    Доброго дня!

    Окремо зазначу, що виключення можуть стосуватися тільки осіб, визначених законодавством.

    Зокрема тих, які мають: ( Вам необхідно у ТЦК та СП у регіоні перебування отримати одну з таких довідок за підписом начальника)

    посвідчення про відстрочку від призову та повідомлення про зарахування на спеціальний військовий облік, (заброньований за погодженням з Мінекономіки, установою , організацією, для суспільно -корисної допомоги) або

    висновок військово-лікарської комісії про непридатність ( з виключенням з обліку повністю , взагалі)

    Крім того обмеження не стосуються осіб:

    на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років, або

    які самостійно виховують дитину (дітей) віком до 18 років, або

    на утриманні яких є дитина з інвалідністю., або особа з інвалідністю до 23 років.

    А також тих, хто є:

    усиновителем

    опікуном, або

    • чиї близькі родичі загинули або зникли безвісти під час проведення антитерористичної операції. та під час дії воєнного стану.
    • здобувачі фахової передвищої та вищої освіти, асистенти-стажисти, аспіранти та докторанти, які навчаються за кордоном за денною або дуальною формами здобуття освіти (студенти, слухачі).
    • водії, які заброньовані для здійснення міжнародних вантажних перевезень, перевезень для потреб Збройних Сил України, медичних вантажів та вантажів гуманітарної допомоги, відповідно до визначеного порядку;
    • люди з інвалідністю та особи, що їх супроводжують.
    • Особи, що зайняті доглядом за особами , що його потребують згідно висновку ЛКК (внаслідок когнітивних порушень здоров я)

    які виїхали до інших держав на постійне місце проживання, що відповідно документально підтверджено.

    З 29.07.22

    військовозобов'язані жінки та чоловіки, чиї близькі родичі (чоловік, дружина, син, донька, батько, мати, дід, баба або рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра) загинули або пропали безвісти під час здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії росії у Донецькій та Луганській областях, а також під час забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії проти України під час дії воєнного стану. ( треба мати довідку , що родич загинув саме від виконання бойових завдань медичної експертизи про причинно -наслідковий зв язок загибелі.)

    Додаткові підстави:

    Згідно з постановою від 20 травня 2022 р. № 615 під час війни можуть виїжджати за кордон водії, залізничники та спортсмени.

    • водіїв, що здійснюють перевезення медичних вантажів, вантажів гуманітарної допомоги автомобільними транспортними засобами для потреб ЗСУ, інших військових формувань, а також населення України.
    • залізничники, які забезпечують функціонування та безперебійну роботу залізниці.
    • спортсменів, які включені до складу національних збірних команд України з олімпійських, неолімпійських видів спорту та видів спорту осіб з інвалідністю;
    • тренерів із складу національних збірних команд, спортивних суддів та інших фахівців, що забезпечують, зокрема, організаційне, науково-методичне, медичне супроводження, антидопінговий контроль тощо підготовки спортсменів, які включені до складу національних збірних команд України за наявності підтвердних документів щодо участі в офіційних міжнародних спортивних змаганнях та навчально-тренувальних зборах, що проводяться за кордоном.

    Вам треба або очыкувати 3-тю дитину , або терміново розпочати виховувати ваших 2 дітей самостійно.

    Вам необхідно мати ОРИГІНАЛИ ТА КОПІЇ (ДЛЯ ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ):

    - Свідоцтва про народження на кожну дитину.

    - Договір по аліментах на двох дітей./рішення суду.

    - Свідоцтво /рішення суду про розрив шлюбу із колишньою дружиною.( з визначенням місця проживання з батьком)

    - Виписки з банку щодо сплати аліментів (необов язково). бажано

    - Довідка з виконавчої служби про відсутність заборгованості по сплаті аліментів.

    На дітей ,що не записані на Вас як батька , треба довідку з органу МС про те,що така дитина перебуває на Вашому повному утриманні.

    якщо у рішенні буде визначено проживання з вами ви самостійно зможете приймати рішення , щодо виховання дітей і їх переміщення банк і двс не треба буде) , якщо у рішенні не вказано проживання з батьком всі папери треба мати.

    ---

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Адвокат Евгений Александрович
    24%

    Здравствуйте, Кирилл!

    ПРИ РОЖДЕНИИ ТРЕТЬЕГО РЕБЕНКА, ВЫ БУДЕТЕ ИМЕТЬ ПРАВО НА ПОЛУЧЕНИЕ ОТСРОЧКИ ОТ ПРИЗЫВА ПО МОБИЛИЗАЦИИ И ПРАВО НА ПЕРЕСЕЧЕНИЕ ГРАНИЦЫ.

    ПО ПОВОДУ ПОЛУЧЕНИЕ ОТСРОЧКИ ОТ ПРИЗЫВА ПО МОБИЛИЗАЦИИ:

    ЗАКОН УКРАЇНИ

    Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію

    (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1993, № 44, ст.416):

    Про мобілізаційну підготовк... | від 21.10.1993 № 3543-XII (rada.gov.ua)

    "Стаття 23. Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації

    Не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані:...

    жінки та чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років;...".

    ТАК, ВАМ ТРЕБА ЗВЕРНУТИСЯ ДО ТЦКСП (ВІЙСЬККОМАТУ), РАЗОМ З ТАКИМИ ДОКУМЕНТАМИ:

    - ПАСПОРТОМ ГР.УКРАЇНИ, ІДЕНТИФІКАЦІЙНИМ КОДОМ (ОРИГІНАЛИ І КОПІЇ), ТИМЧАСОВИМ ПОСВІДЧЕННЯМ, З ТРЬОМА СВІДОЦТВАМИ ПРО НАРОДЖЕННЯ ДІТЕЙ,

    - ДЕ:

    1) СТАТИ НА ВІЙСЬКОВИЙ ОБЛІК (ЯКЩО ВИ НА НЬОМУ НЕ ПЕРЕБУВАЄТЕ);

    2) ПРОЙТИ ВЛК;

    3) ОТРИМАТИ ВІДСТРОЧКУ ВІД ПРИЗОВУ ПО МОБІЛІЗАЦІЇ У ВИГЛЯДІ ВІДМІТКИ У ТИМЧАСОВОМУ ПОСВІДЧЕННІ.

    ПО ПОВОДУ ПРАВА НА ПЕРЕСЕЧЕНИЕ ГРАНИЦЫ:

    ТАК, ЕСТЬ ИНФОРМАЦИЯ ГОСУДАРСТВЕННОЙ ПОГРАНИЧНОЙ СЛУЖБЫ УКРАИНЫ, С ТРЕБОВАНИЯМИ ОТНОСИТЕЛЬНО ДОКУМЕНТОВ:

    https://dpsu.gov.ua/ua/Peretinannya-derzhavnogo-kordonu-v-umovah-pravovogo-rezhimu-vonnogo-stanu/

    "За змістом п. 2-6 Правил категорії осіб, яким дозволяється виїзд за межі України, визначено частиною першою статті 23 Закон України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

    Зокрема, абзацом четвертим ст. 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» визначено таку категорію, як жінки та чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років.

    Таким чином, визначальним фактором є не батьківство, а саме утримання трьох і більше дітей.

    Отже, для перетину кордону на даній підставі необхідно надати підтверджуючі документи на утримання трьох і більше дітей віком до 18 років.

    Такими документами, що підтверджує самостійне виховання дитини згідно з приписами Сімейного кодексу України можуть бути:

    1)свідоцтва про народження дітей (трьох і більше);

    або

    2) посвідчення батька багатодітної сім’ї;

    або

    3) рішення суду про позбавлення одного з батьків батьківських прав;

    або

    4) свідоцтво про смерть матері дитини;

    або

    5) рішення суду про відібрання дитини у матері без позбавлення її батьківських прав;

    або

    6) рішення суду про визнання матері безвісти відсутньою;

    або

    7) рішення суду про оголошення матері померлою.

    Для чоловіка, який є батьком трьох і більше дітей, можна перетинати кордон без дітей, за наявності зазначених документів або їх нотаріально завірених копії.

    Також слід врахувати, що якщо чоловік не проживає однією сім’єю зі своєю дитиною ( дітьми), необхідно надати докази утримання такої дитини (дітей).

    Підтверджуючими документами можуть бути:

    рішення суду про призначення аліментів на утримання дитини (дітей) та довідка з виконавчої служби про відсутність заборгованості по сплаті аліментів, розміру сплати таких аліментів, тощо.":

    - ВАМ ДОСТАТОЧНО ИМЕТЬ ПРИ СЕБЕ СВИДЕТЕЛЬСТВА О РОЖДЕНИИ 3 ДЕТЕЙ, ГДЕ ВЫ ЗАПИСАНЫ, КАК ОТЕЦ: "1) свідоцтва про народження дітей (трьох і більше);..." И ДОКАЗАТЕЛЬСТВА СОДЕРЖАНИЯ ДЕТЕЙ - ЭТО МОГУТ БЫТЬ ВЫПИСКИ С БАНКА О ПЕРЕЧИСЛЕНИИ ДЕНЕЖНЫХ СРЕДСТВ.

    КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

    П О С Т А Н О В А від 27 січня 1995 р. N 57 Київ

    Про затвердження Правил перетинання державного кордону громадянами України:

    Про затвердження Правил перетинан... | від 27.01.1995 № 57 (rada.gov.ua)

    ПРАВИЛА перетинання державного кордону громадянами України:

    «1. Ці Правила визначають порядок перетинання громадянами України державного кордону. 2-6. У разі введення на території України надзвичайного або воєнного стану право на перетин державного кордону, крім осіб, зазначених у пунктах 2-1 та 2-2 цих Правил, також мають інші військовозобов’язані особи, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації. Ця норма не поширюється на осіб, визначених в абзацах другому - восьмому частини третьої статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію"

    ( 3543-12 )».

    ЗАКОН УКРАЇНИ

    Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію

    (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1993, № 44, ст.416):

    Про мобілізаційну підготовк... | від 21.10.1993 № 3543-XII (rada.gov.ua)

    "Стаття 23. Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації

    Не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані:...

    жінки та чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років;...".

    При наличии вопросов обращайтесь через кнопку зеленого цвета "ЗВЕРНУТИСЯ".

    Всего доброго!

    Костромина Виктория

    если брать ситуацию коорую Ві описали - то нужно ждать рождение 3 ребенка и оформить его на себя

    и тогда будете иметь право на выезд

    разводы , браки для єтого не нужно

    или смотреть другие варианті для выезда

    Савченко Олександр

    Доброго дня, Кирило!

    Какие есть выходу из этой ситуации ? - чекати допоки народиться третя дитини та виїжджати за кордон на підставі пункту 2.6 Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 р. № 57, як військовозобов'язаний, який не підлягає призову на військову службу під час мобілізації згідно абз.4 ч.1 ст.23 ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", а саме утримання трьох дітей віком до 18 років;(https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/57-95-%D0%BF#T...). Виїхати можна без дітей, для цього будуть потрібні (оригінали або нотаріально завірені копії):

    1) закордонний паспорт;

    2) свідоцтва про народження дітей;

    3) свідоцтво про шлюб;

    4) документи про утримання третьої дитини (від "цивільної" дружини). Наприклад, нотаріальний договір про сплату аліментів та банківські виписки;

    5) військово-обліковий документ із відміткою про відстрочку від мобілізації (бажано, однак не обов'язково). Хоча його наявність значно підвищує шанси на виїзд за кордон, тому що це підтверджує наявність відстрочки згідно абз.4 ч.1 ст.23 Закону та відповідно право особи на виїзд відповідно до пункту 2-6 Правил.

    Зверніть увагу, що прикордонники надають консультації в телефонному режимі:

    • (033) 272 09 20 – Волинський прикордонний загін (кордон з Польщею у межах Волинської області – пункти пропуску Ягодин, Устилуг);
    • (032) 239 01 23 – Львівський прикордонний загін (кордон з Польщею у межах Львівської області – пункти пропуску Угринів, Рава-Руська, Грушів, Краківець, Шегині, Смільниця );
    • (067) 181 42 67 – Чопський прикордонний загін (кордон зі Словаччиною, Угорщиною – пункти пропуску Малий Березний, Ужгород, Малі Селменці, Тиса);
    • (031) 313 82 61 – Мукачівський прикордонний загін (кордон з Угорщиною, Румунією – Лужанка, Вилок, Косино, Дзвінкове, Дякове, Солотвино);
    • (037) 259 19 49 – Чернівецький прикордонний загін (кордон з Румунією, Молдовою у межах Чернівецької області – пункти пропуску Порубне, Мамалига, Росошани, Кельменці, Сокиряни);
    • (043) 376 01 41 – Могилів-Подільський прикордонний загін – (кордон з Молдовою у межах Вінницької області);
    • (032) 275 62 90 – Західне регіональне управління.Якщо для перетину кордону обрано якийсь конкретний пункт пропуску, то перед поїздкою рекомендую Вам зв’язуватись з тим підрозділом, в зоні відповідальності якого він знаходиться.
    Якщо для перетину кордону обрано якийсь конкретний пункт пропуску, то перед поїздкою рекомендую Вам зв’язуватись з тим підрозділом, в зоні відповідальності якого він знаходиться.

    Також можете телефонувати до Адміністрації ДПС України на телефон гарячої лінії (служба «ДОВІРА») +38 (044) 527-63-63 (для дзвінків із-за кордону), 0-800-218-808, 1598.

    Зверніть увагу, що особа має право вимагати письмову відмову у праві на перетин кордону, що оформляється у вигляді рішення і яку можна буде оскаржити начальнику загону Державної прикордонної служби України та до суду. Так як люди не вимагають фактичної юридично оформленої відмови, то вони відповідно не числяться по базі пункту пропуску і вважається те, що вони начебто і не перебували в пункті пропуску. Сама вимога про надання офіційного рішення про відмову в перетині кордону може "злякати" співробітників Державної прикордонної служби України та змусити їх дотримуватися норм законодавства.

    Закон України "Про прикордонний контроль" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1710-17#Text):

    Стаття 14. Порядок відмови у перетинанні державного кордону іноземцям, особам без громадянства та громадянам України

    1. Іноземцю або особі без громадянства, які не відповідають одній чи кільком умовам перетинання державного кордону на в'їзд в Україну або на виїзд з України, зазначеним у частинах першій, третій статті 8 цього Закону, а також громадянину України, якому відмовлено у пропуску через державний кордон при виїзді з України у зв'язку з відсутністю документів, необхідних для в'їзду до держави прямування, транзиту, в передбачених законодавством випадках або у зв'язку з наявністю однієї з підстав для тимчасового обмеження його у праві виїзду за кордон, визначених статтею 6 Закону України "Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України", відмовляється у перетинанні державного кордону лише за обґрунтованим рішенням уповноваженої службової особи підрозділу охорони державного кордону із зазначенням причин відмови. Уповноважена службова особа підрозділу охорони державного кордону про прийняте рішення доповідає начальнику органу охорони державного кордону. Таке рішення набирає чинності невідкладно. Рішення про відмову у перетинанні державного кордону оформляється у двох примірниках. Один примірник рішення про відмову у перетинанні державного кордону видається особі, яка підтверджує своїм підписом на кожному примірнику факт отримання такого рішення. У разі відмови особи підписати рішення про це складається акт.

    3. Особа, якій відмовлено у перетинанні державного кордону, має право оскаржити відповідне рішення згідно із Законом України "Про звернення громадян" або до суду. Оскарження зазначеного рішення не зупиняє його дії. Оскаржене рішення може бути скасовано чи змінено начальником органу охорони державного кордону або скасовано та визнано нечинним судом.

    РІШЕННЯ про відмову в перетинанні державного кордону України громадянину України, який досяг 16-річного віку, затверджене Наказ Адміністрації Державної прикордонної служби України 14.12.2010 N 967(https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0031-11#Text):

    "__" ___ 20__ року ___ (назва пункту пропуску через державний кордон ___ України або пункту контролю)

    Згідно з частиною першою статті 14 Закону України "Про прикордонний контроль" мною, ___ (посада, найменування підрозділу охорони державного кордону, ___ органу охорони державного кордону, військове звання, прізвище, ім'я, по батькові)

    ___ ___, як уповноваженою службовою особою підрозділу охорони державного кордону:

    1. ПРИЙНЯТО РІШЕННЯ ПРО ВІДМОВУ У ПЕРЕТИНАННІ ДЕРЖАВНОГО КОРДОНУ НА ВИЇЗД З УКРАЇНИ ГРОМАДЯНИНУ(ЦІ) УКРАЇНИ прізвище ___ (українськими літерами) ім'я ___ (українськими літерами)

    дата, місяць, рік народження ___, паспортний документ: серія ___, N ___ у зв'язку з наявністю однієї з підстав, визначених статтею 6 Закону України "Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України", у тому числі у зв'язку з наявністю в базі даних Державної прикордонної служби України відомостей, що зазначену особу рішенням ___ ___ (посилання на рішення суду або прокурора)

    тимчасово обмежено у праві виїзду з України, або відповідно до статті 20 Закону України "Про державну прикордонну службу України" відсутні дійсні документи на право перетинання державного кордону.

    Інформацію про підстави внесення Вас до цієї бази даних Ви можете отримати у розпорядника інформації, що знаходиться ___ ___. (місто, вулиця, будинок, індекс).

    2. Рішення набирає чинності невідкладно.

    3. Про прийняті рішення доповів начальнику ___ ___. (назва органу охорони державного кордону).

    4. Згідно зі статтею 4 Закону України "Про звернення громадян", частиною третьою статті 14 Закону України "Про прикордонний контроль" особа, якій відмовлено у перетинанні державного кордону, має право оскаржити це рішення за належністю до начальника ___, (назва органу охорони державного кордону) що знаходиться ___, або до суду. (місто, вулиця, будинок, індекс)

    Оскарження зазначеного рішення не зупиняє його дії. Оскаржене рішення може бути скасовано чи змінено начальником ___ ___ (назва органу охорони державного кордону) або скасовано та визнано судом нечинним.

    5. Рішення оформлено у двох примірниках, кожен з них має однакову юридичну силу.

    ___ ___ ___ (військове звання) (підпис) (прізвище, ім'я, по батькові особи, яка прийняла рішення)

    Другий примірник цього рішення отримав ___ ___ (дата) (підпис).

    Якщо буде потрібна моя допомога, звертайтеся через кнопку зеленого кольору "Звернутися".

    При зверненні вказуйте свою е-пошту, по якій з Вами можна зв'язатися.

    ВСЬОГО НАЙКРАЩОГО!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України