Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Природные ресурсы, 01 декабря 2022, вопрос №76475

Чи можна збирати в лісі лежачі дерева?

Добрий день які законами дозволяють збирати лежачі дерева щоб небуло за-це штрафу або конфлікту з лісником.

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго вечора!

    Згідно з Лісовим кодексом України, мертві, сухі та повалені дерева чи їхні частини, які через буревій, сніголам та вітер лежать на поверхні ґрунту – це лісові ресурси, які належать державі. А тому їх можуть використовувати лише власники лісів чи постійні лісокористувачі шляхом заготівлі сировини. На цих ділянках можна збирати лише ті лісові ресурси і лише в тому об'ємі, які передбачені лісорубним квитком.

    Також лісогосподарським підприємствам не дозволено надавати населенню дозвіл самостійно (тобто без спеціального дозволу) робити заготівлю дров.

    Якщо консультація Вас задовільнила, тиснить сіру галочку біля мого фото та залишайте відгук.

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, закон цього не дозволяє, для цього вам потрібно звернутися до міської ради за дозвілом.

    Якщо ваше питання вирішино ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    БУДУ ВДЯЧНИЙ ЯКЩО ВИ ПІДТРИМАЄТЕ КОНСУЛЬТАЦІЮ ФІНАНСОВО НАТИСНУВШИ КНОПКУ ВІДДЯЧИТИ В КІНЦІ КОНСУЛЬТАЦІЇ.

    Босак Назар Орестович

    Доброго вечора. Громадянам дозволяється в рамках загального лісокористування, яке є безоплатним та не потребує отримання дозволу, збирати в лісі окремі гілки та хмиз, які лежать на землі в лісі. Громадянам не можна привласнювати валежник-колоди та стовбури дерев, які повалені та лежать на землі в лісі.

    Ви можете звертатись до мене з цим чи іншими запитаннями для надання різних додаткових юридичних послуг. Я можу надати Вам детальну правову консультацію з цілим рядом різних юридичних послуг, написати тексти правничих документів чи надати інші правові послуги.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України