Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 06 декабря 2022, вопрос №76680

Чи можу я стати власницею квартири яка дісталася брату від батька?

Доброго дня. В нас така ситуація , майже п'ять років тому помер батько мого брата , від батька залишишся квартира , але він не вспів ні дарствину написати ,нічого. Моя мати не хотіла і не хоче до цього часу займатися квартирою. Окрім мого брата у покійного нікого не було , в нас є тест ДНК що він являється дійсно його сином , і є всі довідки про смерть покійного , і документи на квартиру , але теж на покійного.
Після його смерті , матір впустила до квартири жити чоловіка , потім він виїхав із Україні разом з ключами , в мене є один але я не впевнена що він від квартири. В мене два питання ,перше- чи зможу я (сестра) переоформити якось квртиру на себе , бо на данний момент брату тільки 12 років , ну або вже на маму ? А друге питання , якщо я поїду до тієї квартири і ключ не підійде ,визву службу яка вскриває замки , покажу їм всі документи ,то в мене не буде проблем ? Бо вже звонять сусіди говорять що там за два роки борги по опаленню і тд. Я не знаю що мені робити і проблем не хочу і квартиру жалко , все таки це єдине що залишилося у мого брата від батька .
(Його батько мені не рідний)
Чому звертаюсь за цими питаннями я ,а не мати -бо в неї немає то можливості цим зайнятися то грошей . А вже пройшло багато часу , давно пора діяти , але я не знаю як . Допоможіть!

Ответы юристов (3)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Потрібно з'ясувати додаткові питання:

    Ваша мати була у шлюбі з власником квартири на момент його смерті? Власник квартири вказаний як батько в свідоцтві про народженні Вашого брата? Та ще ряд важливих питань.

    У будь-якому випадку Ви права на цю квартиру не маєте. Вступити у спадщину може Ваша мати або від свого імені та інтересах вашого брата, або тільки в інтересах брата. Всі необхідні дії Ви можете зробити за довіреністю матері.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго вечора!

    Навіть не знаю, що Вам сказати... За 5 років з квартирою могло статися все що завгодно, включно з тим, що місто могла забрати її на свій баланс, через те, що там ніхто не проживає, і вона залишається "безхозною".. Це Вам просто пощастило!

    Раджу терміново винайняти адвоката по місцю знаходження квартири, якій міг би цим зайнятись, або ж просто юриста, який знайомий із такою специфікою.

    Виникнуть питання, тисніть кнопку "звернутись" біля мого фото. Якщо ж порада була корисною, активуйте сіру галочку та залиште відгук.

    Босак Назар Орестович

    Доброго Вам вечора. Якщо батько Вашого брата Вам не доводиться родичем чи усиновлювачем, то права спадкувати безпосередньо після нього Ви не маєте. Якщо він до смерті не перебував у шлюбі з Вашою матір'ю, то вона теж не має права спадкувати після нього. Якщо Ваша матір перебувала у шлюбі з ним на час його смерті то, якщо спадкодавець не залишив заповіту, Ваша матір може спадкувати після нього як спадкоємець першої черги разом з дітьми померлого, в тому числі Вашим братом. Для того, щоб Ваш брат мав право спадкувати після його батька, брат має вважатись не тільки біологічно, а і юридично дитиною його батька.

    Ви можете звертатись до мене для надання різноманітних додаткових правових послуг з даного питання чи інших запитань. Я можу, зокрема, надати Вам детальну юридичну консультацію з цілим рядом різних правничих послуг, написати тексти юридичних документів тощо.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України