Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 06 декабря 2022, вопрос №76687

Роз'яснення у законі про мобілізацію

Добрий Вечір, в Законі про мобілізацію є такий пункт в розділі «Не підлягають мобілізації»:
— мають дружину (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю та/або одного із своїх батьків чи батьків дружини (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю І чи ІІ групи.
Чи означає це, що група інвалідності чоловіка/дружини значення не мають, і люди, в яких дружина чи чоловік мають третю групу інвалідності, не підлягають мобілізації?
Тобто АБО хтось з батьків з 1,2 групами, АБО чоловік чи дружина з будь-якою групою. Дякую

Ответы юристов (4)

    Адвокат Евгений Александрович

    Доброї ночі!

    Так, все вірно особи які мають дружину (чоловіка) будь-якої групи інвалідності ТА/АБО одного із своїх батьків чи батьків дружини (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю І чи ІІ групи, не підлягають призову на військову службу під час мобілізації.

    У разі наявності запитань звертайтеся через кнопку зеленого кольору Звернутися.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Андрію.

    Ви все правильно розібрались. Дійсно, особа не підлягає мобілізації за умови наявності дружини з інвалідністю і 3 групи, і маєте право на перетин кордону, і не підлягає мобілізації за наявності одного із своїх батьків чи батьків дружини (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю І чи ІІ групи

    Всього доброго! Якщо Ви хочете поспілкуватись індивідуально і випрацювати алгоритм дій, натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Андрію!

    Ви абсолютно праві!

    Або батькі з 1 чи 2 групою інвалідності,

    Або дружина з будь-якою групою інвалідності.

    Виникнуть додаткові питання, тисніть кнопку "звернутись" біля мого фото. Якщо ж відповідь була достатньою, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня. Так ви маєте рацію. Ви все правильно розумієте.

    Якщо ваше питання вирішино ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України