Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Таможенное регулирование, 12 декабря 2022, вопрос №76924

Ми волонтерська організація, хочемо відправити мед з Європи в Україну для ВПО.

Ми волонтерська організація, хочемо відправити мед з Європи в Україну для осіб постраждалих від бойових дій. Шановні юристи, яки документи потрібні для перевезення цього меду в Україну? Попередньо ми знаходимося в Польші.

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Артуре!

    Визначання гуманітарної допомоги наводиться у Законі України «Про гуманітарну допомогу». Якщо стисло, то нею визнається цільова адресна безоплатна допомога в грошовій або натуральній формі, у вигляді безповоротної фінансової допомоги або добровільних пожертвувань, або допомога у вигляді виконання робіт, надання послуг, що надається іноземними та вітчизняними донорами із гуманних мотивів отримувачам гуманітарної допомоги.

    За даними Державної митної служби України за перші два місяці війни Україна отримала гуманітарні вантажі загальним обсягом понад 285 тисяч тон. Найбільш популярними позиціями при цьому залишаються продукти харчування, лікарські засоби та медичні препарати, засоби гігієни, одяг та інші побутові речі. Окрім цього високою залишається потреба на товари військового призначення ( ТВП) та подвійного використання ( ТПВ), пальне, транспортні засоби.\

    Для максимально можливого спрощення ввезення гуманітарної допомоги в Україну Уряд у Постанові КМУ №174 встановив, що на період дії воєнного стану пропуск через митний кордон України гуманітарної допомоги здійснюється за місцем перетину митного кордону України:

    1. шляхом подання декларації на відповідний товар за формою, затвердженою цією Постановою.

    2. без застосування заходів нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності, тобто без відповідного дозволу Держекспортконтролю.

    Декларація може бути подана в паперовій або електронній формі. Створити електронну декларацію можна в Особистому кабінеті на Єдиному державному інформаційному веб порталі «Єдине вікно для міжнародної торгівлі». Для цього особі, яка ввозить гуманітарну допомогу, необхідно пройти ідентифікацію за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП) або будь-яким із засобів Інтегрованої системи електронної ідентифікації id.gov.ua (наприклад, за допомогою BankID). Для уникнення помилок при заповненні декларації Держмитслужбою підготовлено покрокову інструкцію зі створення та подання декларації в електронній формі. Дивіться її тут:

    https://customs.gov.ua/en/news/novini-20/post/dekl...

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого профілю. Якщо ж консультація виявилась достатньою, активуйте біля мене сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня. Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України