Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 26 декабря 2022, вопрос №77540

Як повернути кошти сплачені за відновлення (пошкодження під час бойових дій) багатоповерхового будинку

Після закінчення активних бойових дій, власників квартир в новобудові попросив зібратися забудовник для вирішення питання відновлення будівлі після ворожих обстрілів (забудовник мав ще власність котру не продав в цьому домі). Після зборів було вирішено, що кошти 70% (які потрібно сплатити на ремонт) розділять на власників квартир (у розрахунку до кв.м кожного) і 30% компенсує забудовник, бо було не відомо чи будуть ремонтувати дім за державні кошти і як це все буде відбуватися.
Після цього ЖКГ(приватним від забудовника) було відкрито рахунок для реконструкції чи ремонту будівлі, нам довели номер рахунка куди потрібно перерахувати кошти. Після певного часу УЖКГ(міської ради) опублікували адреси будинків які вони відремонтують (особисто чи підрядні компанії). Звернувшись до ЖКГ(забудовника) про повернення коштів , сказали повернуть після перерахунку від ужкг(міського). Пройшло понад 9 місяців, будинок відремонтовано приблизно за 3 місяці. Кошти не можуть повернути протягом 6 місяців.
Підкажіть куди звернутись за роз'ясненням по данному питанню, або що зробити аби повернути свої кошти?

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Артеме!

    Раджу звернутись до воєнної адміністрації Чернігова, а якщо не допоможе, то до суду.

    А взагалі з цим питання треба розбиратися детальніше.

    Будуть питання, тисніть кнопку "звернутись" біля мого профілю. Охоче на них відповім!

    Якщо ж консультація Вас задовільнила, активуйте зелену галочку та залиште відгук.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Артеме.

    У пергу чергу, зверніться до міської ради. Потрібно більш детально розібратись у Вашому питанні. Чи є документи?

    Натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України