Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Нерухомість, 28 грудня 2022, питання №77638

Прошу допомогти та написати про можливі юридичні варіанти вирішення такої ситуації позитивно в мою сторону?

Батьки дружини “подарували” недобудований приватний будинок на весілля, право власності на цей будинок має матір тестя, але куплений за кошти тестя. Будинок був “подарований” лише на словах, а саме тільки повідомлено в приватній розмові мені, дружині та зазначено, що потім з часом буде переоформлено на вас. За 2 тижні після весілля у праватній розмові мене, дружини та батьків дружини було вирішено, щоб ми добудували будинок. Заощадження на фінасування будівництва були лише в мене, які були зароблені до шлюбу на офіційній роботі та від продажу автомобіля до шлюбу. Враховуючи те, що ми стали родиною та по суті один одному близькими людьми я довірився їм. Пройшло пів року, мною було вкладені величезні кошти на будівництво. Будинок ще незавершений до житлового стану, по суті залишилася ¼ робіт виконати. Останні 2 місяці я перед батьками дружини підняв питання щодо передачі у власність будинок нам з дружиною як вони мали це зробити. Їм це не сподобалося, що я піднімаю таке питання та вони повідомили мені, що ніколи в житті не збираються робити, те щоб у мене була якась доля в будинку та можливо колись оформлять по договору дарування на дружину. Розуміючи законодавство та у випадку договору дарування дружині, яка знаходиться у шлюбі зі мною я не матиму ніяких прав на будинок. Я запропонував дружині у випадку дарування укласти шлюбний договір де зазначити наші рівні права на будинок. Дружина підтримує таке рішення, щоб було все справедливо, але повідомила своїх батьків про такі наміри. Вони у свою чергу повідомили, що навіть на свою дочку вже не будуть оформляти по договору дарування. По суті все робиться батьками так, щоб я не мав ніяких юридичних прав. Будівництво зупинилося. На разі я в ситуації, що ні будинку у власності, ні коштів вкладених. Позиція батьків така, що ніхто кошти повертати не збирається і будинок передавати у власність також.

Прошу написати про можливі юридичні варіанти вирішення такої ситуації позитивно в мою сторону?

Відповіді юристів (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Костянтине!

    Наврядчи це тема для безоплатної консультації, бо для відповіді на таке питання адвокат повинен добряче попрацювати. До того ж це не питання життя та смерті, це питання майна.

    Буде бажання продовжити розмову, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото.

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, без згоди батьків вы не яким чином не будете там мати право власності. Навідь у разі прийняття спадщини вашою дружиною це не буде вважатися спільно нажитим майном.

    Якщо ваше питання вирішино ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Це не в рамках безоплатної консультації. Звертайтесь індивідуально через кнопку "Звернутися".


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України