Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Права человека, 03 января 2023, вопрос №77888 150₴

Ненадання довідки про медогляд до школи

Відповідно до Інструкції про розподіл учнів на групи для занять на уроках фізичної культури учні, які не пройшли медичного обстеження, до навантажень на уроках фізичної культури не допускаються. Незважаючи на це, адміністрація школи погрожує недопуском саме до уроків фізкультури та подальшою неатестацією з цього предмету. Наскільки правомірні дії школи в частині недопущення саме до уроків фізкультури і чому учня, який не пройшов медогляд (не надав відповідну довідку), не зараховують до групи без навантажень - підготовчої або спеціальної (колись читала, що саме так і повинні вчиняти)?

Ответы юристов (3)

    Кирда Вячеслав Володимирович
    66.7%

    Вітаю, Марино.

    По великому рахунку, якщо здобувач освіти не допущений до уроків із фізичної культури, немає підстав для його оцінювання та відповідно зарахування дисципліни.

    Міністерство освіти і науки наголошує:

    Методичні рекомендації про викладання фізичної культури у 2021/2022 навчальному роціhttps://www.schoollife.org.ua/metodychni-rekomenda...

    ...

    Медичне обстеження учнів проводиться щорічно в установленому законодавством порядку. Не допускаються на уроки фізичної культури учні, які не пройшли медичного обстеження. Враховуючи загальнодержавні карантинні заходи, можуть бути доповнення щодо медичного обстеження учнів.

    АЛЕ ПИТАННЯ ПОТРЕБУЄ УТОЧНЕННЯ. ЗВЕРТАЙТЕСЬ, МОЖУ ЗОРІЄНТУВАТИ.

    Всього доброго! Якщо Ви хочете поспілкуватись індивідуально і випрацювати алгоритм дій, натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    33.3%
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Марина!

    На жаль це так і є.

    Згідно ІНСТРУКЦІЇ про розподіл учнів на групи для занять на уроках фізичної культури, затвердженої МІНІСТЕРСТВОМ ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ та МІНІСТЕРСТВОМ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ від 20.07.2009 N 518/674

    "1. Медичне обстеження учнів у загальноосвітніх навчальних закладах (далі - навчальний заклад) проводиться в установленому законодавством порядку.

    2. Медичний працівник навчального закладу на підставі довідки про стан здоров'я, в якій визначається група для занять на уроках фізичної культури, здійснює розподіл всіх учнів на групи для занять фізичною культурою (додаток 1).

    3. Учні, які не пройшли медичного обстеження (рекомендованого додаткового обстеження), до навантажень на уроках фізичної культури не допускаються, про що повинні бути поінформовані їх батьки".

    Що стосується виключення цієї дисципліни з переліку тих, що підлягають атестації безпосередньто для конкретного учня, то це вирішується на розсуд адміністрації учбового закладу.

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого профілю.

    Гончаренко Константин

    Доброго дня!

    Дійсно так передбачено нормами.

    Методичні рекомендації про викладання фізичної культури у 2021/2022 навчальному році

    Учні, які не пройшли медичного обстеження (рекомендованого додаткового обстеження), до навантажень на уроках фізичної культури не допускаються, про що повинні бути поінформовані їх батьки".

    Що стосується виключення цієї дисципліни з переліку тих, що підлягають атестації це вирішує директор навчального закладу. Видає окреме розпорядження по учню особисто.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України