Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Уголовное право, 16 января 2023, вопрос №78665

Можно ли привлечь к ответственности за кражу домашнего животного

Здравствуйте! Можно ли привлечь к ответственности человека , который украл кота, он сам признаёт что это сделал. Жительница соседнего дома забрала кота когда он гулял и по ее словам отвезла в село к знакомой,говорит что не знала что у кота есть хозяин. По требованию съездила в село но по ее словам кот сбежал, чему я не верю. Название села и адрес соседки говорить отказывается. Спасибо за ответ!

Ответы юристов (2)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, напишіть заяву до поліції.

    Якщо ваше питання вирішино ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович год назад

    Юрист, г. Львов, 8 лет опыта

    Доброго дня. Власника кота, який гуляв на вулиці без присутності його власника, можуть пробувати притягнути до відповідальності за статтею 154 Кодексу України про адміністративні правопорушення "Порушення правил утримання собак і котів". Кота, який гуляв на вулиці без його власника, могли виловити комунальними, що працюють по відлову бродячих собак тощо. Якщо кота справді забрала сусідка, то вона ніяких прав на нього не має і зобов'язана віддати його назад.

    Ви можете звертатись до мене для надання різних додаткових правничих послуг з цього чи інших запитань. Я можу надати Вам детальну юридичну консультацію з цілим рядом різноманітних правових послуг, написати тексти юридичних документів чи надати інші правничі послуги. Я здобув великий та успішний досвід правової роботи з таких питань.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України