Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 27 января 2023, вопрос №79511 150₴

Восстановить свидетельство о рождении

Добрый день. Утеряно свидетельство о рождении. Выдано в Дрездене, где родился. Остальные документы есть. Нахожусь в армии. Как можно восстановить? Прописка в Харькове.

Ответы юристов (6)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, треба звертатися за місцем видачі свідоцтва у Дрездені з заявою про видачу дублікату свідоцтва про народження. Можливо в цьому вам може допогти консульство України за кордоном

    https://germany.mfa.gov.ua/

    Якщо я допоміг вирішити ваше питання ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Денисе!

    Не зовсім зрозуміло, як саме Ви отримали свідоцтво про народження в Дрездені - в якому органі і за яких умов? Можливо треба звернутись в МЗС, а можливо в архіви. А можливо це був відповідна установа Німеччини.

    Натисніть кнопку "звернутись" біля мого фото, аби ми могли це обговорити. Далі я Вам все поясню, що і як треба робити для отримання дубліката.

    Кирда Вячеслав Володимирович
    20%

    Вітаю, Денисе!

    Свідоцтво про народження українського зразку?

    У Мін’юсті наголошують, що свідоцтва про державну реєстрацію актів цивільного стану, оригінали яких були викрадені, загублені, пошкоджені чи знищені, органи ДРАЦС видають повторно.

    Повторна видача таких свідоцтв здійснюється незалежно від місця державної реєстрації акту цивільного стану та місця проживання заявника.

    Умовно, ви народилися в Полтавській області, але наразі проживаєте у Львівській — щоб отримати дублікат свідоцтва про народження їхати на Полтавщину не доведеться.

    Окрім того, повторну видачу свідоцтва про народження можна замовити онлайн на порталі Дія. І навіть їхати нікуди не доведеться, адже документ зможуть доставити через Укрпошту. Подати заявку потрібно тут.

    Інформація тут: https://news.finance.ua/ua/yak-vidnovyty-svidoctvo...

    Всього доброго! Якщо Ви хочете поспілкуватись індивідуально і випрацювати алгоритм дій, натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Гончаренко Константин
    26.7%

    Доброго дня!

    Повторна видача таких свідоцтв здійснюється незалежно від місця державної реєстрації акту цивільного стану та місця проживання заявника.

    Свідоцтва про народження дітей повторно видаються їх батькам і усиновителям незалежно від віку дитини.

    Громадянам, які звернулися до відділу ДРАЦС особисто, повторні свідоцтва про державну реєстрацію актів цивільного стану видаються того самого дня при пред'явленні ними паспорта або паспортного документа.

    Свідоцтва можуть також повторно видаватись представнику особи, яка має право на їх повторне отримання, у разі документального підтвердження його повноважень.

    Особі, позбавленій батьківських прав, свідоцтва про народження дітей повторно не видаються.

    Відновлене свідоцтво має таку ж юридичну силу, як і втрачений документ.

    Також, для отримання документів, громадяни можуть звернутися до відділів ДРАЦС через вебпортал «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану»: http://dracs.minjust.gov.ua/.

    За допомогою електронного ресурсу можливо подати заяви на повторну видачу свідоцтв та отримати інші послуги у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, не виходячи з дому.

    https://igov.org.ua/service/1533/instruction

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Винограденко Антон Анатолійович
    26.7%

    Добрый день!

    На территории ГДР действовали законы СССР, поэтому после вывода ГСВГ из Германии все акты гражданского состояния были переданы в архивные органы ЗАГС г. москвы и московской области.

    Поэтому, если свидетельство о рождении было выдано в ГДР до 1979 года, то дубликат данного документа можно получить в Отделе накопления, хранения, выдачи документов ЗАГС ГУ ЗАГС московской области;Если свидетельство о рождении было выдано в 1979 году и позже, то дубликат данного документа можно получить в Архивно-информационном отделе Управлении ЗАГСа г. москвы.Помимо этого в архивном отделе ЗАГС г. москвы хранятся записи актов гражданского, составленные не только при военных комендатурах советских войск за границей, но и выданные консульскими учреждениями СССР и российской федерации, начиная с 1979 года и по настоящее время.

    Документы, необходимые для получения повторного свидетельства ЗАГС из ГДР:

    -сканкопия или фото оригинала свидетельства, если же документ не сохранился, то необходимо предоставить -подробную информация о месте и дате рождения, ФИО родителей и название органа ЗАГСа, который выдал свидетельство о рождении;-копия паспорта владельца свидетельства о рождении (1,2 страницы и страницу с актуальной пропиской).

    Как вы понимаете, на данный момент получить дубликат будет невозможно. Однако стоит попробовать обратиться с письменным запросом до Министерства юстиции Украины с данным вопросом.

    Адвокат Евгений Александрович
    26.7%

    Здравствуйте, Денис!

    Только при обращении г.Дрезден ФРГ при личном обращении, либо через представителя по доверенности.

    Также, можно спробывать через Посольство Украины в ФРГ:

    https://germany.mfa.gov.ua/

    Контакти

    адреса:

    Albrechtstrasse 26, 10117 Berlin

    телефон:

    • Довідка за телефоном (окрім консульських питань):
    • +49-30-28-88-71-28

    факс:

    e-mail:

    графік роботи:

    • Посольство:
    • понеділок - п'ятниця 08:45-18:00
    • Консульський відділ: Довідка за телефоном (консульські питання) +49-30-28-88-71-70 15:00-17:00
    • понеділок - п’ятниця: 09:00 –13:00 - прийом з консульких питань (з усього кола питань)
    • понеділок - п’ятниця: 14:00 – 17:00 - прийом з консульких питань (паспортні питання)

    важливо!

    Консульський округ: Берлін, Бранденбург, Саксонія-Ангальт, Саксонія, Тюрінгія, Мекленбург-Передня Померанія

    При наличии вопросов обращайтесь индивидуально через кнопку зеленого цвета "Звернутися".

    Всего доброго, удачи Вам!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України