Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Международное публичное право, 02 февраля 2023, вопрос №79902

Волонтество. Оформлення волонтерства

Чоловік 32 років, живу та працюю за кордоном, займаюся волонтерством з друзями, але не можу перетнути кордон України,бо не маю перманенту, лиш робочий контракт. Чи можливо оформити волонтество перебуваючи за кордоном?? І якщо так, що для цього потрібно, і скільки часу це займе??

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Олександре!

    Так це можливо.

    Ще у 2014 році після початку першої фази російсько-української війни держава створила спеціальний Реєстр волонтерів АТО. Включені до цього Реєстру люди могли не платити 19,5% податку із зібраних коштів, якщо такі кошти далі витрачались на допомогу воїнам в районі проведення АТО (ООС), жертвам подій Революції Гідності та вимушеним переселенцям із зони АТО і Криму. Перелік зареєстрованих волонтерів та їх рахунків для збору коштів можна було знайти у відкритому доступі на сайті Державної податкової служби.

    У 2022 році після широкомасштабного вторгнення росії назву Реєстру змінили. Сьогодні він називається “Реєстр волонтерів АТО та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації“. Щоб захистити наших волонтерів від рашистів, публічну частину Реєстру приховали на період дії воєнного стану. Проте включитись до Реєстру все одно можна.

    Які переваги включення до Реєстру волонтерів?

    Внесений до Реєстру волонтер/волонтери має право не платити 19,5% податку із зібраних на особистий рахунок коштів, якщо ці кошти були надалі використані для благодійної допомоги учасникам бойових дій та деяким іншим категоріям осіб (повний перелік – у пп. “а” п. 165.1.54 Податкового кодексу). Під звільнення від оподаткування також потрапляють документально підтверджені витрати волонтера, пов’язані із наданням такої благодійної допомоги (наприклад витрати на паливо при доставці допомоги на позиції).

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого профілю. Охоче Вам допоможу!

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, для детальной консультації натискайте кнопку звернутися.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України