Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Таможенное регулирование, 15 февраля 2023, вопрос №80695 400₴

Що потрібно для вивозу морських свинок у ЄС? Потрібна чітка консультація з посиланням на закон.

Що потрібно для вивозу морських свинок у ЄС?

Потрібна чітка консультація з посиланням на закон для того, щоб у разі виникнення питання на митниці було чим мотивувати свої дії.
Також напишіть назви документів, бажано де їх отримувати (якщо це державні інстанції).
Чи повинен саме я вивозити тварин із документами, чи це може зробити хтось інший.
Все це потрібно саме для країн ЄС.

Прошу надати грамотну відповідь, бо для мене це важливо.

Ответы юристов (9)

    Віктор Клиент год назад

    Не знаю чи важливо це, але морських свинок дві JFYI

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Вікторе!

    При вивезенні тварин за кордон потрібно враховувати певні умови та правила.

    По-перше, при собі необхідно мати ветеринарний паспорт міжнародного зразка (номерний).

    Ветеринарний паспорт повинен містити:

    • позначку про комплексну вакцинацію проти вірусних хвороб. Остання вакцинація повинна бути проведена не пізніше 30 днів і не раніше 12 місяців до дати від’їзду;
    • фото тварини до досягнення нею віку 12 місяців;
    • позначку про чіпування із зазначенням дати чіпування та локалізації мікрочіпа;
    • позначку про вакцинацію проти сказу (назва вакцини, підпис, печатка, дата);
    • інформацію про обробки проти екто- і ендопаразитів (проти бліх і глистів).

    Друга мова при перевезенні тварин за кордон - ідентифікація тварини клеймом або мікрочіпом. Чіповані (або титрування) раніше (або в той же день, але не пізніше), ніж була проведена вакцинація проти сказу. Імплантований під шкіру тварини мікрочіп повинен відповідати стандартам ISO 11784, ISO 11785.Також при собі потрібно мати довідку про визначення в крові тваринного титру антитіл проти вірусу сказу. Довідка про аналіз крові на титрування антитіл проти сказу має бути отримана між 4 і 12 місяцем після відповідного щеплення.При пететині кордону з твариною потрібно мати ветеринарну довідку Формм 1 або формм 1-ВЕТ (для країн СНД).Форма видається державним лікарем ветеринарної медицини не раніше ніж за 3 дні до вивезення тварини за кордон, після клінічного огляду, при наявності ветеринарного паспорта з відміткою про ідентифікацію та довідки про аналіз крові .

    По-друге, окрім цього потрібно мати
    • міжнародний ветеринарний сертифікат на тварину. Ветеринарний сертифікат на домашніх тварин, яких транспортують території Європейського Союзу в некомерційних цілях (на мові країни в’їзду);
    • довідку про те, що тварина не представляє племінної цінності. Довідка про племінну цінність тварини із зазначенням її оціночної вартості (видається при виїзді на ПМЖ або для пред’явлення на вимогу) ліцензований контейнер для транспортування тварини.

    Зверніть увагу! З 1 січня 2012 відповідно до вимог Євросоюзу тварина може перетнути кордон мінімум через 3 місяці після дати взяття крові на аналіз титру антитіл до сказу. (Однак у всіх країнах це так, тому необхідно зателефонувати в посольство тієї країни куди Ви збираєтеся і уточнити цей факт).Електронна ідентифікація — це чіпування тварини, проводиться в ветеринарній клініці, в чіпі розташовується електронна інформація.Ветеринарний паспорт — це паспорт тварини, в ньому вказана інформація про господаря тварини і про саму тварину, його можна взяти в Держпродспоживспілці чи Державній ветклініці.

    САМ ПОРЯДОК ВИВЕЗЕННЯ ТАКИЙ:

    На офіційних сайтах перевізника можна завчасно дізнатися про правила перевезення тварин. Реєструючись на рейс, треба також проходити ветеринарний митний контроль, де перевіряється наявність документів та правильність їх заповнення. Вартість перевезення тварини, часто розраховується, як частина багажу з націнкою. В кожного авіаперевізника встановлені свої тарифи на дану послугу в залежності від тривалості перельоту та місця знаходження тварини. В салоні літака можна перевозити: собак-поводирів і службових собак під наглядом в нашийнику і наморднику невеликих тварин, вага яких до 8 кілограмів (разом з контейнером). Собаки та кішки з вагою більше 8 кг перевозяться в вантажному відсіку в контейнерах чи клітках, а вага може бути до 75 кг. Безкоштовно можно перевозити собак-поводирів, що супроводжують своїх господарів.Для довідки: Більше одного контейнера в салоні перевозити не дозволяється, проте можна в одному контейнері перевозити двох тварин одночасно, якщо місця для них достатньо і тварини мирно співіснують. Випускати тварин з клітки в салоні та багажному відділені забороняється.

    Виникнуть питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Охоче на них відповім!

    • Віктор Клиент год назад

      Де брати - оформляти ці всі документи, про які ви написали?

      • Айвазян Юрий Климентьевич
        Айвазян Юрий Климентьевич год назад

        Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

        Общаться в чате

        Чіп - у будь-якій ветклиніці.

        Вертпаспорт міжнародного зразку - у будь-якій ветклиніці.

        Щеплення - у будь-якій ветклиніці.

        Довідка про титрування антитіл до вірусу сказу - у будь-якій ветклиніці.

        Свідоцтво форма 1 ВЕТ - видається за 3-5 днів тільки у державних ветустановах!

        За 1-2 дні до виїзду треба провести дегельмінтизацію та інсектоакарицидну обробу тварини з відміткою у паспорті - у будь-якій ветклиніці

        Нарешті, міжнародний сертифікат, що видається на прикордонному ветеринарному пункті перетину в обмін на свідоцтво 1 ВЕТ.

        Це все.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Віктор!

    Додатково, ось вимоги на ввіз домашніх тварин по деяких країнах Європи:

    Австрія

    Необхідний міжнародний ветеринарний сертифікат. Сертифікат про щеплення не потрібен. При ввезенні домашніх тварин необхідно пред'явити ветеринарне свідоцтво .

    Бельгія

    Необхідний міжнародний ветеринарний сертифікат.При ввезенні та вивезенні домашніх тварин потрібна міжнародний ветеринарний паспорт встановленого зразка. А також необхідно пред'являти ветеринарне свідоцтво з відміткою про щеплення проти сказу, зробленої не раніше ніж за 30 днів до перетину кордону, і не пізніше, ніж за 12 місяців до перетину кордону.

    Болгарія

    Необхідний міжнародний ветеринарний сертифікат.При ввезенні домашніх тварин потрібно міжнародний ветеринарний паспорт встановленого зразка. Також необхідно видане офіційним ветеринарним представником країни вивезення свідоцтво, запевняють, що тварина здорова (свідоцтво має бути видане не пізніше, ніж за 14 днів до перетину кордону). Потрібна наявність відмітки про вакцинацію проти сказу, зробленої не раніше ніж за 30 днів до перетину кордону, і не пізніше, ніж за 12 місяців до перетину кордону (для кішок - за 6 місяців).

    Угорщина

    При ввезенні домашніх тварин необхідно пред'явити ветеринарне свідоцтво, видане не раніше, ніж за 8 днів до в'їзду в країну із зазначенням таких пунктів:

    - Тварина оглянуто, знайдено здоровим і немає заперечень проти його вивозу.

    - У зоні 20 км від місця, звідки вивозиться тварина, і за тримісячний період до його вивозу не реєструвалося випадків захворювання на сказ.

    - Тварині було зроблено щеплення проти сказу і чуми.

    Німеччина

    Для ввезення необхідні:

    - Видане державним ветеринарним лікарем ветеринарне свідоцтво про стан здоров'я для некомерційного ввезення відповідно до рішення Комісії від 18 лютого 2004 про визначення зразка довідки про стан здоров'я собак, кішок, тхорів при некомерційному ввезенні до Німеччини з третіх країн

    - Дійсне свідоцтво про проведення щеплень (громадяни ЄС з 1 жовтня 2004 зобов'язані мати при собі Єдиний паспорт домашньої тварини ЄС) і т.п. з дійсною відміткою про проведення щеплення проти сказу, зробленої не раніше ніж за 30 днів до перетину кордону, і не пізніше, ніж за 12 місяців до перетину кордону (запис про щеплення повинна супроводжуватися перекладом на німецьку мову).

    - Наявність у тварини татуювання чи транспондера (чіпа). Рішення про визначення зразка довідки про стан здоров'я було опубліковано в офіційному бюлетені L 65 від 03.03.2004 р (зі стор. 13) і разом з іншою інформацією про правила, що стосуються ввезення тварин, наприклад, ввезення не супроводжуваних домашніх тварин, розміщено на інтернет -сайті Федерального міністерства захисту прав споживачів, продовольства і сільського господарства в пункті "Tiergesundheit, Reisen mit Haustieren" ("здоров'я тварин, поїздки з домашніми тваринами") німецькою та англійською мовами . Виключні дозволу можуть бути затребувані громадянами ЄС, які проживають в Україні та бажаючими в'їхати до Німеччини, у відповідних компетентних земельних ветеринарних відомствах. При цьому слід мати на увазі, що необхідно отримати виняткові дозволи у всіх відвідуваних федеральних землях Німеччини . Для ввезення в країну заборонені наступні породи та їх помісі:

    - Піт Булль Тер'єр

    - Американський Стаффордширський тер'єр

    - Стафордширський Булль Тер'єр

    - Булль Тер'єр

    Не більше 3х собак ,з супроводжуючим собак господарем, вважається некомерційним ввезенням в країну.

    Греція

    Люди, що прибувають до Греції з домашніми тваринами повинні пред'являти на митниці міжнародний ветеринарний паспорт встановленого зразка, і видане офіційним ветеринарним представником країни вивезення свідоцтво, яке запевняє,що тварина здорова (свідоцтво має бути видане не пізніше ніж за 10 днів до перетину кордону, тобто , термін дії даного документа становить 10 днів, протягом яких ви і ваш вихованець повинні перетнути кордон)

    - свідоцтво має бути написано англійською або французькою мовами (переклад). Крім того, потрібна наявність щеплення від сказу, зробленої не раніше ніж за 15 днів до перетину кордону, і не пізніше, ніж за 12 місяців до перетину кордону.

    Данія

    При ввезенні домашніх тварин (собак і кішок) у віці від 4 місяців необхідно пред'явити ветеринарний сертифікат з відміткою про щеплення проти сказу. Тварини молодше 4 місяців ввозяться в країну тільки з ветеринарним оглядом.

    Іспанія

    При ввезенні домашніх тварин необхідно пред'явити ветеринарне свідоцтво. Тварини піддаються ветеринарному огляду. Свідоцтво не потрібне при ввезенні кошенят і щенят у віці до 3 місяців.

    Італія

    При ввезенні домашніх тварин потрібно пред'явити міжнародний ветеринарний паспорт встановленого зразка. Також необхідна наявність вакцинації проти сказу, зробленої не раніше ніж за 20 днів до перетину кордону, і не пізніше, ніж за 11 місяців до перетину кордону. Для собак необхідно мати при собі повідець і намордник.

    Кіпр

    Необхідний міжнародний ветеринарний паспорт, з повними профілактичними заходами.

    Латвія

    Необхідний міжнародний ветеринарний сертифікат, з відміткою про щеплення (для собак - від сказу, чуми, лептоспірозу, парвовірус , для кішок - від сказу і панлейкопенія). При ввезенні домашніх тварин потрібно пред'явити міжнародний ветеринарний сертифікат-паспорт з відміткою про щеплення, причому крім щеплення від сказу, зробленої не раніше ніж за 7 днів до перетину кордону, і не пізніше, ніж за 12 місяців до перетину кордону, в Латвії необхідна наявність щеплень від чуми - Staupe, лептоспірозу - Leptospirose, парвовірус - Parvovirose. Кішки повинні бути щеплені проти сказу і панлейкопенії. Крім того, на кордоні потрібне свідоцтво, видане офіційним ветеринарним представником країни вивезення, що запевняють, що тварина здорова (свідоцтво має бути видане не пізніше ніж за 10 днів до перетину кордону, тобто в термін дії даного документа , 10 діб , протягом яких ви і ваш вихованець повинні перетнути кордон). У Латвії проживання в готелях з тваринами в більшості випадків заборонено. + Мікрочіп (ISO 11784)

    Литва

    При транзитному провезенні через кордон Литви не варто говорити про те, що Ваше тварина рідкісна і дорога, інакше Вам доведеться внести заставу і оформити гарантійну довіреність. Ваш улюбленець не повинен виглядати хворим або мати симптоми будь-якої хвороби, бути апатичним або загальмованим.

    -Паспорт І ветеринарний сертифікат

    -Мікрочіп

    - Вакцину на сказ . Перша вакцина на сказ повинна бути зроблена, коли собаці більше 3х місяців. Вакцина повинна бути зроблена ліцензованим лікарем. Після вакцинації не раніше, ніж тільки через 30 днів, можна перетинати кордон Литви з твариною. Якщо з дати останньої вакцини пройшло більше, ніж 12 місяців (або 24 місяці, залежно від типу вакцини) - кордон перетинати не можна. При наявності ветеринарного сертифіката, замість паспорта - всі вакцини повинні бути внесені в сертифікат. Якщо у вашого улюбленця євро-паспорт - то всі вакцини вносяться до нього вашим вет. лікарем. У разі ветеринарного сертифікату - дата його дії становить 10 днів.-Бажано (але не обов'язково) комплексна вакцина (як приклад: DHPPi + RL, Duramun 5 / 4L Cvk або Vanguard Plus 7 та ін.).У Литві також проживання в готелях з тваринами в більшості випадків заборонено.

    Люксембург

    При ввезенні домашніх тварин потрібно пред'явити міжнародний ветеринарний паспорт. Також необхідна наявність вакцинації проти сказу, зробленої не раніше ніж за 30 днів до перетину кордону, і не пізніше, ніж за 12 місяців до перетину кордону.

    Македонія

    При ввезенні домашніх тварин потрібно пред'явити міжнародний ветеринарний паспорт встановленого зразка або видане офіційним ветеринарним представником країни вивезення свідоцтво, запевняють, що тварина здорова. Також необхідна наявність вакцинації проти сказу, зробленої не раніше ніж за 15 днів до перетину кордону, і не пізніше, ніж за 6 місяців до перетину кордону.

    Мальта

    - Карантин для ввезених тварин і птахів - 6 місяців. (виняток - тварини з країн ЄС). Вартість - від 4 до 15 євро на добу. Ввезення кішок і собак на Мальту заборонений.

    Нідерланди (Голландія)

    -паспорт, мікрочіп, вакцина на сказ, комплексна вакцина, дегельмінтизація. В'їзд до Голландії можливий тільки після закінчення 21 дня після дати вакцинації на сказ. Не раніше!

    При ввезенні домашніх тварин потрібно пред'явити міжнародний ветеринарний паспорт. Також необхідна наявність вакцинації проти сказу, зробленої не раніше ніж за 30 днів до перетину кордону, і не пізніше, ніж за 12 місяців до перетину кордону.

    Норвегія

    Карантину при ввезенні тварин до Норвегії немає. Для того, щоб взяти з собою тварину необхідно виконати наступні умови:

    -паспорт-мікрочіп (відповідно до стандарту ISO 11784)

    -вакціна проти сказу

    -комплексное вакцина

    -дегельмінтізація.

    -тест крові на вміст антитіл

    При проходженні кордону необхідно зайти в "червоний коридор"! Заборонені для ввезення в Норвегію порода собак, а також їх помісі:

    - Піт Булль Тер'єр

    - Американський Стаффордширський тер'єр

    - Філа бразільєро

    - Тосо Іну-

    Аргентинський Дог

    Також суміш собаки і вовка вважається небезпечною і заборонена для ввезення в Норвегію. Уточнити більш докладно в Норвезької сторони.

    Польща

    При ввезенні домашніх тварин потрібно видане (не пізніше ніж за 7 днів до поїздки) офіційним ветеринарним представником країни вивезення свідоцтво, запевняють, що тварина здорова. Також потрібен паспорт з відміткою про щеплення проти сказу, зробленої не раніше ніж за 30 днів до перетину кордону, і не пізніше, ніж за 12 місяців до перетину кордону.

    Португалія

    При ввезенні домашніх тварин потрібно міжнародний ветеринарний паспорт встановленого зразка. Також необхідно видане офіційним ветеринарним представником країни вивезення свідоцтво, запевняють, що тварина здорова. Потрібна наявність відмітки про вакцинацію проти сказу, зробленої не раніше ніж за 21 день до перетину кордону, і не пізніше, ніж за 12 місяців до перетину кордону (для кішок - за 6 місяців).

    Словаччина

    При ввезенні домашніх тварин потрібно пред'явити міжнародний ветеринарний паспорт. Також необхідна наявність вакцинації проти сказу, зробленої не раніше ніж за 30 днів до перетину кордону, і не пізніше, ніж за 12 місяців до перетину кордону, і видане офіційним ветеринарним представником країни вивезення свідоцтво, запевняють, що тварина здорова (свідоцтво повинно бути видано не пізніше, ніж за 3 дні до перетину кордону, тобто термін дії даного документа становить 3 дні, протягом яких ви і ваш вихованець повинні перетнути кордон).

    Фінляндія

    -паспорт (синій)

    -мікрочіп

    -вакціна проти сказу

    -комплексное вакцина (бажано собакам, тхорам: P = Parvovirus, C = Corona virus, D = Distemper, H = Hepatitis or Adenovirus-2, P = Parainfluenza, L = Leptospirosis по можливості Kennel Cough, B = Bordetella, Lyme Disease, Giardia котам: FVR = Feline Viral Rhinotracheitis, C = Calicivirus, P = Panleukopenia, по можливості Feline Leukemia, Feline AIDS, FIP = Feline Infectious Peritonitis)

    -Дегельмінтізація сертифікований препаратами за 10 днів до від'їзду з твариною в Фінляндію. В'їзд до Фінляндії можливий тільки після закінчення 21 дня після дати вакцини на сказ. Не раніше!Обов'язково сертифікат імпорту.

    Франція

    При ввезенні домашніх тварин потрібно наявність паспорта міжнародного зразка з відміткою про вакцинацію проти сказу, зробленої не раніше ніж за 30 днів до перетину кордону, і не пізніше, ніж за 12 місяців до перетину кордону. Також потрібна наявність відмітки про вакцинації проти чуми у м'ясоїдних (для собак), інфекційного гепатиту та лептоспірозу. Дозволяється провозити з собою максимально 3 тварин, з них 1 - у віці від 3 до 6 місяців. Ввезення тварин молодше 3-х місяців до Франції заборонено. Ввезення собак сімейства пітбулів (стаффордширський тер'єр, американський стаффордширський тер'єр), так само як і порід мастиф і тоса заборонений. Для деяких порід собак потрібна наявність повідка і намордника (наприклад, для ротвейлерів). Сертифікат імпорту.

    Хорватія

    При ввезенні домашніх тварин потрібно наявність відмітки про вакцинацію проти сказу, зробленої не раніше ніж за 15 днів до перетину кордону, і не пізніше, ніж за 6 місяців до перетину кордону. Також потрібно міжнародний ветеринарний паспорт встановленого зразка.

    Швейцарія

    Мати сертифікат імпорту

    - Міжнародний паспорт (синій)

    - Мікрочіп (відповідно до стандарту ISO 11784)NB! Мікрочіп повинен бути зроблений раніше, ніж вакцина на сказ

    - Вакцина на сказ зроблена не раніше ніж за 30 днів до перетину кордону, і не пізніше, ніж за 12 місяців до перетину кордону

    - Комплексна вакцина (бажано)

    - Курс дегельмінтизації .-

    -Підтверджений сертифікат імпорту для собак, кішок і тхорів, для коней, овець, корів, птиці, кролів, риб, акваріумних рибок, бджіл та ін. Bundesamt fr Veterinrwesen Schwarzenburgstrasse 155,3003 Bern: Tel.41 031323 85 22 import.export@bvet.admin.ch

    Швеція

    Карантин для ввезених тварин - 4 місяці (вартість - близько 2000 крон за весь період).Мати сертифікат імпорту

    - Паспорт (синій)

    - Мікрочіп (відповідно до стандарту ISO 11784) ! Мікрочіп повинен бути зроблений раніше, ніж вакцина на сказ

    - Вакцина на сказ Approved vaccins against rabies

    - Комплексна вакцина (бажано також на Leptospira, але не обов'язково)

    - Курс дегельмінтизації (препарат повинен містити в собі Празиквантел) за 10 днів до від'їзду з твариною в Швецію

    - Тест на вміст антитіл у крові ! Копію тесту необхідно взяти з собою, коли їдеш зі своїм улюбленцем, щоб надати на кордоні! Перевір, щоб у паспорті стояла позначка про пройдений тест і на сказ! Це полегшить твої подальші пересування через кордон.

    Естонія

    При ввезенні домашніх тварин потрібно пред'являти паспорт з відміткою про вакцинацію проти сказу, зробленої не раніше ніж за 7 днів до перетину кордону, і не пізніше, ніж за 12 місяців до перетину кордону, а також видане офіційним ветеринарним представником країни вивезення державне свідоцтво,яке запевняє, що тварина здорова (свідоцтво має бути видане не пізніше, ніж за 10 днів до перетину кордону). Свідоцтво обов'язково має бути написано англійською, російською або естонською мовами. В Естонії в більшості готелів проживання з собаками заборонено.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня, Вікторе!

    Щоб вивезти морських свинок за кордон потрібно мати ряд щеплень та підтверджувальні документи:

    1. Паспорт європейського зразка, виданий державними ветеринарними закладами. Заповнюється документ англійською та українською мовами і діє до кінця життя тварини. Вартість оформлення затверджено постановою Кабінету Міністрів України та становить 51 грн. 29 коп.
    2. Чипування (ідентифікація тварини мікрочипом).

    Мікрочип – це невелика мікросхема, розміром 2х12 мм, яку вводять під шкіру тварині. На чипі зберігається основна інформація про тварину: країна походження, порода, забарвлення, кличка, щеплення, ім’я господаря та контактний номер. Зчитати інформацію можна за допомогою сканера або мобільного телефону, що підтримує технологію NFC.

    Дані чипа мають збігатися з наданими документами, перебувати в електронній базі ,а штрих-код чипа повинен бути вклеєний у ветеринарний паспорт. Чипування необхідно провести до вакцинації від сказу або одномоментно з нею.

    Процедура чипування досить проста та не завдасть Вашому улюбленцю шкоди. Її проводять у ветеринарній клініці. Орієнтовна вартість 350-500 гривень.

    3. Щеплення від сказу – вакцинація має бути проведена лише у ветеринарній клініці. Використовувати дозволено лише ті вакцини, які сертифіковані в Україні. У ветеринарному паспорті мають бути зроблені відповідні відмітки, які необхідно засвідчити підписом лікаря та печаткою клініки.

    Звертаю Вашу увагу, що проводити аналіз на антитіла до сказу можливо лише через 30 днів з моменту останньої вакцинації. Тому зробити щеплення необхідно не раніше, ніж за 30 днів до відбору проби та не пізніше, ніж за рік до дослідження.

    При першій вакцинації повноцінно захищеною від хвороби тварина стає через 21 день після її проведення. У разі введення бустерних доз – у день введення.

    Вартість послуги від 150 гривень та залежить від обраної вакцини.

    4. Тест на титри антитіл проти сказу (залежить від країни до якої подорожуєте) – лабораторне дослідження, яке дозволяє встановити ступінь антитіл проти сказу, тобто дізнатись чи захищена Ваша тварина після щеплення. Якщо титр антитіл менший встановленої норми, то тварину необхідно повторно вакцинувати проти сказу. На формування імунітету впливає ряд факторів: порода, вид, вік, кратність вакцинації тощо.

    Тест на титр антитіл до сказу здається не пізніше, ніж за три місяці до вивезення тварини за кордон. Дослідження проводиться в лабораторіях, визнаних Європейським Союзом. Список таких лабораторій знаходиться на сайті. Орієнтовна вартість дослідження 2200 гривень.

    У разі відсутності будь-якого з документів – повідомте компетентну особу, заповніть заявку і при можливості Вам дозволять пройти спрощену процедуру перетину кордону. Також, раджу перед поїздкою детально ознайомитись з правилами перетину кордону конкретної держави до якої Ви плануєте подорож.

    Особливості транспортування

    Після підготовки документів варто подбати про транспортування тварин. Для тих, хто подорожує на потязі, автобусі чи у літаку краще придбати спеціальний контейнер, що відповідає стандартам IATA (Міжнародна Асоціація Авіаперевізників).

    Сумки-переноски радять використовують для коротких подорожей або під час поїздки у громадському транспорті.

    Всі засоби для перевезення підбирайте враховуючи розмір тварини та вагу. Також, перед поїздкою приділіть деякий час тому, щоб Ваша тваринка звикла до нового контейнера.

    При виникненні додаткових питань натискайте "Звернутися". Всього доброго! Бережіть себе!

    Дерій Владислав Олегович

    Ви як власник тварин можете уповноважити іншу особу на перевезення тварин шляхом оформлення довіренності. Документ оформляється мовою країни запланованого в’їзду або англійською. Бланк повинен мати в розпорядженні нотаріус.

    Також додатково можете ознайомитись з останніми роз'ясненнями Управління державного контролю на кордоні

    При виникненні додаткових питань натискайте "Звернутися". Всього доброго! Бережіть себе!

    Гончаренко Константин

    Доброго дня!

    Документи для ввезення тварин у Європу

    Щоб відправитись у подорож до Європи тварина повинна мати ряд щеплень та підтверджувальні документи:

    1. Розпочати підготовку необхідно з чипування (ідентифікація тварини мікрочипом).

    Мікрочип – це невелика мікросхема, розміром 2х12 мм, яку вводять під шкіру тварині. На чипі зберігається основна інформація про тварину: країна походження, порода, забарвлення, кличка, щеплення, ім’я господаря та контактний номер. Зчитати інформацію можна за допомогою сканера або мобільного телефону, що підтримує технологію NFC.

    Дані чипа мають збігатися з наданими документами, перебувати в електронній базі ,а штрих-код чипа повинен бути вклеєний у ветеринарний паспорт. Чипування необхідно провести до вакцинації від сказу або одномоментно з нею.

    Процедура чипування досить проста та не завдасть Вашому улюбленцю шкоди. Її проводять у ветеринарній клініці. Орієнтовна вартість 350-500 гривень.

    2. Щеплення від сказу – вакцинація має бути проведена лише у ветеринарній клініці. Використовувати дозволено лише ті вакцини, які сертифіковані в Україні. У ветеринарному паспорті мають бути зроблені відповідні відмітки, які необхідно засвідчити підписом лікаря та печаткою клініки.

    Звертаємо Вашу увагу, що проводити аналіз на антитіла до сказу можливо лише через 30 днів з моменту останньої вакцинації. Тому зробити щеплення необхідно не раніше, ніж за 30 днів до відбору проби та не пізніше, ніж за рік до дослідження.

    При першій вакцинації повноцінно захищеною від хвороби тварина стає через 21 день після її проведення. У разі введення бустерних доз – у день введення.

    Вартість послуги від 150 гривень та залежить від обраної вакцини.

    3. Тест на титри антитіл проти сказу – лабораторне дослідження, яке дозволяє встановити ступінь антитіл проти сказу, тобто дізнатись чи захищена Ваша тварина після щеплення. Якщо титр антитіл менший встановленої норми, то тварину необхідно повторно вакцинувати проти сказу. На формування імунітету впливає ряд факторів: порода, вид, вік, кратність вакцинації тощо.

    Тест на титр антитіл до сказу здається не пізніше, ніж за три місяці до вивезення тварини за кордон. Дослідження проводиться в лабораторіях, визнаних Європейським Союзом. Список таких лабораторій знаходиться на сайті. Орієнтовна вартість дослідження 2200 гривень.

    4. Паспорт європейського зразка, виданий державними ветеринарними закладами. Заповнюється документ англійською та українською мовами і діє до кінця життя тварини. Вартість оформлення затверджено постановою Кабінету Міністрів України та становить 51 грн. 29 коп.

    У разі відсутності будь-якого з документів – повідомте компетентну особу, заповніть заявку і при можливості Вам дозволять пройти спрощену процедуру перетину кордону. Також, радимо перед поїздкою детально ознайомитись з правилами перетину кордону конкретної держави до якої Ви плануєте подорож.

    Як підготувати тварину до подорожі? Особливості транспортування

    Після підготовки документів варто подбати про транспортування тварин. Для тих, хто подорожує на потязі, автобусі чи у літаку краще придбати спеціальний контейнер, що відповідає стандартам IATA (Міжнародна Асоціація Авіаперевізників).

    Сумки-переноски радять використовують для коротких подорожей або під час поїздки у громадському транспорті.

    Всі засоби для перевезення підбирайте враховуючи розмір тварини та вагу. Також, перед поїздкою радимо Вам приділити деякий час тому, щоб Ваша тваринка звикла до нового контейнера.

    Ті, хто подорожують на власному авто можуть перевозити тварину:

    • у контейнері;

    • на задньому сидінні і бажано, щоб воно було застелене автогамаком;

    • у багажнику, з використанням автопідстилки.

    Головне, щоб поруч з твариною не було предметів, які можуть її травмувати. Також, варто подбати про безпеку під час руху. Щоб тварина не перестрибнула до водія під час руху – придбайте спеціальну сітку в салон авто.

    Перед виїздом зберіть усі необхідні речі для подорожі: нашийник, повідець, намордник, аптечка, миски, їжа та вода. Проконсультуйтесь з ветеринаром, щодо обробки тварини від кліщів і бліх. Якщо знаєте Ваше місце призначення – пошукайте інформацію про найближчі ветеринарні клініки.

    Перед поїздкою краще тварину не годувати, а лише дати попити води. Якщо Ви знаєте, що улюбленця може знудити – порадьтесь з ветеринаром про лікарські препарати. Під час подорожі інколи давайте тварині розім’ятись та пропонуйте частіше воду. Улюблена іграшка чи ласощі посприяють гарному настрою пухнастого під час подорожі.

    ---

    Можете оформити довіреність на представника , щоб він зайнявся питаннями документів та обстеженнями тварин , нотаріальна довіреність підійде.

    спрощений режим скасований. І щоб власник міг виїхати зі своїм улюбленцем за кордон, йому слід підготуватися завчасно. Зазвичай така підготовка займає від 1 до 4 місяців.

    За словами фахівців Чернігівської міської державної лікарні ветеринарної медицини, для того, щоб вивезти за межі України тварину, її треба чипувати, вакцинувати проти сказу не раніше ніж за 30 днів до виїзду, отримати паспорт європейського зразка, довідку про стан здоров’я, видану за 5 днів до виїзду, і тест на антитіла.

    Актуальні щеплення проти сказу та інфекційних хвороб, необхідні відмітки про обробки від ендо- та ектопаразитів, наголошують спеціалісти. Паспорт можна отримати виключно у державній ветеринарній лікарні вашого міста, сплативши за реквізитами 51 гривню 29 копійок і маючи на руках чек про сплату за надання адміністративної послуги за видачу цього документа та за послуги лікарні. Тварину слід ідентифікувати, тобто чипувати, і чип обов’язково повинен бути зареєстрований у міжнародній базі.

    Тварина, яку ви плануєте вивезти за кордон, перед отриманням паспорта має бути безпосередньо доставлена у ветзаклад для здійснення її клінічного огляду. Щеплення проти сказу та інфекційних хвороб робляться після оформлення ветеринарного паспорта.

    Від дати вакцинації має минути щонайменше 30 календарних діб до дня виїзду, якщо країна, до якої ви прямуєте, не потребує результатів серологічного дослідження на наявність антитіл до сказу. Якщо ж потребує, то через 30 днів після вакцинації здається кров на титр антитіл, і тварина перебуває ще три місяці на карантині. Лише після цього ви можете вирушати за кордон.

    Інформацію щодо необхідності чи відсутності тесту на антитіла власник тварини може дізнатися у дипломатичній установі країни, куди збирається вивозити свого чотирилапого друга, або ж у пункті пропуску на кордоні з державою, куди планує виїжджати.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Малик Олександр Володимирович
    100%

    Щоб тварину можна було вивезти за кордон, вона має бути чипована, щеплена проти сказу не раніше ніж за 30 днів до виїзду, мати паспорт Європейського зразка, довідку про стан здоров'я, видану за 5 днів до виїзду і тест на антитіла.Умови ввезення тварин до Польщі https://dpss.gov.ua/news/zmineno-umovi-vvezennya-d...


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України