Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Международное право, 01 марта 2023, вопрос №81512 700₴

Из Казахстана в Германию по УКР ПАС

Можно ли вылететь из Казахстана в Германию по укр пасспорту книжке, который просрочен, нет фото в 45 (скоро 46), также нету загран пасспорта

Ответы юристов (10)

    Винограденко Антон Анатолійович
    4.3%

    Доброго дня!

    Паспорти громадян України, строк дії яких закінчився у період воєнного стану, зберігають свою дійсність https://minre.gov.ua/news/pasporty-gromadyan-ukray...

    Але за внутрішнім паспортом з можуть виїжджати лише кілька категорій українців, які евакуюються з районів ведення бойових дій: жінки, діти та люди з інвалідністю.

    https://dpsu.gov.ua/ua/Peretinannya-derzhavnogo-ko...

    Карпенко Андрей Владимирович
    11.4%

    Вітаю!

    НАЖАЛЬ, ЦЕ НЕМОЖЛИВО.

    1.

    ОФІЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ

    https://dpsu.gov.ua/ua/Peretinannya-derzhavnogo-ko...

    Виїзд по внутрішньому паспорту громадянина України до ЄС:

    Це можливо для осіб (жінок, дітей та інвалідів), які евакуйовуються із районів ведення бойових дій

    Через гуманітарні обставини та за раніше досягнутими домовленостями з суміжними країнами виїзд за кордон громадян України в умовах дії на території України правового режиму воєнного стану здійснюється за внутрішнім паспортним документом громадянина України.

    Разом з тим, рекомендуємо звернутися до компетентного органу країни Євросоюзу в яку планується поїздка з метою уточнення чи достатньо буде для в їзду в ту чи іншу країну даного документу.

    2.

    ВАШ ВНУТРІШНІЙ ПАСПОРТ ДІЙСНИЙ, ЯКЩО ВАМ 45 РОКІВ ВИПОВНИЛОСЯ ПІД ЧАС ДІЇ ВОЄННОГО СТАНУ.

    На період воєнного стану в країні громадяни України та іноземці, які перебувають на території нашої країни, повинні мати при собі будь-який документ, що посвідчує особу. У зв’язку з тим, що можливість обміну такого документа через закінчення строку його дії або вклеювання фотографії до паспорта громадянина України по досягненні 25 та 45 років є обмеженою, громадянам України надано можливість пред’являти документ, строк дії якого закінчився, або документ, що посвідчує особу, до якої своєчасно не вклеєна фотокартка. Тобто в період введеного в Україні воєнного стану документ, строк дії якого закінчився або документ, до якого своєчасно не вклеєно фотокартку, визнається як такий, що підтверджує особу та є чинним на території України.

    Керуючись цим, ніякі штрафи або інші санкції за проживання за недійсним паспортом громадянина України не можуть бути застосовані, бо навіть прострочені документи, без наявності належної фотокартки, вважаються дійсними в Україні.

    https://web.facebook.com/dmsu.gov.ua/posts/pfbid0s...

    Паспорти громадян України, термін дії яких минув у період військового стану, зберігають свою дійсність.

    Про це повідомило Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій з посиланням на рішення уряду.

    «Таким чином, паспорти громадян України у формі картки, терміни дії яких закінчилися під час війни, та паспорти зразка 1994 року, до яких не вклеєно фотокартки при досягненні 25- чи 45-річного віку (якщо термін вклеювання фотокартки настав у період дії воєнного стану), є документами, що й надалі посвідчують особу та підтверджують громадянство України», – сказано у повідомленні.

    Власники таких документів зобов'язані їх обміняти протягом 30 днів з моменту припинення чи скасування в Україні воєнного стану.

    https://www.slovoidilo.ua/2022/10/28/novyna/suspil...

    Дерій Владислав Олегович
    10%

    Доброго дня, Денисе!

    Постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2022 року № 1202 «Деякі питання реалізації актів законодавства у сфері міграції в умовах воєнного стану» установлено, паспорти громадян України у формі картки, терміни дії яких закінчилися під час воєнного стану та паспорти зразка 1994 року, до яких не вклеєно фотокартки при досягненні 25- чи 45-річного віку (якщо термін вклеювання фотокартки настав у період дії воєнного стану), є документами, що й надалі посвідчують особу та підтверджують громадянство України.

    Власники таких документів зобов’язані їх обміняти протягом 30 днів з моменту припинення або скасування в Україні воєнного стану. Тобто, на даний час такий паспорт дійсний.

    Для виїзду Вам необхідно в Посольстві України в Кахахстані оформити закордонний паспорт! Як це зробити - ознайомтесь за посиланням http://ukrainians.kz/oformlenie-pasporta-grazhdani...

    При виникненні додаткових питань натискайте "Звернутися". Всього доброго! Бережіть себе!

    Гончаренко Константин
    10%

    Доброго дня!

    можливість перетину кордону на виїзд за межі країни громадянами України за паспортом громадянина України (внутрішній паспортний документ) продовжено

    Таке рішення прийнято зважаючи на ситуацію, що складається на території України під час воєнного стану, коли громадяни України не можуть швидко і вчасно оформити паспорт громадянина України для виїзду за кордон (закордонний паспорт).

    Саме через гуманітарні обставини та за раніше досягнутими домовленостями з суміжними країнами співробітники прикордонного відомства здійснюватимуть пропуск громадян України, в тому числі і за внутрішнім паспортним документом.

    Це стосується всіх громадян, не залежно від областей, з яких вони прямують.

    Окремо зауважу, що Правила перетинання державного кордону громадянами України регламентуються Постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 р. №57 https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/57-95-%D0%BF#T...

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Айвазян Юрий Климентьевич
    24.3%
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Денисе!

    Хоча згідно Постанови Кабінету міністрів України від 28 лютого 2022 р. № 165 "Про зупинення строків надання адміністративних послуг та видачі документів дозвільного характеру" Ваш паспорт і вважається чинним, без огляду на те, що в ньому пропущенний термін вклеювання нового фото у віці 45 років:

    "Відповідно до статті 64 Конституції України, статей 12-1, 20 Закону України “Про правовий режим воєнного стану”, Указу Президента України від 24 лютого 2022 р. № 64 “Про введення воєнного стану в Україні” Кабінет Міністрів України постановляє:

    1. Зупинити строки надання, крім строків надання адміністративних послуг у сферах державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців, державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, державної реєстрації актів цивільного стану, суб’єктами (особами), що провадять діяльність під час воєнного стану, адміністративних послуг суб’єктами їх надання та строки видачі дозвільними органами документів дозвільного характеру на час воєнного стану в Україні (крім надання адміністративних послуг у сфері будівництва, визначених Законом України “Про регулювання містобудівної діяльності”).)",

    При переїзді з Казахстану до Німеччини певні проблеми у Вас можуть бути, оскільки єдиним документом, який посвідчує особу громадянина України за кордоном є закордонний паспорт. Згідно пункту 1 статті 13 Закону україни "Про документи, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України"

    "Паспорт громадянина України для виїзду за кордон є документом, що посвідчує особу, підтверджує громадянство України особи, на яку він оформлений, за кордоном і дає право цій особі на виїзд з України і в'їзд в Україну.".

    У відповідності з останніми роз'ясненнями Державної прикордонной служби України від 2 лютого 2023 року виключенням згідно згаданої правової норми під час проголошеного наразі воєнного стану вважаються тільки особи (жінки, діти та інваліді), які,

    "...евакуйовуються із районів ведення бойових дій. Через гуманітарні обставини та за раніше досягнутими домовленостями з суміжними країнами виїзд за кордон громадян України в умовах дії на території України правового режиму воєнного стану здійснюється за внутрішнім паспортним документом громадянина України".

    ВИСНОВОК:

    З огляду на особливості правової ситуації, яка виникла в Україні 24 лютого минулого року у зв'язку з проголошенням воєнного стану, шанс переїхати з Казахстану до Німеччини у Вас все ж таки є.

    Проте, з огляду на все вище зазначене, перед виїздом я наполегливо радив би Вам провести відповідні консультації з дипустановами зазначених країн.

    Виникнуть додаткові питання, звертайтесь до мене персонально, натиснувши кнопку "звернутись" біля мого фото. Охоче на них відповім!

    Кирда Вячеслав Володимирович
    21.4%

    Вітаю, Денисе!

    Наскільки я зрозумів, Ви плануєте перетинати кордон прямо з Казахстану до Німеччини, не в'їжджаючи на територію України. А тому для такої поїздки Вам знадобиться закордонний паспорт або хоча б паспорт громадянина України у формі ID.

    ТОБТО ГОЛОВНА УМОВА - БІОМЕТРИКА.

    Оскільки авіасполучення з України на даний момент призупинені, безпосередній в'їзд до Федеративної Республіки Німеччина для громадян України неможливий. Те, як відбудеться в'їзд до Шенгенської зони через державу-член Європейського Союзу, яка межує з Україною, в основному визначається законодавством ЄС, в той час як деталі вирішуються відповідною державою-членом.

    З 2017 року громадяни України з біометричним закордонним паспортом можуть в'їжджати до ЄС без візи для короткострокового перебування згідно з законодавством ЄС. Однак громадянам України з небіометричним закордонним паспортом, як правило, потрібна віза – посвідка на проживання, яка вклеюється в паспорт перед від'їздом. Однак держава-член може зробити виняток для в'їзду на свою територію з певних причин.

    Німеччина скористалася цим винятком, видавши правову постанову, що звільняє громадян України, які не мають біометричного паспорта, від вимоги отримання посвідки на проживання в цілях в'їзду та перебування на території ФРН.

    Загальним указом від 18 листопада 2022 року українську ID-картку (зразка 2015 року) продовжать визнавати як документ, що замінює паспорт для перетину кордону та проживання в Німеччині, протягом обмеженого періоду часу до 23 лютого 2024 року.

    Всього доброго! Якщо Ви хочете поспілкуватись індивідуально і випрацювати алгоритм дій, натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Дерій Владислав Олегович
    За якими документами можна виїхати з країни?

    З Казахстану можна виїхати повітряним чи наземним транспортом лише за дійсним закордонним паспортом (біометричним чи не біометричним – в залежності від вимог країни в’їзду), або за посвідченням особи на повернення в Україну.

    Що робити, якщо у вас відсутні необхідні документи для виїзду, а ви хочете повернутися в Україну чи поїхати в іншу країну:

    Звернутися до Посольства України в Казахстані (м.Астана, Єсільський р-н, мкр. Караоткель, вул. Жилиой, 12) для оформлення закордонного паспорта, або посвідчення особи на повернення в Україну. https://kazakhstan.mfa.gov.ua/ або http://ukrainians.kz/ru/

    “Гарячі лініії” Посольства України:

    , email:

    При виникненні додаткових питань натискайте "Звернутися". Всього доброго!

    Корнійчук Євген Іванович
    5.7%

    Доброго дня, ні на даний момент це не можливо.

    Ви можете виготовити загран паспорт у консульстві України за кордоном. А потім вже виїхати до Германії.

    Що у вас простроченийпаспорт паспорт це не біда. На період військового стану і один місяць після він має свою юридичну силу.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Якщо я допоміг вирішити ваше питання ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук.

    Давидян Давид
    Давидян Давид год назад

    Адвокат, г. Киев, 5 лет опыта

    Общаться в чате

    Вьезд в ЕС по украинскому паспорту невозможен! Только при наличии загранпаспорта

    Пуха Наталія ТендерОк
    12.9%

    Доброго Дня

    Щодо Вашого питанням

    Ні, Виключно по закордонному паспорту.

    Недійсний паспорт громадянина України для виїзду за кордон не дає право громадянам України виїжджати за кордон.

    Пропуск може здійснюватись на підставі паспорта громадянина України для виїзду за кордон, строк дії якого продовжено.

    Виїзд з України громадян України здійснюється відповідно до статті 2 Закон України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України» за такими документами: аспортом громадянина України для виїзду за кордон, дипломатичним паспортом, службовим паспортом, посвідченням особи моряка, а також за іншими документами, передбаченими міжнародними договорами України.

    Згідно з підпунктом 1 пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 28.02.2022 № 170 «Деякі питання внесення інформації до паспорта громадянина України для виїзду за кордон» на період дії воєнного стану та протягом року з дня його припинення або скасування перетин державного кордону може здійснюватися громадянами України в пунктах пропуску через державний кордон та пунктах контролю на підставі паспорта громадянина України для виїзду за кордон, строк дії якого продовжено.

    Удачі


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України