Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 09 марта 2023, вопрос №81935

Який термін для рішення влк

Я пройшов комісію влк, (висновок: не придатний до військової служби з виключення з військового обліку) на данний момент вже місяць чекаю довідку. Скільки повинно пройти часу для отримання довідки?

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Павле!

    Повинні були видати одразу після винесення рішення. Спеціально термін видачи довідки у Положенні про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України не передбачений.

    У разі виникнення уточнюючих питань або бажання порадитись зі мною персонально, натискайте кнопку "звернутись" біля мого профілю.

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Постанови ВЛК військових комісаріатів оформлюються довідкою ВЛК (додаток 4 до Положення) у двох примірниках, яка не підлягає затвердженню штатною ВЛК і дійсна протягом шести місяців з дня медичного огляду. Копія довідки видається на руки особі, яка пройшла медичний огляд, безпосередньо по закінченню огляду і підлягає виконання ТЦК СП в частині виключення з військової служби.

    Вам необхідно письмово звернутись до ВЛК з заявою про надання довідки та до ТЦК СП з заявою про видачу облікового документу з записом про виключення з військового обліку.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня, Павле!

    Згідно п. 22.5 «Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України»

    Постанова ВЛК оформляється довідкою ВЛК. У воєнний час довідка на контроль у штатну ВЛК не направляється.

    Проте, згідно п. 22.6 свідоцтво про хворобу підлягає розгляду, а постанова ВЛК – затвердженню у воєнний час:
    • на генералів (адміралів), а також на всіх осіб, які оглянуті у ГВМКЦ, - ЦВЛК,
    • на всіх військовослужбовців, військовозобов'язаних, резервістів - ВЛК регіону, евакуаційного пункту (місцевого евакуаційного пункту, госпітальної бази).

    22.7. Постанова ВЛК про придатність військовослужбовця (військовозобов'язаного, резервіста) до військової служби оформлюється довідкою ВЛК, затвердженню штатною ВЛК не підлягає.

    Отже, постанова ВЛК про непридатність до військової служби затвердженню підлягає.

    п. 22.3 Постанови ВЛК, які не підлягають затвердженню (контролю) штатною ВЛК, оформляються в день медичного огляду і видаються на руки особі, що пройшла медичний огляд, або в установленому порядку направляються у військову частину.

    Свідоцтво про хворобу (довідка ВЛК) з постановою, які підлягають затвердженню (контролю) штатною ВЛК, направляються на затвердження (контроль) не пізніше 5-денного терміну після медичного огляду. Свідоцтво про хворобу, довідка ВЛК із затвердженою постановою не пізніше ніж через два дні після їх затвердження та одержання із штатної ВЛК висилаються командиру військової частини, у якій проходить службу військовослужбовець, що пройшов медичний огляд, або начальнику, який направив його на медичний огляд, або видаються на руки представникам військових частин за наявності у них підтверджуючих документів.

    «Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України» трактує досить неоднозначно необхідність затвердження постанови ВЛК. Як правило, довідку ВЛК видають відразу або ВЛК повинна направити постанову до ВЛК регіону не пізніше 5 днів, а ВЛК регіону направляє затверджену постанову начальнику ТЦК не пізніше 2 днів. А який термін відводиться на саме затвердження не вказується.

    Якщо пройшов уже місяць з дня проходження медогляду - зверніться з заявою до ТЦК про виключення з військового обліку та видачі довідки ВЛК.

    При виникненні додаткових питань натискайте "Звернутися". Всього доброго!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України