Задайте вопрос юристу

828 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Социальное обеспечение, 11 марта 2023, вопрос №82053

Догляд за людиною похилого віку

Доброго дня.Як правильно оформити соціальну допомогу по догляду за людиною похилого віку?Довідка з лікарні про стан здоров'я людини,яка потребує нагляду є в наявності.Коли звернулися з цим питанням у соцбез,там сказали,що таку соціальну допомогу не оформляють.Чи дійсно це так? А якщо ні,то куди звертатися і як захистити свої права? Дякую

Ответы юристов (4)

    Корнійчук Євген Іванович
    Общаться в чате Корнійчук Євген Іванович год назад

    Юрист, г. Киев, 8 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня, все оформляють. Вам треба звернутися у письмовій формі.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Общаться в чате Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня, Тетяна!

    Вам треба отримати довідку ЛКК форми 080-4 про необхідність здійснення постійного догляду. Далі за бажанням особі, яка буде здійснювати постійний догляд на непрофесійній основі можна отримати компенсацію від держави.

    Втім, все залежить від мети от римання Вами такої довідки. Іноді компенсація не потрібна зовсім.

    У разі виникнення уточнюючих питань або бажання порадитись зі мною персонально, натискайте кнопку "звернутись" біля мого профілю.

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    Кирда Вячеслав Володимирович
    Общаться в чате Кирда Вячеслав Володимирович год назад

    Юрист, г. Чернигов, 6 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Вітаю.

    У соцзахисті не мають права відмовляти, якщо Ви надаєте весь пакет документів. Треба аналізувати Ваші документи.

    Всього доброго. Якщо консультація була корисною, натискайте галочку внизу фотографії профіля та залишайте відгук!

    Для більш детальної консультації натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Дерій Владислав Олегович
    Общаться в чате Дерій Владислав Олегович год назад

    Юрист, г. Полтава, 4 года опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня, Тетяно!

    Компенсація фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі, призначається органами соціального захисту населення за місцем проживання/перебування особи, якій надаються соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі.

    Де отримати
    • Структурні підрозділи з питань соціального захисту населення районних, районних у мм. Києві та Севастополі держадміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах (у разі їх створення) рад
    • Виконавчі органи сільських, селищних, міських рад
    • Центр надання адміністративних послуг
    Як замовити послугу
    Подати заяву на отримання послуги заявник може особисто або через законного представника, шляхом відправлення документів поштою (рекомендованим листом) або електронною поштою.
    Документи, що необхідно надати для отримання послуги:
    • Заява про надання компенсації за догляд фізичній особі, яка надає соціальні послуги з догляду без здійснення підприємницької діяльності на непрофесійній основі
    • Декларація про доходи та майновий стан (заповнюється на підставі довідок про доходи кожного члена сім’ї) за формою, затвердженою Мінсоцполітики (у декларації також зазначається інформація про склад сім’ї заявника)
    • Копія документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, у якому зазначається реєстраційний номер облікової картки платника податків (подається фізичною особою, яка надає соціальні послуги, та особою, якій надаються соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі)
    • Копія паспорта громадянина України або іншого документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України (подається фізичною особою, яка надає соціальні послуги, та особою, якій надаються соціальні послуги на непрофесійній основі)
    • Заява про перерахування коштів із зазначенням рахунка в установі банку
    • Висновок лікарської комісії медичного закладу щодо потреби в догляді громадян похилого віку за формою, затвердженою МОЗ

    Щомісячна компенсація призначається фізичній особі, яка надає соціальні послуги з догляду без провадження підприємницької діяльності на непрофесійній основі, без проходження навчання та дотримання державних стандартів соціальних послуг особам із числа членів своєї сім’ї, які спільно з нею проживають, пов’язані спільним побутом, мають взаємні права та обов’язки.

    Строк розгляду заяви 10 днів.

    Якщо відмовлено у наданні послуги - Ви можете подавати скаргу до Міністерства соціальної політики або до окружного адміністративного суду.

    При виникненні додаткових питань натискайте "Звернутися". Всього доброго!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України