Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Международное публичное право, 16 марта 2023, вопрос №82349

Пересечение границы ребенка не достигшего 16 лет

Наша племянница которой исполнилось 15, должна лететь к нам из Стамбула в Барселону на пару недель. Подскажите пожалуйста какие именно документы нужно подготовить что бы на паспортном контроле при въезде и выезде из ЕС не возникло вопросов и проблем.

Ответы юристов (2)

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня, Олександре!

    Згідно законодавства України фізична особа, яка не досягла шістнадцяти років, має право на виїзд за межі України лише за згодою батьків (усиновлювачів), піклувальників та в їхньому супроводі або в супроводі осіб, які уповноважені ними, крім випадків, передбачених законом.

    Питання в’їзду та перебування іноземців на національній території, у тому числі оформлення в’їзних віз, дозволів на проживання, встановлення вимог для перетині іноземцями кордону тощо, належить до виключної компетенції органів влади тієї країни, до якої Ви в’їжджатимете. Зокрема, з усіх питань щодо дозволів на перебування в Іспанії, необхідно звертатися до Управління з питань іноземців ("extranjeria") за місцем Вашого перебування.

    Питання щодо подорожі дитини до 16 років без супроводу дорослих можуть виникнути ще в Турції. Тому краще звернутися до компетентних органів за місцем перебування.

    При виникненні додаткових питань натискайте "Звернутися". Всього доброго!

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, для детальной консультації натискайте кнопку звернутися.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України