Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Таможенное регулирование, 19 марта 2023, вопрос №82530

Может ли муж выехать за границу, если у нас трое детей.один его от первого брака и двое моих от первого брака

Добрий день.Підкажіть ,будь ласка. Я з чоловіком проживаю 4 роки,рік у шлюбі.В мене від першого шлюбу 2є дітей 10 та 4 роки,проживають з нами і мій другий чоловік повністю нас забеспечує,до війни я не працювала,бо була у декретній відпусці. Колишній чоловік, батько обох дітей,не спілкується з дітьми,до війни платив смішні аліменти 1тис грн на 2х дітей, вже рік взагалі ничого не платить. Тобто мої діти і я повністю на утриманні мого другого чоловіка. У чоловіка ще є син 14 років від першого шлюбу, проживає то з нами то з мамою,але аліменти мій чоловік плате на цю дитину справно. Тобто в нього на утриманні 3 дітей,свій від першого шлюбу та двоє моїх,від мого першого шлюбу. він працює,знаходиться в броні.Ми зараз знаходимося за кордоном.Чи може він виїхати до нас у відпустку і які потрібні документи? В нього є рішення суду по аліментам, та довідка про незабопгованість по рідній дитині, на моїх є свідоцтво про одруження та два оригінали свідоцтв про народження(там стоїть батьком колишній чоловік).Чи потрібні ще якісь документи? Погранцi кажуть,що такого не знають і має бути тільки вписаний,як батько. дякую

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Анна!

    Так, це можливо!

    В останніх роз'ясненнях ДПСУ про цяю підставу зазначено наступне:

    За змістом п. 2-6 Правил категорії осіб, яким дозволяється виїзд за межі України, визначено частиною першою статті 23 Закон України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

    Зокрема, абзацом четвертим ст. 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» визначено таку категорію, як жінки та чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років.

    Таким чином, визначальним фактором є не батьківство, а саме утримання трьох і більше дітей.

    Отже, для перетину кордону на даній підставі необхідно надати підтверджуючі документи на утримання трьох і більше дітей віком до 18 років.

    Такими документами, що підтверджує самостійне виховання дитини згідно з приписами Сімейного кодексу України можуть бути:

    1)свідоцтва про народження дітей (трьох і більше);

    або

    2) посвідчення батька багатодітної сім’ї;

    або

    3) рішення суду про позбавлення одного з батьків батьківських прав;

    або

    4) свідоцтво про смерть матері дитини;

    або

    5) рішення суду про відібрання дитини у матері без позбавлення її батьківських прав;

    або

    6) рішення суду про визнання матері безвісти відсутньою;

    або

    7) рішення суду про оголошення матері померлою.

    Для чоловіка, який є батьком трьох і більше дітей, можна перетинати кордон без дітей, за наявності зазначених документів або їх нотаріально завірених копії.

    Також слід врахувати, що якщо чоловік не проживає однією сім’єю зі своєю дитиною ( дітьми), необхідно надати докази утримання такої дитини (дітей).

    Підтверджуючими документами можуть бути:

    рішення суду про призначення аліментів на утримання дитини (дітей) та довідка з виконавчої служби про відсутність заборгованості по сплаті аліментів, розміру сплати таких аліментів, тощо.

    Як хочете порадитись зі мною з цього приводу персонально, натискайте кнопку "звернутись" біля мого профілю.

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Вписаний як батько він не завжди повинен бути, але потрібно докази того, що біологічний батько дітей участі в утриманні дітей не приймає. Зокрема треба мати довідку про наявність у нього заборгованості по аліментах.

    З такою довідкою шанси на перетин кордону значно підвищуються.

    Всього доброго. Якщо консультація була корисною, натискайте галочку внизу фотографії профіля та залишайте відгук!

    Для більш детальної консультації натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України