Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 23 марта 2023, вопрос №82760

Отсрочка от мобилизации

Добрый день.Сколько раз могут признать временно непригодным на 2 месяца?Начиная с июня прошёл четыре медкомиссии.Везде признали временно непригодным на 2 месяца.Скоро проходить пятую?

Ответы юристов (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Ще раз доброго дня, Андрію!

    Тут проблема ось у чому: тимчасова непридатність визначається рішенням ВЛК у тих випадках, коли у Вас є певна вада здоров'я, яку можна виправити шляхом лікування (операція, амбулаторне лікування тощо). Тому поки вона, ця вада, існує, Вам і будуть писати "тимчасово непридатний".

    Для більш конкретної відповіді мушу бачити Ваш діагноз.

    Як схочете порадитись зі мною з цього приводу персонально, натискайте кнопку "звернутись" біля мого профілю.

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня, Андрію!

    В ПОЛОЖЕННІ про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах Українипро військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України зазначено:

    3.10. У воєнний час та під час мобілізації, на особливий період відстрочка від призову за станом здоров'я надається військовозобов'язаному на строк до 2 місяців. За медичними показаннями продовжується на строк до 2 місяців. Втретє продовження надається на такий самий строк. Після закінчення відстрочки військовозобов'язані оглядаються для вирішення питання про придатність до військової служби.

    3.11. У разі коли лікарям ВЛК військового комісаріату важко остаточно визначити стан здоров'я військовозобов'язаного, він направляється на амбулаторне або стаціонарне обстеження у лікувально-профілактичний заклад МОЗ України з подальшим оглядом ВЛК військового комісаріату. Якщо обстеження проводилось у військовому лікувальному закладі, то огляд проводиться госпітальною (гарнізонною) ВЛК.

    3.12. Якщо військовозобов'язаний під час призову на військову службу, збір, а також чергового огляду з метою обліку визнаний таким, що потребує лікування (відстрочки від прийняття на військову службу, збір), то за поданням військового комісаріату місцеві органи охорони здоров'я направляють військовозобов'язаного на лікування до відповідного лікувального закладу. Після закінчення лікування військовозобов'язаний оглядається ВЛК військового комісаріату.

    В Положенні вказано, що після трьох відстрочок по 2 місяці Ви повинні бути оглянуті для вирішення питання про придатність до військової служби. Після закінчення медичного обстеження під час мобілізації ВЛК виносить щодо військовозобов’язаного одну із таких постанов:

    • "Придатний до військової служби";
    • "Тимчасово непридатний до військової служби (вказати дату повторного огляду)";
    • "Непридатний до військової служби з виключенням з військового обліку".

    Як правило ВЛК визнає військовозобов'язаного непридатним, а не надає відстрочку вчетверте, вп'яте і т.д., Ви можете звернутися до ЦВЛК для оскарження постанови ВЛК згідно п.3.10 Положення.

    При виникненні додаткових питань натискайте "Звернутися". Всього доброго!

    Дерій Владислав Олегович

    В доповнення до своєї відповіді.

    Згідно рекомендацій щодо складання і ведення облікових документів - записи в облікових документах і підписи службових осіб робляться чорнилом чорного (фіолетового) кольору, чітким почерком.

    Записи про відстрочку та дату наступного огляду вони мають ставити ручкою , а не олівцем!

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Взагалі то мали тільки три рази визнати тимчасово непридатним, а далі вирішувати питання про придатність.

    Можливо, у Вас є всі підстави для визнання Вас непридатним до військової служби з виключенням з військового обліку, але вони не хочуть цього робити.

    Треба бачити діагнози.

    Всього доброго. Якщо консультація була корисною, натискайте галочку внизу фотографії профіля та залишайте відгук!

    Для більш детальної консультації натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України