Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 23 марта 2023, вопрос №82761

Яку довідку повинні надати ТЦК та СП про відношення військової служби під час мобілізації військового стану ???

Я, є військовозобов'язаний, тому при подаванні заяви на отримання відстрочки від призову військової служби під час мобілізації військового стану. Яку довідку повинні надати мені ТЦК та СП , якщо вони мені нададуть відстрочку від мобілізації. Оскільки зараз документи масово перевіяють у осіб в громадському місці, а хто немає відповідні документи повторно направляють до ТЦК та СП !

Ответы юристов (5)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Миколо!

    Видають довідку та роблять відмітку у воєнному квитку лише у тих випадках, коли відстрочка пов'язана із станом Вашого здоров'я. В разі надання інших підстав для відстрочки того в ТЦК зазвичай не роблять.

    Як схочете порадитись зі мною з цього приводу персонально, натискайте кнопку "звернутись" біля мого профілю.

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    • Володимир Клиент год назад

      Доброго дня, а якщо в громадському місці у мене будуть перевіряти документи ТЦК та СП тоді їм, які документи надавати і втому числі погранічникам під час виїзду за кордон ??? Оскільки вже до ТЦК повторно направляють, а погранічники назад вертають людей без довідки ТЦК !

      • Айвазян Юрий Климентьевич
        Айвазян Юрий Климентьевич год назад

        Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

        Общаться в чате

        Перелк документів залежить від підстави виїзду. Мені вона невідома.

        • Володимир Клиент год назад

          А на мою вимогу ТЦК по закону вони повинні мені надати довідку про моє відношення до військової служби, ну там написати просто лист, зазначивши там моє відношення до військової служби та роздрукувати відповідний лист, поставивши підпис та мечатку ??? Або, якщо я напишу у ворді та роздрукую лист та подам їм щоб завірили даний лист ???

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня, Миколо!

    При поданні заяви до ТЦК , Вам необхідно просити поставити відмітку про надання відстрочки до військово-облікового документу. Згідно судової практики, це є належним доказом про надання відстрочки https://reyestr.court.gov.ua/Review/105684653

    Хоча довідку деякі ТЦК і видають, але вона підтверджуючим документом не являється, оскільки її форма жодним законодавчим актом не передбачена.

    При виникненні додаткових питань натискайте "Звернутися". Всього доброго!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України