Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 31 марта 2023, вопрос №83205

Хочу вступити на військову кафедру, але військомат утримує документи.

Пройшов медкомісію к лютому за мобілізацією. До кінця березня нікуди мене не відправили. Запропонував їм вступити до Університету Черняхівського. На військову кафедру, на офіцера запасу, рекрутери погодились, але необхідні документи не видають(оригінал військового квитка, бо вини його не змогли заповнити, за весь цей час, просто папірець з моїм фото без печатки; медкомісвя - додаток 4, не видають і він без кутньої печатки). Військомат безпідставно тримає мої документи у себе, начебто шукає куди мене задіяти.
Спілкувався з комісаром, він стисло і незрозуміло, повідомив: "в нас є багато місць куди вас відправити, документи. Не дамо"
Тепер я не можу, подати всі папери в належному вигляді на навчання на офіцера запасу. Ті варіанти, що змушує погодити воєнкомат, прив'язує мене до війська на невизначений строк
далеко від сім'ї і моєї робочої діяльності.
Що з цим робити? Які важілі впливу на військомат?

Мова йде про Деснянський РТЦК та СП, та його склад.

Ответы юристов (2)

    Вороніна  Роксолана Юріївна
    Вороніна Роксолана Юріївна год назад

    Юрист, г. Тернополь, 3 года опыта

    Доброго дня, ви маєте письоме підтвердження того, що ваші документи знаходяться у воєнкоматі?

    Якщо маєте, то необхідно звернутись зі скаргою у письмовому вигляді до начальника воєнкомату (скаргу занести в приймальню воєнкому у 2 примірниках і обов'язково вам мають поставити на вашому екземплярі відмітку про її реєстрацію та прийняття або надішліть Укрпоштою цінним листом з описом).

    Наступним етапом усні скарги на гарячі лінії Міністерства Оборони України на незаконні дії представників військоматі в пов'язані з процесом мобілізації.

    Ще наступний етап оскарження в адміністративному суді (до цього можете не дійти, якщо перші 2 етапи дадуть результат).

    Звертайтесь.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Доброго дня, Олександре!

    Якщо Ви не зараховані до ВНЗ, Вас можуть у будь який момент мобілізувати. На жаль воєнком не зобов'язаний надавати Вам документи для вступу до ВНЗ. Таке питання вирішується їм на власний розсуд.

    Рекомендую шукати інші підстави для відстрочки. Можу в тому допомогти.

    Будуть питання, тисніть кнопку "звернутись" біля мого профілю.

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України