Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 28 апреля 2023, вопрос №84529

Право на відстрочку від мобілізації

Добрий день,
У мене дружина має 3 групу інвалідності. Чи можуть мене мобілізувати та чи маю я право на відстрочку? Читаючи закон "Про мобілізацію..." в ст 23 вказано що право на відстрочку мають особи які мають чоловіка (дружину) з поміж осіб з інвалідністю та/або батьків дружини (чоловіка) з поміж осіб з інвалідністю 1 та 2 групи. На практиці говорять, що ТЦК відмовляє у наданні відстрочки в такому випадку і працює лише 1 та 2 група інвалідності дружини. Поясніть будь ласка чому і які реалії цієї ситуації? Буду дуже вдячний за кваліфіковану відповідь.

Ответы юристов (3)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Ви маєте право на відстрочку від мобілізації. Третя група дружини надає Вам право на відстрочку, оскільки в законі мова йде про дружину з числа осіб з інвалідністю. Вже не один раз допомогав своїм клієнтам отримувати відстрочку за таких умов.

    Всього доброго. Якщо консультація була корисною, натискайте галочку внизу фотографії профіля та залишайте відгук!

    Для більш детальної консультації натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Роман Клиент год назад

    дякую за відповідь. Чи була ваша практика позитивною в таких ситуаціях з клієнтами? Чи доходило до суду? Я живу у Львові, як ви можете мені допомогти? Чи дистанційно чиможливо маєте представників, знайомих, колег у Львові? Сам я не можу йти без юридичної підтримки. Дякую.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Романе!

    Звичайно, що була успішна практика, і без доведення справи до суду. Є багато механізмів досудового врегулювання спору. Зазвичай, такі српави як раз і супроводжую дистаційно, бо клієнти перебуваю в різних точках України.

    Готовий Вам допомогти. Натискайте зелену кнопку "Звернутися".


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України