Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Административное право, 04 мая 2023, вопрос №84821

Щодо складання адмін.протоколу за ст. 210, 210-1 КУпАП

Доброго дня. Ст. 255 КУпАП визначено коло осіб, які мають право складати адмінпротоколи за конкретними статтями. Серед цього переліку відсутні особи, які мають право складати протоколи за ст. 210 та 210-1. В останньому абзаці ст.255 КУпАП вказано про можливість складання адмінпротоколів посадовими особами інших органів держ.влади, тощо. Але яким законом прямо передбачено складання адмінпротоколів за статтями КУпАП (210, 210-1)?! Прошу, дайте посилання, якщо хтось знає.

Що, в біса, за протоколи складають працівники ТЦК?! Які справи розглядають та виносять по ним постанови керівники ТЦК?! Прокоментуйте цю ситуацію, будь ласка.

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Вікторія!

    Стаття 235. Військові комісаріати

    Військові комісаріати розглядають справи про такі адміністративні правопорушення: про порушення військовозобов'язаними чи призовниками законодавства про військовий обов'язок і військову службу, про порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію, про умисне зіпсуття обліково-військових документів чи втрату їх з необережності, про неявку на виклик у військовий комісаріат, про неподання у військові комісаріати списків юнаків, які підлягають приписці до призовних дільниць, про прийняття на роботу військовозобов'язаних і призовників, які не перебувають на військовому обліку, про незабезпечення сповіщення військовозобов'язаних і призовників про їх виклик у військові комісаріати, перешкоду їх своєчасній явці на збірні пункти чи призовні дільниці, про несвоєчасне подання документів, необхідних для ведення військового обліку військовозобов'язаних і призовників, несповіщення їх про виклик у військові комісаріати, про неподання відомостей про військовозобов'язаних і призовників (статті 210, 210-1, 211 - 211-6).

    Від імені військових комісаріатів розглядати справи про адміністративні правопорушення і накладати адміністративні стягнення мають право районні (міські) військові комісари.

    { Стаття 235 із змінами, внесеними згідно з Указами ПВР N 2010-11 від 03.04.86, N 7542-11 від 19.05.89, N 1369-12 від 29.07.91, N 1818-12 від 15.11.91; в редакції Закону N 308/97-ВР від 04.06.97; із змінами, внесеними згідно із Законами N 2197-IV ( 2197-15 ) від 18.11.2004, N 1014-V ( 1014-16 ) від 11.05.2007, N 1275-VII ( 1275-18 ) від 20.05.2014 }Докладніше: https://kodeksy.com.ua/kodeks_ukraini_pro_administrativni_pravoporushennya/statja-235.htm

    Будуть питання, тисніть кнопку «звернутись» біля мого фото. Постараюсь допомогти!

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня, Вікторіє!

    Адмін протокол про притягнення до відповідальності за ст. 210, 210-1 не складається.

    За приписами ст. 235 КУпАП територіальні центри комплектування та соціальної підтримки розглядають справи про такі адміністративні правопорушення: про порушення призовниками, військовозобов’язаними, резервістами правил військового обліку, про порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію, про зіпсуття військово-облікових документів чи втрату їх з необережності (статті 210, 210-1, 211 (крім правопорушень, вчинених військовозобов’язаними чи резервістами, які перебувають у запасі Служби безпеки України або Служби зовнішньої розвідки України).

    Від імені територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки розглядати справи про адміністративні правопорушення і накладати адміністративні стягнення мають право керівники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

    Розглянувши справу про адміністративне правопорушення, орган (посадова особа) виносить постанову по справі. (ст. 283 КУПаП)

    Згідно ст.284 КУПаП по справі про адміністративне правопорушення, орган (посадова особа) виносить одну з таких постанов:

    1) про накладення адміністративного стягнення;

    2) про застосування заходів впливу, передбачених статтею 24-1 цього Кодексу;

    3) про закриття справи.

    При виникненні додаткових питань натискайте "Звернутися". Всього доброго!

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    ТЦК складають постанови про притягнення до адміністративної відповідальності, а не протокол. Ці постанови дуже схожі на постанови працівників Нацполіції.

    Всього доброго. Якщо консультація була корисною, натискайте галочку внизу фотографії профіля та залишайте відгук!

    Для більш детальної консультації натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України