Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Административное право, 04 мая 2023, вопрос №84852

Скинув гроші онлайн, продавець пропав кошти не повернув

Переписувався з дівчиною онлайн, вона мені скидала свої фото і відео 18+ в чат телеграм, ми з нею домовилися на відео дзвінок, я скинув їй кошти в розмірі 800 грн, вона заблокувала чат і пропала
Чи можу я подати на неї в суд і що їй за це може бути?
Прохання не телефонувати а написати в якийсь месенджер, дякую.

Ответы юристов (6)

    Юрій
    Юрій 11 месяцев назад

    Юрист, г. Киев, 6 лет опыта

    Общаться в чате

    Вам потрібно отримати відомості про власника банківської картки з метою пред‘явлення позову до належного відповідача. Тобто, потрібно встановити інформацію про людину, яка, на Вашу думку, порушила Ваші права (повне ПІБ, ідентиф. код або відомості про паспорт, місце проживання). У протлежному випадку, незалежно від доводів позову, Вам в будь-якому випадку буде відмовлено.

    Щодо позиції, яку Вам слід зайняти в даній справі, то рекомендую пред‘явити позов про стягнення безпідставно набутого майна, а саме коштів у розмірі 800 грн, зазначивши, що помилково перерахували кошти.

    • Олег Клиент 11 месяцев назад

      А на цю людину я можу написати заяву або якось покарати, окрім того щоб вона віддала мені ті 800 грн дякую .

      • Юрій
        Юрій 11 месяцев назад

        Юрист, г. Киев, 6 лет опыта

        Общаться в чате

        Теоретично це можливо, а практично це потребує значних зусиль, витрат часу і коштів на послуги юриста, оскільки з високою ймовірністю Вам доведеться їх "підштовхувати" через слідчого суддю, оскаржуючи процесуальні рішення, дії або бездіяльність дізнавача чи прокурора. Сума незначна, тому навряд чи кримінальне провадження буде проводитися ефективно.

        Але це є мої припущення; Вам нічого не перешкоджатиме порушити кримінальне провадження.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олеже!

    Рекомендую звернутись до кіберполіції.

    Якщо Ви стали жертвою шахрайства в інтернеті, треба звернутись до Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

    Департамент кіберполіції Національної поліції України є міжрегіональним територіальним органом Національної поліції України, який входить до структури кримінальної поліції Національної поліції та відповідно до законодавства України забезпечує реалізацію державної політики у сфері боротьби з кіберзлочинністю, організовує та здійснює відповідно до законодавства оперативно-розшукову діяльність.

    Основні завдання Департаменту кіберполіції Національної поліції України:

    1) Участь у формуванні та забезпеченні реалізації державної політики щодо попередження та протидії кримінальним правопорушенням, механізм підготовки, вчинення або приховування яких передбачає використання електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), систем та комп’ютерних мереж і мереж електрозв’язку.

    2) Сприяння у порядку, передбаченому чинним законодавством, іншим підрозділам Національної поліції у попередженні, виявленні та припиненні кримінальніх правопорушень.

    Для отримання on-line допомоги та надання даних для оперативного реагування на кібер інциденти натисніть на посилання. Інформацію буде опрацьовано у відповідності до Закону України "Про звернення громадян"

    Телефони:

    Для довідок за електронними зверненнями, відправленими через форму зворотнього зв'язку:

    0800 50 51 70

    Приймальня:+380 (44) 374 3713

    Канцелярія Департаменту кіберполіції:+380 (44) 374 3751, +380 (44) 374 3799

    Електронна пошта:

    Для надання додаткової інформації за електронними зверненнями, відправленими через форму зворотного зв`язку:

    callcenter@cyberpolice.gov.uaДля ЗМІ:press@cyberpolice.gov.ua

    Нагадуємо, прийом звернень громадян здійснюється за допомогою форми «Зворотного зв’язку» на нашому сайті та в письмовому вигляді. Просимо з розумінням поставитись до необхідних тимчасових заходів та не наражати себе й інших на небезпеку.

    Будуть питання, тисніть кнопку «звернутись» біля мого фото. Постараюсь допомогти!

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Олег!

    Я б радив одразу звернутись до поліції із заявою щодо шахрайства. Коли заяву буде зареєстровано та відкрито провадження, звертайтесь до банку з проханням відмінити дану транзакцію.

    Всього доброго. Якщо консультація була корисною, натискайте галочку внизу фотографії профіля та залишайте відгук!

    Для більш детальної консультації натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Босак Назар Орестович

    Доброго вечора. До адміністративної відповідальності за статтею 181-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення "Заняття проституцією" притягують проституток, а не їх клієнтів. Тому Ви можете звертатись до правоохоронних органів для повернення Ваших грошей.

    Ви можете звертатись до мене для надання різних додаткових юридичних послуг з цього чи інших питань. Я можу надати Вам детальну правову консультацію, написати тексти правничих документів тощо.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України