Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 05 мая 2023, вопрос №84878 650₴

Чи можу я покинути території України, якщо мені 18 років та не проходив мед комісію у 16 років

Чи можу я виїхати з України, якщо мені 18 років, та не проходив мед комісію у 16 років, не служив на срочній службі, не маю військової спеціальності. Задаю таке питання, оскільки начебто я не являюсь військовозобов'язаним

Ответы юристов (4)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Дійсно Ви не є військовозобов’язаним, але для виїзду за кордон треба мати підставу. Виїзд обмежено чоловікам віком 18-60 років.

    Для виїзду потрібно мати підставу: стан здоров’я супровід особи з інвалідністю, бронювання і так далі. Можемо пошукати Вам підставу разом.

    Звертайтесь, буду радий Вам допомогти!

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Чоловіки віком з 18 до 60 років, з моменту оголошення мобілізації, виїхати за кордон можуть тільки з підстав передбачених Правила перетину державного кордону України. Сам факт того, що Ви не є підпадаєте під категорію "військовозобов'язаних", не надає право на виїзд за кордон.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня, Андрію!

    Під час правового режиму воєнного стану діють обмеження щодо перетину кордону чоловіками 18-60 років.

    Ви можете виїхати за кордон за підстав зазначених у поставнові КМУ «Про затвердження Правил перетинання державного кордону громадянами України»

    Згідно зазначених Вами обставин, перетнути кордон Ви не зможете.

    При виникненні додаткових питань натискайте "Звернутися". Всього доброго!

    Мамай Ірина Євгеніївна
    100%

    Ви не є військовозобов'язаним, але обмеження на виїзд стосується всіх чоловіків з 18 до 60 років.

    Перелік підстав для виїзду за кордон перелічено в Постанові КМУ № 57 від 17.01.1995 року "Про затвердження Правил перетинання державного кордону громадянами України".

    Там вказано певні категорії осіб чоловічої статі, які можуть перетинати кордон у випадку воєнного стану.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України