Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 05 мая 2023, вопрос №84888

Что может быть если меня удерживали и я дал в лицо?

Я выхожу с подъезда своего знакомого. Зашел просто покурить на общем балконе сказав что иду к нему. При выходе с подъезда меня схватил за талию консьерж и начал держать, говорил что я попал в подъезд не законно и никакой знакомый меня не ждет, подошла другая тетка начала меня снимать говорить что это пойдет в полицию я спросил за что? Ответ был: мы не знаем что ты делаешь в подъезде пусть они разбираются после чего консьерж меня отпускает, но хватает за куртку тетка которая снимала, в ответ на что я даю ей в лицо с кулака и ухожу. Дал я не сильно никаких повреждений или выбитых зубов у тетки нет, она даже не упала, стояла и сказал почему я бьюсь.

Подскажите, может ли она составить на меня заявление и что мне грозит? Подскажите так же ваш номер, если ко мне придет полиция я предоставлю номер адвоката, заплатить могу сколько угодно, так же проконсультируйте по ценам.

Ответы юристов (10)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Артеме!

    Теоретично вона може звернутись до поліції, але все залежить від характеру удару та нанесених травм. Готовий надати Вам правову допомогу. Залишити свій номер можливості не маю, а тому тисніть кнопку "Звернутися" для зв'язку.

    Артем Клиент год назад

    А подскажите ещё пожалуйста, если никаких травм не было, что мне может грозить (штраф, какое-то уголовное наказание)? То-есть удар был очень слабый, только для того что бы отпустила.

    • Корнійчук Євген Іванович

      Відповідальність за заподіяння легких тілесних ушкоджень

      Ст.125 ККУ, складається з двох частин, кожна з яких передбачає наступне покарання.→ Відповідно до ч.1 ст.125 ККУ, за нанесення легких тілесних ушкоджень, законодавством визначений штраф до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року.→ Відповідно до ч.2 ст.125 ККУ, за умисне легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров’я або незначну втрату працездатності, передбачено накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до одного року, або арешт на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

      Необхідно пам’ятати, що кримінальна відповідальність за нанесення легких тілесних ушкоджень може наступити тільки за наявності в діях винної особи умислу. В разі необережного нанесення легких тілесних ушкоджень кримінальна відповідальність не наступає. За заподіяння легкого тілесного ушкодження у стані сильного душевного хвилювання, викликаного неправомірною поведінкою потерпілого, або в разі перевищення меж необхідної оборони чи перевищення заходів, необхідних для затримання злочинця,кримінальної відповідальності чинним Кримінальним кодексом не встановлено.

    • Кирда Вячеслав Володимирович

      Артеме!

      Написав Вам у телеграм.

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, можу допомогти вирішити ваше питання. Натискайте кнопку звернутися.

    Артем Клиент год назад

    Спасибо, есть какой-то номер по которому я могу обратиться если потребуется ваша помощь? И сколько будет стоить? Возможна же ситуация что ко мне домой придет полиция если тетка напишет заявление?

    • Корнійчук Євген Іванович

      Пишіть у телеграм або на електронну пошту.

    Артем Клиент год назад

    Хорошо, но можете ещё подсказать возможна же ситуация что ко мне домой придет полиция если тетка напишет заявление?

    • Корнійчук Євген Іванович

      Так ви може отримати підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Артеме!

    Якщо у Вас є сумніви щодо законності Ваших дій, зверніться до адвоката, який знається на питання кримінального права, і бажано того, досвід якого не менше 10 років, принаймні! Цн буде запорукою того, що Ви в надійних руках.

    Наразі точно визначити правовий характер Вашої поведінки важко. Бажано знати більше подробиць події.

    У разі виникнення уточнюючих питань, зверніться до мене персонально, натиснувши кнопку "звернутись" біля мого фото.

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України