Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Лицензирование, 06 мая 2023, вопрос №84925

Проведення навчальних курсів та порядок видачі сертифікату про навчання

Доброго дня! На скільки розумію на квед 80.42 ліцензія на проведення навчання перукарів, майстрів манікюру та тату не потрібна?! Як правильно це узаконити, та підкажіть будь ласка порядок видачі сертифікату про проходження цих курсів?!

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Наталля!

    Вам треба зареєструвати ФОП обраної Вами групи з відповідною системою оподаткування і вказати КВЕД.

    Для отримання повної консультації та опрацювання алгоритму дій, зверніться до мене персонально, натиснувши кнопку "звернутись" біля мого фото.

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    Богданов Микита

    Доброго дня. Якщо ви плануєте проводити навчання та видавати диплом, тоді необхідно відкривати юр особу (ТОВ, ПП) та отримувати ліцензію. Якщо це курси самовдосконалення і тд, з видачою сертифікату, тоді ліцензію можна не отримувати.Відповідно до підпункту 11 пункту 2 Ліцензійних умов провадження освітньої діяльності закладів освіти, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 30 грудня 2015 р. № 1187 «Про затвердження Ліцензійних умов провадження освітньої діяльності закладів освіти» (далі - Ліцензійні умови), підлягає ліцензуванню освітня діяльність, зокрема: освітня діяльність у сфері професійної (професійно-технічної) освіти - діяльність закладів професійної (професійно-технічної) освіти незалежно від типу і форми власності, що провадиться з метою підготовки (у тому числі первинної професійної підготовки та професійно-технічного навчання) здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти, перепідготовки та/або підвищення їх кваліфікації за професіями, які включені до Національного класифікатора професій ДК 003:2010. До Національного класифікатора професій ДК 003:2010 (далі - ДК 003:2010) включено професії, зокрема: 5141 Манікюрник, 5141 Педикюрник,' 5141 Візажист, 5141 Візажист-стиліст, 5141 Перукар (перукар-модельєр) та інї У зв’язку з тим, що зазначені професії включені до ДК 003:2010 вони підлягають обов’язковому ліцензуванню у сфері професійної (професійно-технічної) освіти юридичною особою. Надання освітніх послуг із зазначених професій здійснюється на підставі ліцензій Міністерства освіти і науки України. Постановою Кабінету Міністрів України від 5 серпня 201 5 р. № 609 «Про затвердження переліку органів ліцензування та визнання такими, що втратили чинність деяких постанов Кабінету Міністрів України» затверджено перелік органів ліцензування. Відповідно до пункту 5 цього переліку органами ліцензування освітньої діяльності закладів освіти встановлено МОН, обласні, Київську міську держадміністрації. З урахуванням повноважень органів виконавчої влади, визначених профільними галузевими освітніми закладами, МОН є органом ліцензування освітньої діяльності закладів освіти у сфері вищої, фахової передвищої, післядипломної освіти для осіб з вищою освітою та професійно-технічної освіти, а обласні, Київська міська держадміністрації є органами ліцензування освітньої діяльності закладів освіти у сфері дошкільної, загально-середньої освіти та позашкільної освіти. Таким чином, відповідно до Ліцензійних умов фізична особа-гіідприємець має право надавати освітні послуги у сфері дошкільної освіти, а юридична особа має право надавати освітні послуги, зокрема, у сфері професійної (професійно-технічної) освіти на підставі ліцензії Міністерства освіти і науки України.Звертайтесь (кнопка Звернутись) для індивідуальної консультації.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України