Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Таможенное регулирование, 14 мая 2023, вопрос №85295 650₴

Ввезення тепловізора з Польщі

Підскажіть, Чи можна ввозити тепловізор з Польщі в Україну? І яка відповідальність якшо не задекларувати його?

Ответы юристов (2)

    Кирда Вячеслав Володимирович
    100%

    Вітаю, Іване!

    Наразі Ви можете ввозити тепловізор без будь-яких обмежень. Жодна відповідальність Вам не загрожує.

    Президент України Володимир Зеленський підписав закони № 8360 та № 8361, які передбачають скасування мита та ПДВ на ввезення в Україну безпілотників, тепловізорів, рацій, приладів нічного бачення та інших пристроїв.

    Закон починає діяти від 23 лютого. Безмитне ввезення тимчасове. Діятиме на період воєнного стану в країні, але не більш як до 1 січня 2024 року.

    Від сплати мит звільнили ввезення коптерів, тепловізорів, коліматорів та приладів нічного бачення. За зверненням волонтерських організацій також додали рації.

    Водночас ці пільги не стосуватимуться товарів, які виробленні або ввозяться з території РФ чи з окупованих територій України.

    Окрім того, Кабінет міністрів України у вівторок, 14 лютого, розширив перелік товарів військового призначення та подвійного використання, що можуть імпортуватися без дозволу Державної служби експортного контролю, повідомила пресслужба міністерства економіки.

    "Сьогоднішні рішення сприятимуть оперативному забезпеченню Збройних сил України необхідними для відсічі російській агресії сучасними приладами та технікою, зокрема військовими роботами", - зазначила перша віцепрем’єр-міністерка, міністерка економіки Юлія Свириденко.

    За її словами, це рішення також сприятиме розвитку виробництва оборонної продукції в Україні. "Наприклад, такої високотехнологічної галузі, як виготовлення безпілотних літальних апаратів", - зауважила Свириденко.

    Згідно з ухваленою постановою українського уряду, відтепер без дозволу можна ввозити в Україну, зокрема, дрони та комплектуючі до них; роботів; апаратуру керування вогнем, камери, прилади нічного та телевізійного бачення; оптичні приціли для зброї; засоби зв'язку; глушники, з'ємні обойми; парашути та параплани; засоби розмінування; антидронові рушниці.

    Всього доброго! Якщо Ви хочете поспілкуватись індивідуально і випрацювати алгоритм дій, натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, ви маэте право завести телевізор з Польщі в Україну без будь яких проблем. Декларацію подавати не треба, але повідомте про нього працівникам митниці. Телевізор у кількості одна штука вважається особистою речу і не підлягає опадаткування.

    Усне декларування – форма декларування, яка передбачає при митному оформленні повідомлення власником-громадянином в усній формі на вимогу посадової особи митного органу точних даних про валютні цінності, цінності, даних, що стосуються кількісних, якісних та вартісних характеристик предметів, що переміщуються ним через митний кордон України.

    Якщо я допоміг вирішити ваше питання ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України