Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 15 мая 2023, вопрос №85331 700₴

Потрібен документ із зазначенням посадовго окладу.

Доброго дня, мені потрібна довідка , документ із зазначенням почадового окладу. Служу в Державній прикордонній службі, тому приклади із ЗСУ різняться. Мені потрібно дізнатись де взяти цей документ, в відділі кадрів чи в грошовому відділі у бухгалтера. Потрібно шоб писало, приблизно так «вважати таким, що з 09.03.2022(приблизна дата) справи та посаду прийняв і приступив до виконання службових обов язків за посадою з посадовим окладом 2500 гривень на місяць, ШПК «солдат». Але мене просять дати приклад, чи зразок, щоб це зробили швидко і щоб довго не розбиратись. Тому прошу допомоги в тому, до кого звертатись, в який відділ. А також приклад цієї довідки, та як написати правильно рапорт на отримання данного документа, щоб не було питань. Знову ж таки, це Держ прикордонна служба.

Ответы юристов (16)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, дану довідку вы можете взяти і у відділі кадрів або у фінансовому відділі. Пишіть рапорт на ім'я командира з проханням надати вам таку довідку і він вже розпише ваш запит у відповідний відділ.

    Також дана інформація може зазначатися у наказі про прийняття вас на службу.

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/15-2017-%D0%BF...

    Якщо я допоміг вирішити ваше питання ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    • Артем Клиент 11 месяцев назад

      так а як вона називається? Довідка

      • Корнійчук Євген Іванович

        Штатний розпис з посадовим окладом та наказ про прийнятя на службу.

        У наказі зазначається оклад або написано відповідно штатного розпису. Тому вам треба запитати ці два документа.

    Корнійчук Євген Іванович

    Ознайомтесь за посиланням

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0318-18#Text

    Якщо я допоміг вирішити ваше питання ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Таким документом є витяг з наказу по особовому складу, виданий у відповідності до п. 10 Інструкцію з організації обліку особового складу Державної прикордонної служби України, затвердженого наказом Міністерствавнутрішніх справ України 06.06.2017 № 468, додаток № 27 до Інструкції.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Артеме!

    Я пам'ятаю Ваше питання з цього ж майже приводу. Я тоді радив Вам скористатися моїм правом адвокати зробити адвокатський запит у порядку ст. ст. 4, 5, 20 та 24 Закону України “Про адвокатуру та адвокатську діяльність”. Це може дати результат!

    Можу також підготувати необхідний рапорт для отримання такої довідки з посиланнями на норми закони. Рапорт подається до командру Вашої частини. У разі відмови рішення командира можна оскаржити.

    Довідка робиться на підставі Інструкції з організації обліку особового складу Державної прикордонної служби України, затвердженого наказом Міністерства внутрішніх справ України 06.06.2017 № 468. Її форма передбачена додатком № 27 до Інструкції.

    Вся проблема полягає в тому, що подібна довідка з огляду на те, що її повинна надати ДПСУ, є доволі специфічни документом, і знайти її зразок у вільному доступі в інтернеті практично неможливо.

    Втім її можна зробити за зразком звичайних довідок, які робляться у подібних випадках.

    Виникнуть питання чи бажання продовжити розмову у приватному форматі, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Охоче Вам допоможу!

    • Артем Клиент 11 месяцев назад

      Мені все таки дали витяг з наказу, але там не вказаний ШПК. Тому мені потрібно окремо взяти ШПК.

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Дивіться, Артем!

        Вам просто треба написати рапорт до командира, в якому чітко викласти свою вимогу про зазначення в довідці штатно-посадової категорії. Дивно, що ШПК немає у витягу в наказі! Це не аби яка таємниця!

        Одним словом, все одно треба написати рапорт і отримати відповідь, а далі діяти по ситуації. Якщо відмовлять - оскаржувати.

        Можу допомогти Вам і в першому, і в другому випадку.

    Мєньков Андрій Васильович

    Доброго дня Артеме.

    Вам необхідно написати рапорт на ім"я командира в/ч з проханням надати витяг з наказу про призначення (зарахування) на посаду та витяг зі штатного розпису в/ч. Це може бути і довідка за підписом командира в/ч в залежності куди Вам необхідні ці документи. В довідці буде вказаного з якого часу, на якій посаді та з яким посадовим окладом Ви проходите службу. В рапорті можете вказати, що "прошу надати документи, які підтверджують займану мною посаду і посадовий оклад".

    Коли рапорт надійде у штаб, то начальник штабу визначить відповідальних осіб, які підготують витяги або оформлять довідку (чи то кадрову чи фінансову службу чи обох разом).

    Богданов Микита

    Доброго дня, відповідно до Інструкції з організації обліку особового складу Державної прикордонної служби України, інформація про посадовий оклад є в Наказах ДПСУ по особовому складу, але не в усіх наказах. Вам треба звернутись з рапортом до відділу кадрів, оскільки такої довідки саме про посадовий оклад не існує. Інструкція по діловодству ДПСУ https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1011-17#Text

    Кирда Вячеслав Володимирович
    100%

    Вітаю, Артеме!

    МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ

    НАКАЗ

    25.06.2018 № 558

    Про затвердження Інструкції про порядок виплати грошового забезпечення військовослужбовцям Державної прикордонної служби України

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0854-18#n7

    1. Оклади за військовими званнями

    1. Розмір окладу за військовим званням військовослужбовцям (крім військовослужбовців строкової військової служби) визначається шляхом множення прожиткового мінімуму для працездатних осіб на відповідний тарифний коефіцієнт, установлений у додатку 14 до постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2017 року № 704 «Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб» (зі змінами) (далі - постанова № 704).

    2. Оклади за військовими званнями виплачуються з дати їх присвоєння, зазначеної в наказі.

    3. З дня зарахування до списків особового складу органу Держприкордонслужби оклади за військовими званнями виплачуються:

    1) особам офіцерського складу, прийнятим на військову службу за контрактом осіб офіцерського складу, а також призваним на військову службу за призовом або на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період;

    2) громадянам, яких прийнято на військову службу за контрактом осіб рядового, сержантського і старшинського складу, а також призваним на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період.

    4. Військовослужбовцям, які в період проходження строкової військової служби прийняті на посади рядового, сержантського і старшинського складу, які проходять військову службу за контрактом, оклади за військовими званнями виплачуються з дня набрання чинності контрактом, але не раніше дня призначення на відповідні посади.

    ...

    ТАКИМ ЧИНОМ, ОКЛАД ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЯ ДПСУ ВИПЛАЧУЄТЬСЯ З ДАТИ ЙОГО ПРИСВОЄННЯ, ЩО ЗАЗНАЧАЄТЬСЯ В НАКАЗІ.

    ТАКИМ ЧИНОМ, Я Б ЗВЕРНУВСЯ ДО ВІДДІЛУ КАДРІВ З РАПОРТОМ ПРО ВИДАЧУ ВАМ КОПІЇ НАКАЗУ АБО ВИТЯГУ З НАКАЗУ ПРО ЗАРАХУВАННЯ ДО СПИСКІВ В/Ч ТА ВСТАНОВЛЕННЯ ОКЛАДУ.

    ЦІЄЇ ІНФОРМАЦІЄЮ МАЄ ВОЛОДІТИ САМЕ ВІДДІЛ КАДРІВ. ЯКЩО У НАКАЗІ КОНКРЕТНИЙ РОЗМІР НЕ БУДЕ ПРОПИСАНО, ТОДІ ПОТРІБНО ЗВЕРНУТИСЬ ДО БУХГАЛТЕРІЇ З ВІДПОВІДНИМ РАПОРТОМ.

    ДЛЯ ПОЧАТКУ РАДЖУ ПОДАТИ РАПОРТ З ТАКИМ ТЕКСТОМ:

    "...Відповідно до розділу II глави 1 ІНСТРУКЦІЇ про порядок виплати грошового забезпечення військовослужбовцям Державної прикордонної служби України, затвердженої наказом Міністерствавнутрішніх справ України 25 червня 2018 року № 558, прошу надати мені копію наказу або витяг з наказу про присвоєння мені, ПІБ, військовослужбовцю військової частини № ___, окладу за військовим звання..."

    ПІБ ДАТА.

    ПІСЛЯ ЦЬОГО БУДЕ ВИДНО, ЯК ДІЯТИ ДАЛІ. ЯКЩО НАДАДУТЬ КАДРИ, ПИТАНЬ НЕМАЄ. НІ, ТОДІ БУДЕМО ЗВЕРТАТИСЬ ДО БУХГАЛТЕРІЇ.

    Всього доброго! Якщо Ви хочете поспілкуватись індивідуально і випрацювати алгоритм дій, натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    • Артем Клиент 11 месяцев назад

      Доброго дня, дуже зрозуміло все виклали, але я зараз уточню деяку інформацію. Мені все таки видав відділ кадрів витяг з наказу, але вони не вписали штатно-посадовий оклад. Тому мені потрібен лиш штатно-посадовий оклад. Тому що якщо я знову подам окремо рапорт і на витяг і на оклад, то я думаю в цей раз точно пошлють куди подалі…І так ледве отримав витяг, залишився тільки ШПК. Я б хотів дізнатись яким чином написати рапорт саме до бухгалтерії, бо я так зрозумів з ваших слів. То витяг(наказ) надає відділ кадрів, а посадовий оклад бухгалтерія

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Артеме!

    Раджу Вам спочатку спробувати отримати інформацію щодо ШПК в бухгалтерії усно! Якщо на усне прохання відмовлять, тоді подавайте рапорт на командира в/ч з таким формулюванням: «… Прощу надати інформацію з додаванням завірених в установленому порядку копій документів щодо моєї штатно-посадової категорії та конкретного розміру мого посадового окладу…».

    Також попробуйте звернутись з цим до безпосереднього командира, може він допоможе.

    Набирав по телефону, що вказаний в заявці, не відповіли

    Корнійчук Євген Іванович

    Запит на штатний розпис з посодовим окладом, є публічна інформація, тому вам не мають права відмовити. Якщо винекнуиь складності, звертайтесь направим адвокатський запит і все буде Ок.

    Гончаренко Константин

    Доброго дня!

    Вам треба звернутись з рапортом до відділу кадрів, аби вам надали витяг з наказу начальника про призначення на посаду там будуть всі умови і посадовий оклад , бо самої довідки саме про посадовий оклад не існує. Згідно Інструкції по діловодству ДПСУ

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Крикун Сергій  Павлович

    "ІНСТРУКЦІЯ про порядок виплати грошового забезпечення військовослужбовцям Державної прикордонної служби України" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0854-18#n40):

    " II. Порядок, умови та розміри виплати основних видів грошового забезпечення...

    2. Посадові оклади осіб офіцерського, рядового, сержантського і старшинського складу, які проходять військову службу за контрактом .

    1. Розміри посадових окладів осіб офіцерського складу, осіб рядового, сержантського і старшинського складу, які проходять військову службу за контрактом, визначаються шляхом множення прожиткового мінімуму для працездатних осіб на відповідний тарифний коефіцієнт, установлений у додатку 1 до постанови № 704...

    3. Особам рядового, сержантського і старшинського складу, прийнятим на військову службу за контрактом, з дня зарахування до списків особового складу органу Держприкордонслужби і до дня, з якого вони приступили до виконання обов’язків за посадами, виплачується посадовий оклад, визначений за 1 тарифним розрядом, установленим у додатку 1 до постанови № 704.

    4. У разі призначення осіб офіцерського складу, осіб рядового, сержантського і старшинського складу, які проходять військову службу за контрактом, з одних посад на інші посадові оклади за цими посадами виплачуються з дня, з якого вони приступили до виконання обов’язків за посадою, але не раніше дня видання наказу про призначення...".

    Пост. КМУ " Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб" (№704/2017; https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/704-2017-%D0%B...):

    "... 4. Установити, що розміри посадових окладів, окладів за військовими (спеціальними) званнями військовослужбовців, осіб рядового та начальницького складу визначаються шляхом множення розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня 2018 р., на відповідний тарифний коефіцієнт згідно з додатками 1, 12, 13 і 14...

    Додаток 1

    ТАРИФНА СІТКА розрядів і коефіцієнтів посадових окладів військовослужбовців з числа осіб рядового, сержантського і старшинського складу, офіцерського складу (крім військовослужбовців строкової військової служби), осіб рядового і начальницького складу...

    Тарифиний розряд Тарифний коефіцієнт

    12 1.95...

    1 1.4

    Примітки: ...2. Посадові оклади осіб рядового, сержантського і старшинського (осіб рядового і молодшого начальницького) складу встановлюються за 1-12 розрядами. ...".

    ---

    Доброго дня, пане Артеме! Можливо, викладена інформація буде кориснрою.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України