Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Социальное обеспечение, 17 мая 2023, вопрос №85469

Внесення змін до закону України

21 квітня 2023 року набули чинності зміни до постанов Кабінету Міністрів України від 30.08.1999 № 1596 „Про затвердження Порядку виплати пенсій та грошової допомоги через поточні рахунки в банкахˮ і 26.02.2022 № 162 „Про особливості виплати та доставки пенсій, грошових допомог на період введення воєнного стануˮ, якими розширено можливості швидкої та вчасної виплати пенсій і грошових допомог для їх одержувачів.
А саме:

✅ Відновити без приїзду до України виплату пенсії, яка була припинена в період воєнного стану, шляхом надіслання відповідної заяви поштою у встановленому Пенсійним фондом України порядку.
Зокрема передбачається, що до заяви про призначення (поновлення) пенсії особи, які тимчасово проживають за кордоном, додають копії документів, в тому числі документів про отримання тимчасового захисту або статусу біженця та реєстрацію їх місця тимчасового проживання / перебування за кордоном (з перекладом), засвідчені дипломатичним представництвом або консульською установою України або нотаріально.

В який термін вносяться зміни до закону України та з'являється порядок надання документів? Пенсійний фонд відповідає що такі зміни досі не внесені та немає порядка.

Мій батько (75 років), виїхавши з Маріуполя вже рік не отримує пенсію.

Ответы юристов (2)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, вам треба звернутися до суду. Можу допомогти вирішити ваше питання. Натискайте кнопку звернутися.

    Корнійчук Євген Іванович

    У судовому порядку, можно стягнути всю не виплачену пенсію


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України