Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 18 мая 2023, вопрос №85507

Добрый день, скажите можно ли изготовить 24₴ для работы в Германии на расстоянии по копии загран паспорта? Фирма трудоустройства берет деньги и берется изготовить 24 ,₴ по копит хагранпаспорта за 200 $?как понять чо не мошенники

Добрый день, можно ли изготовить параграф 24 по копии загранпаспорта ,если я нахожусь в Украине, а фирма по трудоустройству берется сделать документы за плату 200₴?как понять сто не мошенники?

Ответы юристов (2)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Отримання дозволу на мешкання та працевлаштування по AufenthG §24 без присутності особи неможливе, так як передбачає процедуру співбесіди та очного надання документів.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Тетяна!

    Ця пропозиція більше схожа на шахрайство. Оскільки, дійсно, вирішити питання працевлаштувангня без Вашої персональної присутності неможливо.

    Ось, що з цього приводу пишуть у Фонді допомоги українцям міста Лейпцига:

    Працевлаштування без посвідки на проживання і без посвідчення про подання онлайн-заяви, тобто під час вашого п"еребування абсолютно без візи, не дозволяється.

    Ті, хто отримав §24 AufenthG одразу можуть починати працювати. Зазвичай на картці на зворотній стороні написано – Erwerbstätigkeit (ist) gestattet. Для власної безпеки завжди просимо укладати з роботодавцем належний трудовий договір. Ви також можете заснувати фірму або працювати як людина вільної професії, наприклад, самозайнятим митцем. Оскільки для цього можуть знадобитися додаткові дозволи, рекомендується спочатку отримати відповідну консультацію.

    Картки §24 AufenthG одразу не видають, так як їх потрібно ще виготовити. У цьому випадку видається Fiktionsbescheinigung. Шукайте в цьому документі наступний текст: “Erwerbstätigkeit erlaubt”, “Beschäftigung gestattet”. Це означає, що право на роботу є.

    Якщо побачите оголошення: робота по біометрії – це обман. Працювати в Німеччині можна лише після отримання дозволу на роботу. Незаконне працевлаштування може спричинити серйозні наслідки, перерахунок або відмову у наданні соціальної допомоги.

    Робота за польськими/чеськими/хорватськими документами – нелегальна. Ці документи діють лише в тій країні, де їх видали. “Перенести” робочі візи не можна.

    Німецькі роботодавці не вимагають паспорт перед укладенням договору, а тим паче його НЕ ЗАБИРАЮТЬ".

    У разі виникнення уточнюючих питань, зверніться до мене персонально, натиснувши кнопку "звернутись" біля мого фото.

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України