Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Социальное обеспечение, 25 мая 2023, вопрос №85818

Постійний догляд за інвалідом 2-ї групи

Добрий день.
При оформленні постійного догляду за інвалідом 2-ї групи, що потребує сторонньої допомоги, передбачається надання до структурного підрозділу соцзахисту документів, серед яких: 1) для особи що здійснюватиме догляд - висновок лікарсько-консультаційної комісії про те, що стан її здоров’я дозволяє постійно надавати соціальні послуги 2) для особи за якою здійснюватиметься догляд - висновок лікарсько-консультаційної комісії про необхідність постійного стороннього догляду та нездатність особи до самообслуговування.
Яка форма цих висновків та хто їх видає (лк, тобто МСЕК?)?
Дякую.

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Вікторе!

    Ви помиляєтесь. Висновок ЛКК з видачею довідки форми 080-4 про необхідність постійного догляду нажається лише особі, яка потребує догляду. Особа, яка збирається здійснювати догляд, повинна надати лише звичайну медичну довідку про свій задовільний стан здоров'я, яку можна отримати в будь якому медичному закладі.

    .Для отримання повної консультації та опрацювання алгоритму дій, зверніться до мене персонально, натиснувши кнопку "звернутись".

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Особа, яка збирається стати доглядачем, подає тільки звичайно довідку, а не висновок ЛКК. По особі, за якою планується догляд, треба подати висновок форми 080-4.

    Всього доброго. Якщо консультація була корисною, натискайте галочку внизу фотографії профіля та залишайте відгук!

    Для більш детальної консультації натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, можу допомогти вирішити ваше питання. Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України