Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 25 мая 2023, вопрос №85841 150₴

Неявка по повестке для уточнения данных

Здравствуйте! Какие действия возможны в случае, если на улице выписали повестку для уточнения данных, но человек не явился по причине болезни. Как это доказать в ТЦК? Сейчас больничный лист оформляется в электронном виде, его никак не отправить в ТЦК почтой...
Это первая повестка, до этого не вручали. Официально трудоустроен и на предприятии есть военно-учетный стол.
И в случае, если будет выписан штраф по статье 210-1, то как можно узнать у его существовании, если не проживаю по адресу прописки. А также как его оплатить и предоставить квитанцию в ТЦК не являясь туда лично?
Какие еще есть варианты развития событий в такой ситуации в случае неявки по повестке для уточнения данных?
Спасибо за помощь!

Ответы юристов (4)

    Кирда Вячеслав Володимирович
    33.3%

    Вітаю, Олександре!

    Здравствуйте! Какие действия возможны в случае, если на улице выписали повестку для уточнения данных, но человек не явился по причине болезни. Как это доказать в ТЦК? Сейчас больничный лист оформляется в электронном виде, его никак не отправить в ТЦК почтой...

    ВСЕ ПРОСТО. ЧОЛОВІКУ АБСОЛЮТНО ТОЧНО ПОТРІБНО ПІДГОТУВАТИ ЗАЯВУ ПРО ПОВАЖНІСТЬ ПРИЧИН НЕЯВКИ ДО ТЦК ТА СП ПО ПОВІСТЦІ, І РОЗДРУКУВАТИ ЕЛЕКТРОННИЙ ЛІКАРНЯНИЙ. В МОЇХ КЛІЄНТІВ З ЦИМ ПРОБЛЕМ НІКОЛИ НЕ БУЛО, НЕЗВАЖАЮЧИ НА ТЕ, ЩО ЛІКАРНЯНИЙ ЕЛЕКТРОННИЙ.

    Это первая повестка, до этого не вручали. Официально трудоустроен и на предприятии есть военно-учетный стол.И в случае, если будет выписан штраф по статье 210-1, то как можно узнать у его существовании, если не проживаю по адресу прописки.

    ВОНИ НАПРАВЛЯТЬ ПРИМІРНИК ПОСТАНОВИ НА АДРЕСУ РЕЄСТРАЦІЇ ЧОЛОВІКА. ЯКЩО ТАМ НІХТО З РОДИЧІВ НЕ ПРОЖИВАЄ, ТОДІ ШТРАФ З ЧАСОМ МОЖЕ З'ЯВИТИСЬ В ДІЇ.

    А также как его оплатить и предоставить квитанцию в ТЦК не являясь туда лично?

    ДЛЯ ЦЬОГО ТРЕБА ОТРИМУВАТИ ПРИМІРНИК ПОСТАНОВИ ПРО ПРИТЯГНЕННЯ ДО АДМІНІСТРАТИВНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ. В НІЙ ВКАЗАНІ РЕКВІЗИТИ ДЛЯ ОПЛАТИ ШТРАФУ.

    Какие еще есть варианты развития событий в такой ситуации в случае неявки по повестке для уточнения данных?Спасибо за помощь!

    НАСПРАВДІ ВАРІАНТІВ НЕ ТАК БАГАТО: АБО НЕЯВКА ТАК І ЗАЛИШИТЬСЯ НЕЯВКОЮ, І ЖОДНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЧОЛОВІКА НЕ НАСТАНЕ, АБО НА НЬОГО БУДЕ СКЛАДЕНО ПОСТАНОВУ.

    Я У БУДЬ-ЯКОМУ ВИПАДКУ РАДИВ БИ ВАМ ПОДАТИ ДО ТЦК ТА СП ЗАЯВУ ПРО ПОВАЖНІСТЬ ПРИЧИНИ НЕЯВКИ. ГОТОВИЙ НАДАТИ ЗРАЗОК НА БЕЗОПЛАТНІЙ ОСНОВІ.

    Всього доброго! Якщо Ви хочете поспілкуватись індивідуально і випрацювати алгоритм дій, натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    • Александр Клиент 11 месяцев назад

      ВОНИ НАПРАВЛЯТЬ ПРИМІРНИК ПОСТАНОВИ НА АДРЕСУ РЕЄСТРАЦІЇ ЧОЛОВІКА. ЯКЩО ТАМ НІХТО З РОДИЧІВ НЕ ПРОЖИВАЄ, ТОДІ ШТРАФ З ЧАСОМ МОЖЕ З'ЯВИТИСЬ В ДІЇ.

      ТЦК может выписать такую постанову без моего присутствия?

    Корнійчук Євген Іванович
    66.7%

    Доброго дня, у таких випадках можуть накласти адміністративний штраф ст. 210-1 КУпАП.

    ГОЛОВНЕ, ЩО ВИ ПОВИННІ ЗНАТИ.

    штраф може бути. Накладений лише протягом двох місяців з моменту порушення. Ст. 38

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/80731-10

    ШТРАФ накладається лише в присутності порушника.

    стаття 268 КУпАП

    Тобто якщо вас за 2 місяця не доставлять і накладуть штраф, позовна давність вже буде прострочена. Відповідно накладання штрафу вже буде не законним.

    Про штраф можете дізнатися у додатку дія.

    Якщо повістка була виписана на коліні штраф можно оскаржити у суді, так як порушення порядок оповіщення громадян.

    Якщо я допоміг вирішити ваше питання ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Адвокат Евгений Александрович

    Здравствуйте!

    ПОВЕСТКУ ВПОЛНЕ МОГУТ ВРУЧИТЬ УЧИТЫВАЯ ОБСТАНОВКУ И ВОЕННОЕ ПОЛОЖЕНИЕ В УКРАИНЕ.

    ЕСЛИ ВЫ НЕ ЯВИТЕСЬ ПО ПОВЕСТКЕ ДЛЯ ПРИЗЫВА ПО МОБИЛИЗАЦИИ:

    Кодекс України про адміністративні правопорушення:

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/80731-10#Text

    Стаття 210-1. Порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію

    Порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію -

    тягне за собою накладення штрафу на громадян від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого частиною першою цієї статті, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, а також вчинення такого порушення в особливий період -

    тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    - ШТРАФ ОТ 3400 грн. ДО 5100 грн..

    ЗАОЧНО ШТРАФА БЫТЬ НЕ МОЖЕТ, ДЛЯ ТОГО ЧТОБЫ ЕГО ПРИВЛЕЧЬ К АДМИНИСТРАТИВНОЙ ОТВЕТСТВЕННОСТИ НУЖНО ТОЛЬКО ЛИЧНОЕ ПРИСУТСТВИЕ, ЧТОБЫ СОСТАВИТЬ ПРОТОКОЛ И ВРУЧИТЬ ЕГО, ВЫНЕСТИ ПОСТАНОВЛЕНИЕ И ВРУЧИТЬ ЕГО!

    БЕЗ ОФОРМЛЕНИЯ ДОКУМЕНТОВ НЕ БУДЕТ ШТРАФА.

    В ЛЮБОМ СЛУЧАЕ, УГОЛОВНАЯ ОТВЕТСТВЕННОСТЬ ЗА ЭТО НЕ ПРЕДУСМОТРЕНА.

    При наличии вопросов обращайтесь индивидуально через кнопку Звернутися.

    Всего доброго!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України