Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 26 мая 2023, вопрос №85864

Студент магістратури, мене відправляють стати на облік

Студент магістратури, мене відправляють стати на облік. Наприклад я йду стаю на облік мені дають відстрочку. І повістку на кінець відстрочки

Припустимо що міняють закон і студенти стають придатні або завершуєш навчання які подальші кроки?

Наприклад як зараз роблять ТЦК, дають повістку на уточнення одразу при оформленні відстрочки на кінець дати відстрочки! Відповідно якщо воєнком має твої оновлені дані та пройдене Влк

Яка відповідальність якщо не зявлятись потім? Кримінальна чи адміністративна?

Ответы юристов (7)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, не явка за повісткою це адміністративна відповідальність.

    Якщо є бажання Можимо обговорити дане питання більш детально.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Як військовозобов'язаний Ви зобов'язані стати на військовий облік та сповістити ТЦК СП про навчання в ВНЗ. Згідно розпорядження МОН знаходження на військовому обліку військовозобов'язаним є обов'язковим для студентів.

    За нез'явлення за викликом (повісткою) ТЦК СП для уточнення облікових даних, передбачена адміністративна відповідальність.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня!

    Наразі Ви маіте право на відстрочку, тому що навчаєтесь на денній формі ВНЗ. Що може статися далі сказати важко, але, коли закінчиться навчання, Вас можуть мобілізувати, якщо не буде інших підстав для відстрочки.

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку «звернутись» біля мого профілю. Постараюсь допомогти!

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    Юра Клиент 10 месяцев назад

    а чи можуть дати після оформлення відстрочки, одразу мобілізаційну повістку на дату коли закінчується відстрочка і навчання, наприкад з датою через 8 місяців?

    наперед, дякую за відповідь!

    • Гіммельфарб Станіслав  Олегович

      Так, ТЦК СП має на це право

      • Юра Клиент 10 месяцев назад

        А якщо на той час в мене буде інша підстава для відстрочки? то нею вже скористатись не можна буде, так як є мобілізаційна повістка, чи як?

        • Гіммельфарб Станіслав  Олегович

          Вам мають право видати повістку для уточнення облікових даних, а не мобілізаційну повістку. Якщо у Вас, на той час буде підстава для отримання відстрочки від мобілізації, відмовити Вам не мають право.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України