Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Таможенное регулирование, 31 мая 2023, вопрос №86121

Чи повинен буду я сплатити мито за свій власний ПК?

Я зараз в ЄС, і планую повертатися в Україну, тут в Європі я купив собі настільній Комп'ютер(системний блок) та монітор до нього. Планую перетинати кордон з Польща-Україна і беру цей ПК і монітор з собою. Вся електроніка в системному блоці розпакована і має ознака використання, чи зможу я спокійно ввезти це все в Україну, і чи не змусять на кордоні мене заплатити мито за мій власний комп'ютер?

Ответы юристов (2)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, ні це ваша власна річ, тому мито ви не будете сплачувати.

    Маєте право навідь 2 комп'ютера з собою провести.

    Більш детально за посиланням

    https://wiki.legalaid.gov.ua/index.php/%D0%9F%D0%B...

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Вікторе!

    Громадяни за умови дотримання вимог Митного кодексу України та інших законодавчих актів України можуть переміщувати через митний кордон України будь-які особисті речі та товари, крім тих, що заборонені до ввезення в Україну, а також тих, щодо яких законодавством України встановлені обмеження.

    Особисті речі, що безпосередньо ввозяться громадянами в супроводжуваному багажі будь-якими видами транспорту на митну територію України або пересилаються в несупроводжуваному багажі декларуються за бажанням власника таких речей або на вимогу посадової особи митного органу та не оподатковуються.

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку «звернутись» біля мого профілю.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України