Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 03 июня 2023, вопрос №86274

Чи буде бронь, якщо був відрахований, коли вчився на бакалавра, поновився, закінчив бакалаврат, вступив на спеціаліста, відучився, отримав диплом, в тепер хочу вступити на магістратуру. Чи буде в цьому випадку бронь на час навчання?

Чи буде бронь, якщо був відрахований, коли вчився на бакалавра, поновився, закінчив бакалаврат, вступив на спеціаліста, відучився, отримав диплом, в тепер хочу вступити на магістратуру. Чи буде в цьому випадку бронь на час навчання? І чи потрібно буде знову зніматися з обліку де прописаний щоб стати в місті де навчатимуся

Ответы юристов (3)

    Иванюк Руслан Эдуардович

    Вітаю, Якщо будете навчатися на деній формі. Ви будете мати прово на відстрочку. ст.23

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3543-12#n420

    Призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період не підлягають також:

    здобувачі професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, асистенти-стажисти, аспіранти та докторанти, які навчаються за денною або дуальною формами здобуття освіти

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Чи буде в цьому випадку бронь на час навчання?

    Студент матиме право на відстрочку у разі навчання на денній формі магістратури. (згідно ст. 23 ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію")

    І чи потрібно буде знову зніматися з обліку де прописаний щоб стати в місті де навчатимуся

    Згідно п.1 Правил військового обліку призовники, військовозобов’язані та резервісти повинні перебувати на військовому обліку:

    • за задекларованим (зареєстрованим) місцем проживання - у ТЦК.
    • за місцем навчання - в закладах освіти.

    Особисто в семиденний строк з дня прибуття до нового місця проживання прибувати із паспортом громадянина України і військово-обліковими документами до відповідного районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки (органу СБУ, підрозділу Служби зовнішньої розвідки, закордонної дипломатичної установи України), який організовує та веде військовий облік на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці, для взяття на військовий облік

    Особисто повідомляти в семиденний строк органам, в яких вони перебувають на військовому обліку, про зміну персональних даних, зазначених у статті 7 Закону України “Про Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов’язаних та резервістів”

    При виникненні додаткових питань натискайте "Звернутися". Всього доброго!

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Так, буде. Насправді кількість здобутих освіт жодним чином не впливає на можливість отримання відстрочки. Головне - факт навчання за денною формою.

    Всього доброго. Для більш детальної консультації натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України