Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 08 червня 2023, питання №86487

з 1 червня могут ли мобілізировать если снять с учета

Добрый день прочитал статью что с 1 числа могут дать повестку и мобилизировать если снять с учета
https://nv.ua/ukr/ukraine/events/mobilizaciya-yak-vruchayut-povistki-i-kogo-mozhut-prizvati-z-1-chervnya-shcho-zminilosya-novini-ukrajini-50326797.html
В 2020 году меня сняли с учета за гр. II ст. 40 "а" Розкладу хвороба МОУ 2008 №402(вроде бы так) так как была операция не сердце.
Подскажите я так понимаю по этой новости, что мне могут дать повестку и отправить на мед коммисию если там скажут я ходин меня могут мобилизировать ?
Почему я спрашиваю что бы знать что делать если начнуть давать повестку.
Простите за вопрос (

Відповіді юристів (6)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Петро!

    Новини ніякої не бачу. Якщо Ви були лише зняті з обліку, то хоч після 1 червня, хоч до того Вас все одно направили б на проходження ВЛК, а вже в залежності від висновку про придатність до військової служби вирішували б питання про мобілізацію.

    Тому у разі законного вручення повістки має з'явитись до ТЦК, а дале як пійде.

    Будуть питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Постараюсь на них відповісти.

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галку на знак подяки та залиште відгук.

    • Петро Клієнт 11 місяців тому

      А разве если снять с военого учета и не подлежу мобилизации могут вручать повестку ?

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Повістку можуть вручити за будь яких умов. Мають право. Хоча, погоджуюсь, звучить нелогічно. Що стосується зняття з обліку, то за таких умов мобілізація неможлива лише у двох випадках: досягнення граничного віку та судимість за тяжкий або особливо тяжкий злочин. У зв'язку з непридатністю до ВС з обліку зараз не знімають, а виключають.

        • Петро Клієнт 11 місяців тому

          А как лично можно вам вопрос задать ?

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Просто під моїм фото натисніть кнопку "звернутись".

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 11 місяців тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Добрий день!

    ТАК, ЯКЩО ВИ НЕПРИДАТНИЙ ДО ПРОХОДЖЕННЯ ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ З ВИКЛЮЧЕННЯМ З ВІЙСЬКОВОГО ОБЛІКУ, Є НЕВІЙСЬКОВОЗОБОВ'ЯЗАНИМ, ТОМУ ВАМ НЕ МАЮТ ПРАВО ВРУЧАТИ ПОВІСТКИ ТА ПРИЗВАТИ ПО МОБІЛІЗАЦІЇ.

    ЗАКОН УКРАЇНИ

    Про військовий обов'язок і військову службу

    (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1992, № 27, ст.385):

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2232-12#Text

    "Стаття 37. Взяття на військовий облік, зняття та виключення з нього... 6. Виключенню з військового обліку у відповідних районних (міських) територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (військовозобов'язаних та резервістів Служби безпеки України - у Центральному управлінні або регіональних органах Служби безпеки України, військовозобов'язаних та резервістів Служби зовнішньої розвідки України - у відповідному підрозділі Служби зовнішньої розвідки України) підлягають громадяни України, які:...3) визнані військово-лікарськими комісіями непридатними до військової служби з виключенням з військового обліку;...".

    При наявності запитань звертайтеся через кнопку зеленого кольору "Звернутися".

    Всього доброго!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України