Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Природные ресурсы, 09 июня 2023, вопрос №86578

Як оскаржити втручання в газовий лічильник та нарахування за недоплату?

Ситуація така.Газовий лічильник ніхто не міняв 20 років. Він в лютому, здається, в один прекрасний момент став. Ми написали відразу заяву, що у нас став лічильник, служба приїхала аж через 2-3 місяці приблизно. Зняли лічильник (ледве зняли бо він з мохом до стіни приріс), сказали що у нас підозра на втручання (його реально ніхто ніколи не чіпав), поставили новий, відправили на експертизу на Чернігів. Учора приїхали, зняли свій, наш в пакеті привезли, дали квитанцію за експертизу приблизно 2500. Тобто газ нам відключили по суті, бо зламаний ніхто не вішав назад. Сказали пишіть заяву на покупку нового, ми поставим. Сьогодні прийшов лист з Чернігів газу, що у нас недоплата за недорахований обєм в розмірі 156 тис грн. Ми в шоці, це мягко кажучи. Цей хлопець, що знімав лічильник учора, говорить, що зараз "втручання" знаходять у кожного другого. Знайшли навіть у його матері, хоча він газовщик сам і сам знає що туди взагалі ніхто не лазив. Що робити? Як боротися з таким газовим свавіллям?

Ответы юристов (3)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, треба звертатися до суду.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Винограденко Антон Анатолійович

    Доброго дня!

    Вам потрібно подавати в суд позовну заяву з проханням визнати протиправними дії та рішення Чернігівгазу і наголошувати на тому, що відповідач (Чернігівгаз) по вашій справі не має ні правових, ні фактичних підстав для того, щоб вважати доведеним факту того, що саме Ви здійснили пошкодження лічильника газу чи втручання в його роботу. Також, можливо, акт про виявлені порушення був складений із порушенням процедури і про це також потрібно зазначити у позові.

    Ви повинні розуміти, що споживач не несе відповідальності за пошкодження лічильника газу у разі відсутності у цьому його вини, тобто несанкціоноване втручання у роботу засобу вимірювальної техніки/лічильника газу - це втручання в роботу або конструкцію чи складові комерційного вузла облік} (зокрема лічильника газу), у тому числі шляхом їх підробки, пошкодження чи пошкодження на них пломб, впливу дії спрямованого постійного магнітного поля або зміни конфігурації даних обчислювача/коректора об`єму газу (первинного програмування чи протоколу параметризації), внаслідок чого витрата (споживання,) природного газу комерційним вузлом обліку не обліковується (обліковується частково чи з порушенням законодавства), та інші дії, що призводять до викривлення даних обліку природного газу (пункт 4 глави 1 розділ І Кодексу газорозподільних систем https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1379-15#n41.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Ольга!

    В даному випадку у Вас є один шлях: оскаржувати рішення Чернігівгазу в судовому порядку.

    Будуть питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Постараюсь на них відповісти.

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галку на знак подяки та залиште відгук.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України