Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 15 червня 2023, питання №86794

Виплати пенсії були призупинені до з'ясування

У липні 2023 року не надійшла пенсія на картку, звернулися до ПФУ на гарячу лінію, нам відповіли що виплати пенсії були призупинені до з'ясування. Законних підстав для припинення нарахування не було. Також на гарячій лініі Пенсійного Фонду України, нам повідомили, для поновлення виплат моему дідусю якому 81 рік, треба приїхати на підконтрольну тереторію для поновлення виплат, навіть якщо йому і дозволить здоров'я це зробити, то через бойові дії це дуже виликий ризик для життя. Допоможіть будь-ласка, як мені як онуку якій знаходиться в Україні поновити йому пенсію на картку? Куди треба звернутися? Є тільки один цифровий документ: картка платника податків.

Відповіді юристів (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Сергыі!

    Якщо ПФУ відмовляється виплачувати пенсію, перш за треба з'ясувати чому. Без того незрозуміло, що саме оскаржувати. Ви можете це зробити замість дідуся, але повинні мати на те довіренність. В останній як раз і полягає головная складність вирішення цього питання. Якщо дідусь знаходиться на окупованій території, він просто не зможе це зробити.

    Спробуйте звернутись до ПФУ, як онук, можливо вони Вам пояснять, що сталося. В подальшому у разі відмові треба звертатись до суду.

    Будуть нез'ясовані питання чи потреба продовжити розмову персонально, тисніть кнопку "звернутись" біля мого фото. Постараюсь Вам допомогти!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України