Задайте вопрос юристу

859 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Социальное обеспечение, 19 июня 2023, вопрос №86987

В пенсійному фонді вимагають ІНН безвісти зниклого

Подавав у пенсійному фонді документи на виплату по утраті безвісти зниклого годувальника
Вимагають паспорт або ІНН зниклого обгрунтовуючи це тим що не можуть внести його без цього в базу. А в мене цих документів нема, всі оригінали були з ним але він зник. Тепер без документів не хочуть призначати пенсію І тепер це глухий кут. Чи мають працівники ПФ вимагати документи зниклого яких нема?

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 33 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Вадиме!

    Звичайно, це незаконно!

    Оскаржуйте незаконні вимоги ПФУ в адміністративному суді.

    Будуть нез'ясовані питання чи потреба продовжити розмову персонально, тисніть кнопку "звернутись" біля мого фото.

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Перелік необхідних документів для призначення цього виду пенсії встановлено Порядком подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», затвердженим постановою правління Пенсійного фонду України від 25.11.2005 № 22-1, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 27 грудня 2005 р. за № 1566/11846.

    Відповідно до пп. 1 п. 2.3. вказаного Порядку, надаються такі документи документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків (крім осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті) особи, якій призначається пенсія (надається у разі відсутності в паспорті громадянина України або свідоцтві про народження інформації про реєстраційний номер облікової картки платника податків), та померлого годувальника (надається у разі, якщо особа, яка звернулася із заявою про призначення пенсії у зв’язку з втратою годувальника, має такі документи).

    Таким чином, вимоги працівників ПФ є незаконними, Вам потрібно звернутись письмово за призначенням пенсії вимагати письмового рішення за результатами розгляду Вашої заяви. Якщо ви отримаєте відмову в призначенні пенсії з наведених підстав, то Ви маєте право оскаржити таку відмову в судовому порядку.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA