Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 19 июня 2023, вопрос №86996

Получить отсрочку по этим документам

Здравствуйте.Вас беспокоит Сергей.Я женат на девушки,у которой двое детей.Один из ее детей ребенок инвалид,мы продлили ребенку недавно инвалидность.Совместных детей у нас нет.Есть документ из школы,что я отчим ребенка участвовал в ее жизни.Родной отец на занимается воспитанием и содержением ребенка,он служит в ВСУ и не платит алименты.Во Львове мы все жили как ВПО по одному адресу,вернулись домой и живем вместе,хотя прописка у нас женой разная.Могу ли я получить отсрочку от мобилизации?Большое Вам спасибо.

Ответы юристов (10)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Питання досить складне.

    Право на звільнення від мобілізації мають особи які виховують дитину інваліда.

    До того ж ситуація ускладняється, тим що Ви зареєстровані з дитиною за різними адресами.

    Тому Вам необхідно цілий комплекс доказів того що Ви виховуєте дитину-інваліда, довідки зі школи про участь в житті дитини не достатньо.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Сергей Клиент 10 месяцев назад

    Есть решения суда стянуть деньги с ее родного отца.И ещё такой вопрос у меня закончилась инвалидность во время военного положения и пока,мне надо ещё минимум два раза пролежать в стационаре,чтобы подавать на продление.Имею ли я право на отсрочку по просроченной инвалидностью?

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Сергію!

    Вам краще дочекатись відстрочки по власній інвалідності. Тому що варіант відстрочки по інвалідності дитини у Вас вийде навряд чи.

    Будуть нез'ясовані питання чи потреба продовжити розмову персонально, тисніть кнопку "звернутись" біля мого фото.

    • Сергей Клиент 10 месяцев назад

      Сейчас на основании того,что инвалидность закончилась,не имею я права на отсрочку.Правильно я понимаю?

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Це все відносно. Ви ж знаєте, що під час воєнного стану Ви можете отримати чергову довідку МСЕК заочно? Тобто Вам не треба буде проходити комісію в реальності.

    Сергей Клиент 10 месяцев назад

    Для этого все равно надо с чем-то идти на перекомиссию на МСЕК,я имею ввиду с выписками со стационара и другое,а так никто даже рассматривать не будет или просто лишат статуса инвалидности.

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Вас просто треба звернутись до ЛКК, і після того отримати новий висновок МСЕК.

      З цього приводу є роз'яснення МОЗ:

      "Якщо Ви не маєте змоги безпосередньо прибути на огляд, то МСЕК приймає таке рішення заочно на підставі направлення лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я.

      Якщо ви або ваша дитина маєте інвалідність і не можете пройти обстеження й оформити направлення на МСЕК, то строк повторного огляду вважається продовженим на весь час дії воєнного стану та впродовж 6 місяців після його припинення/скасування.

      Постанова КМУ від 03.12.2009 №317 "Питання медико-соціальної експертизи" НЕ застосовується. Саме цей пункт визначав причини інвалідності, за якими встановлення інвалідності заочно не проводилося.

      Наразі МСЕК мають право оглядати пацієнтів і приймати рішення заочно у разі наступних причин інвалідності:

      • трудове каліцтво;
      • професійне захворювання;
      • захворювання, одержане під час проходження військової служби і служби в органах внутрішніх справ, державної безпеки, державній пожежній охороні, органах і підрозділах цивільного захисту та Держспецзв?язку;
      • захворювання, пов’язане з впливом радіоактивного опромінення внаслідок аварії на ЧАЕС."
      • Сергей Клиент 10 месяцев назад

        На текущий момент мне выдвют повестки я иду в военкомат и я не имею права на отсрочку от мобилизации или пока идет военное положение я автоматически имею право на отсрочку?

    Сергей Клиент 10 месяцев назад

    Или не имею?

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Автоматично право на вістрочку наразі мають лише жінки та ті чоловіки, які знаходяться поза віклм від 18 до 60 років.

      Прострочена довідка МСЕК не є беззаперечним приводом Вашої мобілізації, але може зіграти в цьому вирішальную роль. ТОму раджу швидко її поновити.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України