Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Исполнительное производство, 26 июня 2023, вопрос №87292

Взыскание долга исполнителем по судебному приказу за коммуналку во время войны.

Добрый день, вопрос: может ли сейчас кооператив подать в суд по взыскании старых долгов по коммунальным платежам, а исполнитель взыскать долг, если я нахожусь за границей в статусе беженца. Проживала г.Запородье? И на кого он должен подавать в суд на жильца с который был пользователем услуг или на собственника? Спасибо

Ответы юристов (3)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Воєнний стан і Ваша відсутність в Україні не є перешкодою для звернення до суду за стягненням заборгованості. Житловий кооператив, якщо він надавав житлово-комунальні послуги, має право на їх стягнення.

    Обов'язок по сплаті житлово-комунальних послуг покладається на особу з якою укладено відповідний договір, а у разі надання послуг, які витікають самого володіння житлом (наприклад утримання прибудинкової території, освітлення тощо) - на власника житла.

    Якщо Ви не мешкали в житловому приміщенні, а борг виник внаслідок проживання іншої особи, то Ви маєте право звернутися до цієї особи з регресними вимогами про стягнення сплачених/нарахованих Вам коштів.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Богданов Микита

    Добрый день. Да, сейчас могут подавать в суд за долги на ЖКХ. Должником является владелец имущества.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Юлія!

    Все залежить від того, коли були утворені борги. Хоча в цілому ЖКГ має право звернутись до суду із позовом про стягнення заборгованості по комунальних платіжах незалежно від присутності відповідача в Україні.

    Для повної консультації, зверніться до мене персонально, натиснувши кнопку "звернутись" біля мого фото.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України