Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 26 июня 2023, вопрос №87299

Мобілізація під час воєнного стану

Здравствуйте.У меня инвалидность 3 группы истекла недавно в военное время,я находился не в Украине.Я вернулся в Украину с просроченной инвалидностью и чтобы меня отправили на комиссию мне надо около 3 месяцев(два стационара)меня могут мобилизоваться за это время или я буду иметь право на отсрочку от мобилизации.Спасибо.

Ответы юристов (10)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30 березня 2022 р. № 390, Повторний огляд, строк якого припав на період дії воєнного стану на території України, переноситься на строк після припинення або скасування воєнного стану, але не пізніше шести місяців після його припинення або скасування за умови неможливості направлення. При цьому інвалідність та ступінь втрати професійної працездатності (у відсотках) продовжується до останнього числа шостого місяця після припинення або скасування періоду дії воєнного стану, якщо раніше не буде проведено повторний огляд.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    • Валера Клиент 10 месяцев назад

      Отсрочка сохраняется на просроченной инвалидности?

      • Гіммельфарб Станіслав  Олегович

        Так, за умови, що Ви не могли бути направлені на перекомісію

        • Валера Клиент 10 месяцев назад

          Сейчас меня не могут отправить на перекомиссию,надо выполнить выполнить требования комиссии,но как это доказать ТЦК при вручении повестки или в военкомате?

          • Гіммельфарб Станіслав  Олегович

            Зверніться за персональною консультацією, щоб була можливість надання Вам допомоги

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Валерію!

    Постановою Кабінету Міністрів України від 08.03.2022 № 225 «Деякі питання порядку проведення медико-соціальної експертизи на період дії воєнного стану на території України» (зі змінами) передбачено перенесення строку повторного огляду, який припав на період дії воєнного стану на території України, для осіб з інвалідністю, за умови неможливості направлення лікарсько-консультативною комісією їх на МСЕК відповідно до Положення № 1317. В такому випадку інвалідність продовжується до останнього числа шостого місяця після припинення або скасування періоду дії воєнного стану, якщо раніше не буде проведено повторний огляд.

    Постанова КМУ від 30.03.2022 №390 «Про внесення до деяких постанов Кабінету Міністрів України змін щодо строку повторного огляду осіб з інвалідністю та продовження строку дії деяких медичних документів в умовах воєнного стану» не визначає питання виплати пенсій.

    Виникнуть питання, тисніть кнопку "звернутись" біля мого фото.

    • Валера Клиент 10 месяцев назад
      Из постановления я понимаю,что моя на данный момент просроченная МСЕК продолжает действовать и отсрочка соответственно тоже?
      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Так, сьогодня в мене був важкий день і я помилився. Вибачте. Таке буває іноді.

        • Валера Клиент 10 месяцев назад

          Та ничего все нормально.Большое Вам спасибо за консультацию.

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Прошу! Звертайтесь за потреби!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України